Vapun ruokakarnevaalit Berliinissä

Kuinka usein te matkustatte kohteeseen juhlimaan kansallista tai kansainvälistä juhlapäivää?

Olen saanut viettää uutta vuotta Italian maaseudulle Imolassa, Jenkkien itsenäisyyspäivää Nykissä, juhannusta Mooselin viinilaaksossa sekä kansallista juhlapäivää Luxemburgissa. Toissa keväänä lähdin Vapun yli reissulle Berliiniin tutustumaan Kreuzbergin Myfest-katujuhlaan.

 

Berliini

Berliini

 

Toukokuun 1. kunniaksi kaupungista oli kasvanut kuin jättimäinen Ravintolapäivä: padat ja grillit höyrysivät itsetehtyjä herkkuja, ja naapuripöydässä kasattiin ronskeja drinkkejä. Oranienstrassen ja Görlitzer Park -puiston muodostaman juhla-alueen kadunkulmista löytyi keikkalavoja, taiteilijoita tai trubaruudereja. Kaikki vehreät nurmialueet olivat täyttyneet perheistä ja eväskoreista, jotka piti suojata kuumasti paistavalta auringolta.

Kesä oli päättänyt saapua aikaisin.

 

Berliini

Berliini

 

Yksi tilasi hodarin, toinen mohiton, kolmas palan pizzaa, jerky-kanaa, vietnamilaisia kevätrullia, nuudeleita, täytettyjä sämpylöitä ja minä oluen. Toisin kuin kotona Suomessa, täällä ei näkynyt humalapäissään heiluvia ja huutelevia henkilöitä, joiden kanssa pitää aina vähän varoa. Eikä kukaan onneksi riehunut tunnetussa Revolutionäre 1. Mai Demo -kulkueessakaan, vaikka tuolloin vuonna 2015 osallistujia arveltiin olleen 18 000.

Mikäli muuten etsitte hyvällä paikalla sijaitsevaa edullista ja siistiä majapaikkaa, suosittelen The Cats Pajamas -hostellia, jonka edestä tämäkin vappumarssi kulki. Hostellista voi vuokrata käyttöönsä kätevän kaupunkipyörän, ja aivan nurkan takaa löytyy metro. Naaprikuppiloista saa olutta ja ruokaa, eivätkä kaupatkaan ole kaukana.

 

Berliini

 

Kymmentuhatpäisestä juhlakansasta huolimatta oli tunnelma rento ja iloinen – sellainen, minkä minä muistan lapsuudestani. Voi sitä jännityksen riemua, kun viimein saimme käsiimme ne vintiltä haetut ja jo monta vuotta vanhat vappuhuiskat! Tiimarista oli ostettu serpentiiniä, ja äiti täytti saippukuplalelut vihreällä fairilitkulla aina, kun edelliset oli puhallettu taivaan tuuliin.

 

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center