Vinkit teltan hankkimiseen

Kesän retket odottavat mutta majoite puuttuu. Millainen teltta kannattaa hankkia, ja mitä leiripaikan valinnassa kannattaa huomioida?

Pientä päivitystä retkeilyvaruste-aiheisiin sisältöihin: Kesälomien retkeilykausi on taas täällä, ja moni saattaa pohtia uuden tai sen ensimmäisen teltan hankkimista. Keräsin omat vinkkini ja ajatukseni yhteen, voit lukea ne tämän linkin takaa.

Kunhan lohenkalastukausi alkaa 1. kesäkuuta, pääsen testaamaan viime vuonna hankkimaani Sea to Summitin Mosquito Pyramid Netiä, joka on siis kahden hengen hyttysteltta. Viime kesä oli nimittäin niin kuuma ja paahteinen, että Endurancen tunneliteltassa nukkuminen kävi aivan tuskaisen kuumaksi, vaikka pidimme absidin ovet auki ja vain nukkumistilan hyttysverhon kiinni. Laggolla harmitti, kun tyhmyyttäni ja rinkan painoa keventääkseni jätin kyseisen mallin kotiin.

Teltan lisäksi hankimme myös pienen ja kevyen tarpin, jonka voi virittää teltan ylle, jos vaikka alkaisi satamaan. Jään siis kiinnostuksella odottamaan tulevaa kokemusta ja lupaan raportoida siitä heti, kunhan olen ensin päässyt testaamaan uuden majoitteen. Päivitän siitä tiedon myös tuolle uudelle telttavinkki-sivulle.

Telttaretki Porkkalanniemeen.

Porkkala - Porkkalanniemi teltta

Olen julkaissut retkeilyvarusteista enemmänkin, ja niistä on tullut tämän sivuston suosituimpia aiheita. Listasin tähän alle vielä pikalinkit kyseisiin artikkeleihin, mikäli haluat käydä lukemassa varusteista enemmänkin.

Viikon vaellusruuat ja retkiruokavinkit »
Tuunaa omat vaelluseväät »
Millainen retkikeitin kannattaa valita? »
Tehokkaat vinkit kenttäkeittiön ja varusteiden kevennykseen »
Parhaat retkeilyvarusteet »
Retkietiketti »

Mukavia retkihetkiä sinne puolen ruutua!

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center