Thaimaa-opas

Thaimaa on tulista katuruokaa, upeita hiekkarantoja, pitkähäntäveneitä, saarihyppelyä, lämpimiä öitä ja kaskaiden laulua, temppeleitä, mielettömiä luonto- ja kulttuurikohteita, vaelluspolkuja ja kansallispuistoja ja vielä tänäkin päivänä: edullisia hintoja.

Mutta minne Thaimaassa kannattaa lähteä? Onko Thaimaasta vielä mahdollista löytää turistivapaita kohteita, joissa saa lomailla rauhassa?

Löydät tältä sivulta kaikki parhaat Thaimaan matkakohteet ja vinkit, joiden avulla on helppo suunnitella oma onnistunut Thaimaan matka.

 

Thaimaa

 

Thaimaa – maailman suosituimpia matkakohteita

Ilmasto, maan eksotiikka ja matkailun helppous ovat tehneet Thaimaasta yhden suomalaisten suosituimmasta matkakohteesta. Thaimaan suorat lennot vievät sinut Bangkokiin tai maan muille lentokentille, joilta on helppo aloittaa matka mieleiseensä kohteeseen. Voisi jopa sanoa, että Thaimaa on yksi maailman helpoimmista matkakohteista.

Löydät vastaukset yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin Thaimaasta tästä artikkelista »

Kannattaako Thaikkuihin matkustaa joulukuussa?

Suomessa on joulukuussa kylmää ja sateista, mutta entäs Thaimaassa? Voiko Thaimaahan matkustaa joulukuussa ja nauttia silti helteistä ja auringosta? Kyllä voi!

Kurkkaa täältä keskilämpötilat eri kohteille »

Entä mitä pakata mukaan Thaimaan matkalle?

★ Katso viimeisen päälle hiottu pakkauslista Thaimaan matkalle täältä! »

 

Thaimaa

 

Ruokamatkailu Thaimaassa

Thaimaan parhaat annokset TOP 10

Thaimaa on ruokamatkailijan taivas. Mutta mitä kannattaa syödä Thaimaassa? Nämä happamat, tuliset, makeat ja suolaiset annokset vievät kielen mennessään; tässä siis omat (ja monen muun) TOP10 thaimaalaista ruoka-annosta.

Lue lisää ja katso herkulliset kuvat Thaimaan parhaista annoksista »

 

thaimaalainen ruoka
Som Tam, toiselta nimeltään tulinen papaijasalaatti. Tätä kannattaa testata!

 

Keski-Thaimaan kuvatuin tapahtuma: Maeklong Railway Market

Täältä löytyy rapuja, simpukoita, mateita, monneja, kuivattua ja suolattua lihaa, mausteita, vihanneksia, hedelmiä ja paljon ihmisiä. Suurin osa odottaa näkevänsä kuuluisan junan ohikulun, jonka aika on pian. Kuin elokuvissa thaikauppiaat alkavat hääräämään tuotteidensa parissa. Tavaroita ja tuotteita siirretään sivuun, ja kuin taikaiskusta junaradan ylle asettuneet aurinkovarjot ja katokset ovat hävinneet, latu on niin sanotusti vapaa. Kuuluu vihellys, maa jalkojen alla tärähtää.

Siirry lukemaan artikkeli erikoisesta aamumarketista »

 

Maeklong Market
VINKKI: Kävele aivan junaradan loppupäässä sijaitsevalle kahvilalle, josta saat parhaat kuvat saapuvasta junasta.

 

Kokkikurssilla Thaimaassa

Yksi Thaimaan reissuni kohokohdista oli ehdottomasti Samut Songkhramissa sijaitseva Tha Kha Thai Cooking School, joka myös oli saanut todella hyvät arvostelut TripAdvisorissa. Tarvittavat ainesosat haimme Maeklong Marketin aamumarkkinoilta, ja valmistimme päivän aikana useamman eri annoksen.

En voi kuvitella, että tein ne itse! Niin hyviä kaikista tuli.

Lue artikkelini kokkikurssista Thaimaassa »

 

Thaimaalainen ruoka
Lähes Thaimaan kansallisruoan arvossa pidetty Pad Thai, jonka valmistin ja kuvasin (ihme, että maltoin!).

 

Mitä maksaa kuukausi Thaimaassa?

Katso budjetti

Luontokohteet Thaimaassa

Krabin kansallispuisto ja Hang Nakin huiputus

Tab Kak Hang Nakin luontopolku, joka johtaa Ngorn Nak -vuoren huipulle, on kuskini mukaan ollut virallisesti olemassa vasta vajaat kaksi vuotta. Löysin kohteen Instagramista tulevan reissun luontokohteita miettiessäni. Syy Krabille saapumiseen oli siis puhtaasti tämän päiväretkikohteen varassa, eikä tarvinut pettyä – elämäni ensimmäinen tropiikkivaellus oli mielettömän hieno ja ikimuistoinen, vaikkakin super raskas ja aivan järjettömän hikinen.

Lue kansallispuiston retkitarina täältä »

 

Thaimaan kansallispuisto
Hang Nakin kansallispuisto sijaitsee Krabin smaragdin vihreissä maisessa.

 

Historialliset kohteet Thaimaassa

Pohjois-Thaimaan raunioilla — Sukhtothai Historical Park

Olin odottanut tätä kohdetta kuukaudenmittaisen Thaimaan seikkailuni alkumetreiltä saakka, sillä Siamin entisenä pää- ja kulttuurikaupunkina tunnettu Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuva Sukhothain rauniokaupunki (Sukhothai Historical Park) vaaleanpunaisine lootuksenkukkalampineen vakuutti minut jo valokuvissa.

Lue artikkeli Sukhothain historiallisesta kohteesta »

 

Sukhothain temppeli Thaimaassa
VINKKI: Vuokraa pyörä (10 bahtia), jolla pääse mukavasti ajelemaan ympäri laajalle levittäytynyttä puistoa.

 

Wat Khai Bang Kung

Tulossa.