Mitä maksaa kuukauden reissu Thaimaassa?

Terveisiä Thaimaasta! Kuukausi kului nopeasti, minkä vuoksi on jälleen aika paneutua reissubudjetin pariin.

Kun vuonna 2010 vietin kuukauden Thaimaassa, kului silloisen sniiduilijan majoituksiin, kaikkiin sisäisiin siirtymiin, huvituksiin, ruokaan ja juomaan yhteensä 600 €. Tuolloin otin vain yhden sisäisen lennon Bangkokista Krabille ja liikuin niillä kaikkein edullisimmilla vaihtoehdoilla, kuten paikallisjunilla ja mini-vaneilla. Meno-paluu Helsingistä Bangkokiin oli tuolloin muistaakseni karvan alta 700 €, joten kuukauden reissu tuli kustantamaan noin 1 300 €. Katsotaan, miten tällä kertaa kävi!

Reitti: Bangkok – Koh Lipe – Krabi – Hua Hin – Samut Songkhram – Sukhothai – Chiang Mai – Chiang Rai – Bangkok

 

Thaimaa

 

Lennot Helsinki-Bangkok-Helsinki

Nappasin tarjouksesta Norwegianin meno-paluun, johon kuuluu myös yksi ruumapaikka laukulle. Konetta piti vaihtaa Oslossa, mutta noin muutoin lentoajat olivat ihan inhimilliset.

Lennot: 550 €

Unlimited 4g -liittymä

Vaikka Thaimaassa löytyy wifi melkein joka nurkalta, koin helpoimmaksi ja itselleni mukavimmaksi vaihtoehdoksi ostaa Thaimaasta data-liittymän. Jaoin netin myös läppäriini, teinhän tuon kuukauden ajan myös normaalisti töitä.

Liittymä: 20 €

 

 

Majoituskustannukset Thaimaassa

Majoittuminen Thaimaassa on järjestäen edullista, mikäli ei mieli useamman tähden hotelleihin tai rantaresortteihin. Oman bungalowin saa kuitenkin jo 15 eurolla ihan rannan tuntumasta, kun edullisimmat majoitukset aivan uusissa hostelleissa maksavat dormimajoituksessa esimerkiksi Krabi Townissa 3 € yöltä. Vertailukohteeksi kerrottakoot, että ystäväni vuokraa yksiötä Chiang Main keskustasta 300 € kuukaudessa. Jos siis olisin vain yhdessä paikassa, ei summa olisi kovinkaan paljon suurempi.

Thaimaan majoituskustannukset kuukaudelta: 256 €

 

Thaimaa

 

Thaimaan sisäiset lennot ja lautat

Thaimaassa on edullista matkustaa, liikuit sitten autolla, junalla tai lentäen. AirAsian lennot ovat maksaneet kalleimmillaan 36 € ja edullisimmillaan 24 €. Minivanit parin tunnin matkasta ovat vitosen luokkaa, busseista voi (ja kannattaa, sillä penkit ovat hieman kalliimmissa autoissa mukavammat) joutua pulittamaan pitkillä siirtymillä 7 €. Käytin takseihin Grabia, joka on kaikista edullisin ja helpoin vaihtoehto buukata taksi paikasta A paikkaan B.

Bussit/vanit: 22,50 €
Taksit: 20 €
Sisäiset lennot: 186 € (5 lentoa)

Kaikki yhteensä: 228,50 €

 

Koh Lipe

 

Kansallipuistomaksut ja muut sisäänpääsymaksut

Krabin saarihyppely (12h): 45 €
Taksi Hang Nakille ja takaisin Krabi Towniin: 42 €
Kuski päiväksi Chiang Raissa (10h): 20 €
Kokkauskurssi: 25 €
Sukhotai Historical Park: 5 €

Kaikki yhteensä: 137 €

 

Thaimaa

 

Ruoat, vedet, eväät ja bisset

Syön pääsääntöisesti aina katuravintoloissa, joissa annokset maksavat 30-70 batia. Kun kokonaissumman (255) jakaa omille reissupäivilleni, tulee päivähinnaksi karvan yli 8 €.

Kaikki yhteensä: 255 €

 

Thaimaalainen ruoka

 

Muut menot

Shoppailen matkoillani hyvin vähän, joskin rannekorun hankin muistoksi joka maasta. Thaimaasta tarttuivat mukaan myös ihanat thai-silkkiset kalastajahousut sekä pari muuta reissuvaatetta, jotka puen ylleni jatkossakin.

Kaikki yhteensä: 38 €

 

Mitä mukaan Thaimaahan?

 

Yhteenveto Thaimaan reissubudjetista

Jos vain hengailisin yhdessä tai kahdessa kaupungissa ja liikkuisin grabilla tai mini-vaneilla, selviäisin paikan päällä kuukauden edelleen reilulla 600 eurolla (sisältäen kaiken), kuten kahdeksan vuotta sitten. Erona entiseen on vain se, että tänä päivänä pystyy lentämään edullisemmin ja että majoituksiin kuuluu jo automaationa ilmastointi, kun siitä joutui aiemmin maksamaan ekstraa.

Reissasin kuitenkin tällä kertaa aivan eteläkärjestä maan pohjoisimpaan provinssiin, minkä vuoksi summa nousi reiluun 800 €. Halvemmallakin toki pääsisi, jos vain lööbailisi rannalla, mutta kyllähän sitä nyt kerran haluaa saarihyppelemään tai kuljetuksen sellaiseen kohteeseen, jossa voi haikata koko Krabin huipulle, siitä thai-kokkikoulusta puhumattakaan.

Miltä kuulostaa? Millaisilla päivä- tai kuukausibudjeteilla te olette reissanneet Thaimaassa?

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Mitä mukaan Thaimaan matkalle? »
Thaimaahan joulukuussa, hyvä vai huono idea? »
Mitä kannattaa syödä Thaimaassa? »
Katso kaikki Thaimaan vinkit kootusti »

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center