Tha Khan kokkikurssilla Samut Songkhramissa

Yksi Thaimaan reissuni kohokohdista oli ehdottomasti Samut Songkhramissa sijaitseva Tha Kha Thai Cooking School.

On hauska ajatella, miten tämä matkablogi on alkutaipaleillaan keskittynyt juuri tulisiin thai-annoksiin ja muuttunut sittemmin luontopainotteiseksi retkeilyblogiksi. Vaikka Suomi on suosikkimaani, on aina silloin tällöin mukava vaeltaa ulkomaisten kohteiden perässä, niistä tulisista katukeittiöistä ja kihisevistä padoista puhumattakaan! Rakastan thai-ruokaa yli kaiken.

Aloin tutkia vinkkejä siitä, missä päin Thaimaata kokkikurssini kävisin. Tämän kuukauden mittaisen reissuni aikana ehtisin hyvin pysähtyä vaikka missä, mutta halusin varmistaa, että kurssi olisi oikeasti hyvä ja hyödyllinen.

Tha Kha Thai Cooking School nousi Tripadvisorissa suositeltujen kohteiden listalle ja osui vielä sopivasti reittini varrelle, joten päätin lähettää heille tiedustelun Facebookin välityksellä. Ei aikaakaan, kun Jaynie vastasi ja lupasi järjestää kurssin, vaikka olisinkin sen ainoa osallistuja.

 

Tha Kha kokkauskurssi

 

Kuten aiemmassa artikkelissani kirjoitin, kävimme heti aamusta ostoksilla kuuluisasta junastaan tunnetulla Maeklong Marketilla. Jaoimme tuoreet hedelmät ja äyriäiset omiin rykelmiinsä, ja aloitimme kurssin valmistamalla aivan älyttömän helppoa ja herkullista papaija-salaattia, Thaimaan tulisinta annosta.

Vaikka minulla on aika hyvät sinunkaupat chilien kanssa, eli syön verrattaen tulista ruokaa, moukaroin innoissani ehkä chilin (tai kaksi) liikaa tähän yhden hengen annokseen. Hyvää oli silti ja lautanen tuli putsattua perinpohjaisesti!

 

Tha Kha kokkauskurssi

 

Seuraavaksi oli rapujen ja sienien vuoro, eli valmistimme tietenkin legendaarisen tom yamin. Tuntuu ihan hullulta, miten helppoa näin hyvän ruoan laittaminen voi olla, kunhan vaan saa käyttöönsä oikeat ainekset ja tietää työvaiheiden järjestyksen.

 

Tha Kha kokkauskurssi Tha Kha kokkauskurssi

Tha Kha kokkauskurssi

Tha Kha kokkauskurssi

Tha Kha kokkauskurssi

 

Tofua, ituja ja munia – pad thai valmistui hetkessä ja maistui sekin aivan älyttömän hyvälle!

 

Tha Kha kokkauskurssi

Tha Kha kokkauskurssi

 

Kaikkein työläin vaihe oli vihreän curryn valmistaminen, jonka nuijimme morttelissa alusta alkaen. Vaikka annos ei itsessään ole kovin kaunis, maku oli sitäkin parempi.

 

Tha Kha kokkauskurssi

Tha Kha kokkauskurssi

 

Viimeisenä herkuteltu ja Samut Songkhramin alueelle tunnusomainen jälkiruoka oli varmasti koko kokkikoulun helpoin osuus: kevyesti kiehautettua kurpitsaa ja kookosmaitoa. Muuta ei tarvittu!

Ainoa, mitä kaipasin kaiken painikkeeksi, oli tietenki kylmä Chang.

Chok dii! Kippis!

 

Tha Kha kokkauskurssi

 

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Mitä mukaan Thaimaan matkalle? »
Thaimaahan joulukuussa, hyvä vai huono idea? »
Mitä kannattaa syödä Thaimaassa? »
Katso kaikki Thaimaan vinkit kootusti »

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center