Islanti – Mitä maksaa Islannin road trip?

“And whichsoever way thou goest, may fortune follow.” ― Jules Verne, Journey to the Center of the Earth

On vaikea olla menemättä suoraan siihen, kuinka kaunis luotokohdekokonaisuus Islanti on, mutta yritän parhaani.

Julkaisin tämän kirjoituksen jo aiemmin, ja lupasin päivittää loputkin luvut, kunhan matka maan keskipisteeseen on seikkailtu. Tässä sitä siis ollaan, yöllä kotiin palanneina ja reissusta rakastuneina: koska kukaan ei saanut tarpeekseen, päätimme yhteistuumin lähteä ensi kesänä jatkamaan Länsivuonojen tutkimista.

Mutta nyt – asiaan.

Mitä maksoi 10 päivän ja 2 651 kilometrin mittainen Islannin road trip meidän nelihenkiselle kaveriporukallemme?

 

Islannin road trip

 

Lennot Islantiin

IcelandAirin lisäksi tänne tulen ja jään maahan pääsee nykyisin myös Finnairin siivin, ja lentoja voi naarata parhaassa tapauksessa alle jopa kolmensadan.

Lennot: 324 € per hlö

Lentokenttäkuljetukset

Islannin road trip alkoi suoraan Keflavikista, kun nappasimme auton suoraan lentokentältä – säästimme siis yhdensuuntaiset kuljetukset Reykjavikiin. Keskustasta takaisin lentokentälle sen sijaan pulitimme bussiyhtiö Grey Linesin kyydistä 24 € per sierainpari.

Yhdensuuntainen bussikyyti: 24 € per hlö

 

Islanti-53

Islanti

 

Auton vuokraus Islannissa

Vaikka nimi puhuu muuta, SAD Carsilta vuokrattu neliveto-farkkutoyota kustansi kahdeksalta päivältä yhteensä 738 €. Summa sisälsi Super CDW -vakuutuksen, jonka jälkeen omavastuu olisi korkeimmillaan ollut 750 €. Hinta piti sisällään myös kaksi kuskia sekä rajattomat kilometrit, joita meille kertyi 2 651.

Vuokra-auto: 738 € / 184,50 € per hlö
Bensat (2 651 km): 312 € / 78 € per hlö

Aiemmista road tripeistä oppineina kiinnitimme autoa valitessamme huomiota myös takaronkin kokoon, sillä jokaisella reissaajalla on yleensä eri mallinen ja kokoinen laukku. Yleispätevänä sääntönä meidänkin porukkamme voi suositella, että jokainen pyrkisi pakkaamaan matkatavaransa litratilavuudeltaan suunnilleen samankokoiseen ja malliltaan pehmeään laukkuun (tai rinkkaan), jotta kaikkien tavarat mahtuisivat mukaan ja ne olisi helppo pakata ronkkiin.

Meidän retkiryhmällämme oli jokaisella saman kokoinen North Facen 50L duffeli, joten auton pakkaaminen ei juuri tuottanut päänvaivaa.

 

Islannin road trip

 

Majoitus Islannissa

Jos olisin lähtenyt reissulle itsekseni, olisin tietysti majoittunut teltassa ja säästänyt useamman sata euroa mutta vain majoituskuluista, sillä autovuokra olisi kohdallani tietenkin triplaantunut. Yksinäisen kulkijan valinta voisi toki olla myös saarta kiertävä bussipassi, josta voi lukea lisää Tripsterin sivuilta.

Kaveriporukkamme majoitusvalinnat kohdistuivat tälläkin kertaa AirBnb:n asuntoihin, joita löytyi vielä näin kolme kuukautta etukäteen ihan suhteellisen mukavasti ympäri saarta. Toki mitä aiemmin majoitukset pääsee valitsemaan, sitä enemmän säästää hermojaan (ja euroja), sillä suositun saaren huokeita huoneita metsästävät muutkin.

Meidän nelihenkisen seurueemme majoitukset yhdeksältä yöltä kustansivat yhteensä 2 073 € eli noin 518 € per nenä.

Majoitukset: 2 073 € / 518 € per hlö

 

Islannin road trip

 

Syömiset

Valmistimme kämpillä aamupalat, välipalat, eväät sekä dinnerit kahdeksana iltana kymmenestä. Lounaat kävimme yleensä syömässä ravintoloissa, joiden valinnanvara ei päätä huimannut. Koska jokaisessa meissä asuu myös kulinaristi, halusimme tietenkin viinit mukaan omille illallisillemme.

Ruokaostokset: 309 € / 77 € per hlö
Viinit: 122 € / 30 € per hlö

Illallisekstrat: Kävimme myös kahtena iltana ulkona syömässä. RUB23-ravintolan (jota en valitettavasti voi suositella) pääruoka viinilasillisen kanssa kustansi omalla kohdallani 56 €. Onneksi ns. paremmista ravintolakokemuksista jäi kuitenkin loppujen lopuksi hyvä maku, sillä illallistimme reissun päätteeksi Matur og drykkurissa kuuden ruokalajin illallisen juomineen 170 € per henkilö. Nämä olivat siis pientä luksusta, jotka voi jättää pois omista suunnitelmistaan, mikäli ei halua illallistaa valkoisilla pöytäliinoilla.

 

Islannin road trip

 

Mitä maksoi Islannin road trip?

Jos ei lasketa lauantain dinneriä, kului minulta kaikkiin reissun aikana syötyihin lounaisiin, postikortteihin, eväspatukoihin sekä Myvatnin kylpyläkäyntiin (joka kustansi 37 €) yhteensä 593 €.

Kun ynnätään yhteen ihan kaikki, löytyy kymmenen päivän Islannin road tripin hintalapusta summa 1 830 €.

Nyt vaan suunnittelemaan ensi kesän seikkailua Länsivuonoille!

Islannin road trip

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center