Vuokraa auto Reykjavíkista!

Vuokraa auto Reykjavíkista ja lähde kiertämään omatoimisesti Islannin upeita maisemia ja luontonähtävyyksiä!

Löydät tältä sivulta parhaat vinkit auton vuokraamiseen Reykjavíkista sekä yleistä tietoa Islannin teiden kunnosta ja sallituista ajoreiteiteistä. Lisäksi pääset lukemaan, mitä maksoi kymmenen päivän road trip tässä tarunhohtoisessa saagojen maassa.

Turvallisia ajokilometrejä!

 

vuokra-auto Reykjavikista
Vuokraa auto Reykjavikísta ja lähde omatoimimatkalle tulen ja jään maahan!

 

Autonvuokraus Islannissa

Vuokra-auto ja Islanti, täydellinen kombo! Vuokra-auton kyydissä Islannin kohteita saa tutkia rauhassa omalla autolla vailla kiirettä, ja kohteita voi pysähtyä kuvaamaan silloin kun haluaa. Vuokra-autolla voi lähteä kiertämään koko saaren, kuten itse tein, tai voit vaihtoisesti hurauttaa Reykjavíkista vuokratulla autolla kuuluisalle Golden Circle -kierrokselle.

Varaudu tähän: Autonvuokraus Islannissa on mitä todennäköisimmin koko reissun kallein osuus. Etenkin kesäaikaan autovuokrien hinnat kohoavat pilviin, joten mitä aikaisemmin tiedät oman Islannin-reissun ajankohdan, sitä pikimmin myös vuokra-auto kannattaa napata itselleen Reykjavíkista.

 

Matka Islantiin
Road trip Islannissa on monen lusikkalistalla. Myös minä annan sille vahvan suosituksen!

 

Vuokra-auto Reykjavíkista – varaa auto mahdollisimman aikaisin

Olimme reissussa nelihenkisellä kaveriporukalla, jolloin vuokra-auton hinta jäi henkeä kohden suhteellisen maltilliseksi. Kahdeksan päivän hinta vuokra-autolle oli tuolloin vähän yli 800 euroa. Nelivetoisesta farmariautosta saattaa kuitenkin joutua maksamaan kesäsesonkina jopa yli sata euroa päivässä, mutta muina aikoina auton voi löytää edullisemmin.

Islannin voi kiertää myös bussilla (josta lisää hieman alempana), mutta mikäli kyytiläisiä on useampi, kalliimmankin auton vuokraaminen voi tulla edullisemmaksi.

Mitä aikaisemmin pystyt vuokrata auton, sen halvemmalla pääset. Voit lukea meidän budjetistamme lisää tämän linkin takaa. Muista kuitenkin, ettet voi ajaa ilman nelivetoa karttoihin merkityillä F-teillä etkä Kjölurilla (tie 35). Meidän matkamme tyssäsi myös joen ylitykseen, josta ei saa ajaa läpi edes vuokramaasturilla.

Vinkki: Ota vakuutukset vasta paikan päällä, jolloin saat ne mahdollisimman kattavalla paketilla.

Lue täältä, mitä maksoi kymmenen päivän road trip Islannissa »

 

Auton vuokraus Reykjavikista
Auto kannattaa vuokrata suoraan Keflavikin lentokentältä.

 

Miten Islannissa saa ajaa autolla?

Islannissa vuokra-autolla ei saa ajaa vuoristo- ja sisämaateillä eli karttoihin merkityillä F-teillä eikä myöskään Kjölurilla (tie numero 35).

Kuitenkin suuremmalla maastoautolla saa yleensä ajaa F-teillä, mutta niilläkään ei saa ylittää jokia, joita sisämaassa riittää paljon.

Muista siis aina varmistaa autovuokraamosta, millä teillä autolla saa ajaa.

 

vuokra-auto Reykjavikista

 

Vuokraa auto Reykjavíkista

Reykjavíkista löytyy useita autovuokraamoja, minkä lisäksi auton vuokraus onnistuu myös muualla Islannissa. Helpoin tapa on kuitenkin vuokrata auto jo Keflavíkin lentokentältä, sillä siten säästyt edestakaiselta bussimatkalta keskustaan.

Huomioi tämä: Reykjavíkin lentoasemalla autovuorka on yleensä hivenen kalliimpi, mutta kuten edellä mainittu, säästä reilun parinkympin hinnan edestakaisesta bussilipusta Reykjavíkin keskustaan.

Mikäli päädyt toisiin aatoksiin, voit myös varata kuljetuksen kentältä keskustaan tai vaihtoehtoisesti valmiiksi suunniteltuja päiväretkiä, jolloin sinun ei tarvitse kuin olla sovitussa paikassa sovittuun aikaan!

 

Vuokra-auto Islanti

 

Islannin vuokra-autojen hintavertailu

Islannin vuokra-autojen hintoja kannattaa vertailla etukäteen ennen matkaa. Hyvä sivusto edullisten hintojen metsästämiseen suomenkielisistä sivustoista on Auto Europe, jota itsekin käytin. Kuten edellä mainittu, mitä aiemmin vuokraat auton, sitä edullisemmaksi vuokra-auton hinta todennäköisesti tulee.

Sananen vuokra-auton vakuutuksista

Viiden tähden vinkki: Osta vuokra-auton lisävakuutukset autovuokraamosta vasta silloin, kun noudat auton. Näin kannattaa tehdä siksi, että monet vuokra-autoja välittävät sivustot eivät pysty tarjoamaan yhtä kattavaa vakuutusta kuin mitä paikan päällä. Auto kannattaa siis vuokrata netissä ja maksaa haluamansa ylimääräiset autovakuutukset Reykjavikissa tai vaihtoehtoisesti lentokentällä.

Auton vuokraaminen paikalliselta

Auton voi vuokrata Reykjavikissa ja muuallakin Islannissa myös Carrenters-sivustolta, jossa islantilaiset vuokraavat autojaan turisteille. Hinnat ovat yleensä tavan autovuokraamoja edullisempia, minkä lisäksi niihin sisältyy sivuston mukaan autovakuutus.

Mikäli et ole kranttu auton ulkoisen kunnon suhteen, tutustu paikallisen budjettivuokraamon Cheap Jeepin valikoimaan.

 

Islanti

 

Kierrä Islanti omaan tahtiin vuokra-autolla

Kymmenen päivän mittainen Islannin road trip kulki saaren ympäri vastapäivään.

Islanti-matkan ensimmäinen reissupäivän aikana tutustuin Stafnesvitin oranssiin majakkaan ja maan korkeimmaksi tituleerattuun Glymurin vesiputoukseen. Tuo päiväpatikka on takuulla yksi ikimuistoisimmista kulkemistani luontopoluista joenylityksineen ja kiipeämisineen, aivan järjettömässä rankkasateessa.

Jos listataan kaikki Islannin nähtävyydet, omat suosikkikohteeni ovat ehdottomasi syvän vihreä Fjaðrárgljúfurin kanjoni sekä jäätimanteistaan tunnettu Diamond Beach.

Islanti – nähtävyydet kartalla

Voit käyttää yllä olevan sisällysluettelon pikalinkkejä päästäksesi suoraan kiinnostusta herättäviin kohteisiin. Klikkaa vain linkkiä ja päädyt valitsemaasi aiheosioon.

Lisäksi löydät alla olevasta kartasta kaikki Islannin nähtävyydet kartalle pinnattuna. Voit tallentaa kartan itsellesi ja käyttää sitä tulevalla matkalla Islantiin! Klikkaamalla Islannin kartan vasemmassa yläreunassa olevaa nuolella varustettua kuvaketta saat kartan auki kohteittain.

 

Islanti
Islannin kiertää leppoisasti kymmenessä päivässä.

 

Islanti on mahdollista kokea myös bussipassilla

Saagojen saari on mahdollista kokea myös bussipassilla, sillä saaren voi kiertää kesäaikan myös bussilla. Esimerkiksi Reykjavík Excursions tarjoaa matkoja suosituimpiin kohteisiin, ja myös TREXin kautta voi ostaa matkoja Etelä-Islannissa sijaitsevien vaelluskohteiden alkupisteisiin. Islannin julkisen bussiliikenteen aikataulut löydät täältä.

 

 

Islanti
Neliveto kannattaa, sillä pienemmillä autoilla ei saa ajaa kaikilla Islannin teillä.