Warmpeace Viking 900 on kenties paras kolmen vuodenajan makuupussi

Warmpeace Viking 900 -makuupussi on erinomainen valinta, mikäli retkeilet paljon keväisin ja syksyisin sekä alkutalvella.

Omana luottovarusteenani jo vuosien ajan toiminut untuvatäytteinen, vajaan kahden kilon painoinen kolmen vuodenajan makuupussi Warmpeace Viking 900 pakkautuu 22 x 35 cm kokoiseksi nyytiksi. Kyseisen majoitteen comfort on naisille –7°C ja miehille –14°C.

Tämän makuupussin kanssa on tullut retkeiltyä niin Porkkalanniemen rantakallioilla, Punaisenhiekan autiotuvassa kuin Lapissakin. Voin siis ehdottomasti suositella kyseistä mallia, sillä se on ollut käytössäni jo vuodesta 2014 ja toimii edelleen: myös untuva on pitänyt hyvin muotonsa ja eristää edelleen hyvin, eli täyte ei ole paakkuuntunut tai litistynyt pidempiaikaisessakaan käytössä.

 

Warmpeace Viking 900

 

180-senttisessä mallissa on käytetty paksua 600 fp -ankanuntuvatäytettä, joka pitää nukkuvan retkeilijän lämpimänä ja pakkautuu paljon pienemmäksi paketiksi kuin vastaava keinokuitupussi. Warmpeacen käyttämä untuva tulee Euroopasta, suurimmalta osin Puolassa, mistä myös Warmpeace on kotoisin. Warmpeace Viking 900 -makuupussissa käytetty untuva syntyy kokonaisuudessaan elintarviketuotannon sivutuotteena, eli untuvaa ei kerätä eläviltä linnuilta. Lintuja myös kohdellaan eettisesti hyväksyttävällä tavalla eläinsuojelulakeja noudattaen.

Warmpeacella on Suomessa toistaiseksi vain yksi jälleenmyyjä, Partioaitta. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan tähän hinta-laatusuhteeltaan erinomaiseen makuupussiin, josta löytyy useita eri kokovaihtoehtoja ja pituuksia. Olen its 183-senttiä pitkä, eikä Warmpeace ole koskaan ollut itselle liian lyhyt (vaikka kierinkin jonkun verran unissani eli liikun aika paljon makuupussin sisällä).

 

Warmpeace Viking 900

Warmpeace Viking 900
190 senttinen kolmen vuodenajan makuupussi Warmpeace Viking 900 on oma valintani kolmen vuodenajan retkeilyyn.

 

Haluatko lukea lisää retkeilyvarustevinkkejä?

Kaukokaipuussa on julkaistu vuosien ajan paljon erilaisia varustevinkkejä ja pakkauslistoja, jotka löydät kätevästi sivuston yläreunan päänavigaatiosta, Retkeilyvarusteet-otsikon alta. Tässä olla vielä erikseen muutamia linkkivinkkejä, joista on varmasti iloa ja hyötyä, kun suunnittelet tulevia retkiäsi ja niille tarvittavia varusteita.

Lue lisää talvimakuupusseista »
Lue vinkit makuualustan ja retkipatjan valinnasta »
Katso varustevinkit yön yli -retkelle »
Lue lisää teltan valinnasta »

 

Warmpeace Viking 900
Kevyemmillä pakkasilla käytän Warmpeacen Solitaire 1000 -makuupussia (1480 g), jonka comfort on naisille –12°C ja miehille –20°C.