Vapun ruokakarnevaalit Berliinissä

Kuinka usein te matkustatte kohteeseen juhlimaan kansallista tai kansainvälistä juhlapäivää?

Olen saanut viettää uutta vuotta Italian maaseudulle Imolassa, Jenkkien itsenäisyyspäivää Nykissä, juhannusta Mooselin viinilaaksossa sekä kansallista juhlapäivää Luxemburgissa. Toissa keväänä lähdin Vapun yli reissulle Berliiniin tutustumaan Kreuzbergin Myfest-katujuhlaan.

 

Berliini

Berliini

 

Berliini oli kuin yhtä suurta Ravintolapäivää

Toukokuun 1. kunniaksi Berliinistä oli kasvanut kuin jättimäinen Ravintolapäivä: padat ja grillit höyrysivät itsetehtyjä herkkuja, naapuripöydässä kasattiin ronskeja drinkkejä. Käteinen oli kovaa valuuttaa.

Oranienstrassen ja Görlitzer Park -puiston muodostaman juhla-alueen kadunkulmista löytyi keikkalavoja, taiteilijoita ja trubaduureja. Kaikki vehreät nurmialueet olivat täyttyneet perheistä ja eväskoreista, jotka piti suojata sinä päivänä paahtavalta toukokuun auringolta.

Kesä oli saapunut kaupunkiin.

 

Berliini
Se kenties alkuperäinen pitakebab.
Berliini
Yhdellä vai hurjasti kahdella nakilla?

 

Mitä laitetaan?

Yksi tilasi hodarin, toinen mohiton, kolmas palan pizzaa.

Tarjolla oli myös jerky-kanaa, vietnamilaisia kevätrullia, nuudeleita ja monin tavoin täytettyjä sämpylöitä.

Ja toisin kuin kotona Suomessa, täällä ei näkynyt humalapäissään heiluvia ja huutelevia henkilöitä, joiden kanssa pitää aina vähän varoa. Eikä kukaan onneksi riehunut edes tunnetussa Revolutionäre 1. Mai Demo -kulkueessa, vaikka osallistujia arvioitiin olleen 18 000 (nämä kuvat ja tunnelmat ovat vuodelta 2015).

 

Berliini

 

Kymmentuhatpäisen juhlakansan luoma tunnelma oli rento ja iloinen – sellainen, minkä itsekin muistan lapsuudestani. Voi sitä jännityksen riemua, kun viimein saimme käsiimme ne vintiltä haetut, jo monta vuotta vanhat vappuhuiskat!

Tiimarista oli ostettu serpentiiniä, ja äiti täytti saippuakuplasäiliöt vihreällä fairivedellä aina, kun edelliset oli puhallettu taivaan tuuliin.

 

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

 

Näiden kuvamuistojen myötä iloista vappua kaikille!

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center