Tha Khan kokkikurssilla Samut Songkhramissa

Yksi Thaimaan reissuni kohokohdista oli ehdottomasti Samut Songkhramissa sijaitseva Tha Kha Thai Cooking School.

On hauska ajatella, miten tämä matkablogi on alkutaipaleillaan keskittynyt juuri tulisiin thai-annoksiin ja muuttunut sittemmin luontopainotteiseksi retkeilyblogiksi. Vaikka Suomi on suosikkimaani, on aina silloin tällöin mukava vaeltaa ulkomaisten kohteiden perässä – niistä tulisista katukeittiöistä ja kihisevistä padoista puhumattakaan! Rakastan thai-ruokaa yli kaiken.

Aloin tutkia vinkkejä siitä, missä päin Thaimaata kokkikurssini kävisin. Tämän kuukaudenmittaisen reissuni aikana ehtisin hyvin pysähtyä vaikka missä, mutta halusin varmistaa, että kurssi olisi oikeasti hyvä ja hyödyllinen.

Tha Kha Thai Cooking School nousi Tripadvisorissa suositeltujen kohteiden listalle ja osui vielä sopivasti reittini varrelle, joten päätin lähettää heille tiedustelun Facebookin välityksellä. Ei aikaakaan, kun Jaynie vastasi ja lupasi järjestää kurssin, vaikka olisinkin sen ainoa osallistuja.

 

Tha Kha kokkauskurssi

 

Kuten aiemmassa artikkelissani kirjoitin, kävimme heti aamusta ostoksilla kuuluisasta junastaan tunnetulla Maeklong Marketilla. Jaoimme tuoreet hedelmät ja äyriäiset omiin rykelmiinsä, ja aloitimme kurssin valmistamalla aivan älyttömän helppoa ja herkullista papaija-salaattia, Thaimaan tulisinta annosta.

Vaikka minulla on aika hyvät sinunkaupat chilien kanssa, eli syön verrattaen tulista ruokaa, moukaroin innoissani ehkä chilin (tai kaksi) liikaa tähän yhden hengen annokseen. Hyvää oli silti ja lautanen tuli putsattua perinpohjaisesti!

 

Tha Kha kokkauskurssi

 

Seuraavaksi oli rapujen ja sienien vuoro, eli valmistimme tietenkin legendaarisen tom yamin. Tuntuu ihan hullulta, miten helppoa näin hyvän ruoan laittaminen voi olla, kunhan vaan saa käyttöönsä oikeat ainekset ja tietää työvaiheiden järjestyksen.

 

Tha Kha kokkauskurssi Tha Kha kokkauskurssi

Tha Kha kokkauskurssi

Tha Kha kokkauskurssi

Tha Kha kokkauskurssi

 

Tofua, ituja ja munia – pad thai valmistui hetkessä ja maistui sekin aivan älyttömän hyvälle!

 

Tha Kha kokkauskurssi

Tha Kha kokkauskurssi

 

Kaikkein työläin vaihe oli vihreän curryn valmistaminen, jonka nuijimme morttelissa alusta alkaen. Vaikka annos ei itsessään ole kovin kaunis, maku oli sitäkin parempi.

 

Tha Kha kokkauskurssi

Tha Kha kokkauskurssi

 

Viimeisenä herkuteltu ja Samut Songkhramin alueelle tunnusomainen jälkiruoka oli varmasti koko kokkikoulun helpoin osuus: kevyesti kiehautettua kurpitsaa ja kookosmaitoa. Muuta ei tarvittu!

Ainoa, mitä kaipasin kaiken painikkeeksi, oli tietenki kylmä Chang.

Chok dii! Kippis!

 

Tha Kha kokkauskurssi

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Ennakkotilaa: Vaella, kalasta, rakasta — Omaa polkua etsimässä

"Minä rakastan merta; sen äärettömyyttä, ja salaisuuksia, jotka luonto on pystynyt säilyttämään itsellään. Kaikuja, jotka kumisten kantautuvat kilometrien syvyyksistä. Sitä, miten rannan hienolla hiekalla ja simpukkamurskalla kävellessään voi palata hetkeksi elämän alkukodin ääreen – sinne, mistä kaikki on syntynyt."


Ennakkotilaa

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko kerran kuussa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center