Teltan vesipilariarvo 3000 mm

Hyvä teltan vesipilariarvo on 3000mm, jolloin teltan vedenpitävyys on jo sitä luokkaa, että sillä selviää rankemmassakin sateessa.

Vesipilariarvo eli teltan vedenpitävyys on äärimmäisen tärkeää niin mukavuuden kuin selviytymisen kannalta. Et takuulla halua, että vesi tiputtaa sisään tai että majoitteen pohja lainehtii sateisen yön jälkeen.

Vedenpitävä telttakangas vahvistetaan vedenpitävällä kalvolla, joskus myös päällystämällä kangas vedenpitävällä aineella. Näin siksi, ettei kosteus pääse imeytymään kankaan läpi.

Teltan vedenkestävyys määritetään vesipilariarvolla, joka valmistajan tulee aina ilmoittaa majoitteelle.

 

teltan vesipilariarvo

 

Vedenpitävän teltan vesipilariarvo on vähintään 1000 mm, hyvän 1500 mm ja parhaan yli 2500 mm.

Kannattaa muistaa, että mitä korkeampi arvo on, sitä paremmin teltta kestää vettä.

Huomioi myös se, että teltan pohjalla ja päällikankaalla on eri arvot, sillä pohjakankaan tulee aina kestää vettä paremmin.

 

vesipilariarvo 3000mm
Vedenpitävän teltan vesipilariarvo on vähintään 1000 mm, hyvän 1500 mm ja parhaan yli 2500 mm.

 

Teltan saumojen tiivistys

Jos huomaat, että teltan saumat ovat alkaneet vuotaa, uuden teltan sijaan voit aina huoltaa vanhaa telttaasi! Teltan sauman tiivistäminen tai vetoketjun öljyäminen käy vaivattomasta Stormsuren tuotteilla.

Storm Sure Seam Sealerin avulla voit tiivistää telttojen tai vaikka vanhan sadetakin saumat. Muista puhdistaa käsiteltävä alue huolellisesti, ennen kuin levität sille suojausainetta. Levittämisen jälkeen anna voiteen kuivua puoli tuntia, eli älä pakkaa telttaa kasaan ennen kuin tiiviste on täysin kuiva.

Toinen vaihtoehto on käyttää Storm Sure TUFF Tape -teippiä,, joka on todella tehokas metritavarana myytävä korjausteippi.

TUFF-teippi tarttuu muoveihin, alumiiniin, teräkseen, lasikuituun, Perspexiin, polykarbonaattiin, polyeteeniin, polypropyleeniin, puuhun, polyuretaaniin, lasiin, PVC:hen, nahkaan ja pahviin.

 

vesipilariarvo 3000mm

 

Suuntaa antavat teltan vesipilariarvot

  • Teltan vedenpitävyys 1000 mm: vedenpitävä tavan sateella
  • Teltan vedenpitävyys 2000 mm: vedenpitävä rankkasateella
  • Teltan vedenpitävyys 3000 mm: vedenpitävä erittäin rankoissa olosuhteissa, jolloin myös pohjakankaan tulee olla 3000mm, jotta se sietää tarpeeksi hyvin vettä.

Soisella ja todella kostealla maaperällä pohjakankaan vesipilariarvon tulee aina olla yli 3000 mm.

Lue myös:

Kun hankit retkeilyvarusteita boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa.