Kaiken kasteleva Seljalansdfoss

Vesi pauhaa. Seljalandsfoss pauhaa. Vettä jylisee 60 metrin korkeudesta sellaisella voimalla, ettei meinaa uskoa todeksikaan.

Yksi Islannin Ring roadin lumoavimmista ja samalla helpoimmin saavutettavista nähtävyyksistä on eittämättä Seljalandsfoss, joka on samalla yksi kauneimmista koskaan näkemistäni vesiputouksista. Ei haitannut, vaikka paikalle olivat löytäneet muutkin, sillä niin intensiivisesti en ole vettä tuijottanut sitten naismuistin.

Minulla on teille muille menijöille vain yksi neuvo: pue yllesi kaikki sadekamat, ja suojaa kamerasi, sillä vesiputouksen taakse on pakko päästä ja siellä kastuu yhtä varmasti kuin morjenstaa kotimatkalla tienposken määkijöitä.

 

matkablogi Seljalandsfoss Islanti
Jäätiköltä alkunsa saava vesi jylisee 60 metrin korkeudelta.
matkablogi Seljalansdfoss Islanti
Seljalandsfoss on myös mahdollista kiertää ympäri. Muista vedenpitävät varusteet!

 

Islannin eteläosassa sijaitseva Seljalandsfossin vesiputous on 60 metriä korkea. Seljalandsá-jokeen kuuluva vesiputous saa alkunsa Eyjafjallajökullin jäätiköltä. Putoukset ovat tunnetut muun muassa The Amazing Race -tv-sarjasta sekä Justin Bieberin I’ll Show You -musiikkivideolta.

Seljalandsfossin vierailun jälkeen kannattaa suunnistaa putouksilta pohjoiseen, jossa sijaitsee Gljúfrabúin vesiputous. Lähettyviltä löytyvät myös Skógafossin putoukset, jotka nekin ovat näkemisen arvoiset.

Lue lisää Islannin vesiputouksista Islannin matkaoppaasta »

 

matkablogi Seljalandsfoss Islanti

Seljalandsfoss Islanti
Seljalandsfoss on yksi Islannin kuvatuimmista vesiputouksista, sillä kohde on helppo saavuttaa.

Islanti

matkablogi Islanti

Islanti

Parhaat ja ajankohtaiset nostot kerran kuukaudessa

Miltä kuulostaisi kahvitauko kerran kuussa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit sekä helmiä arkistojen kätköistä.

Tilaamalla uutiskirjeen 19.10.2020 mennessä osallistut kokoaikaisen messulipun arvontaan (arvo 17€) virtuaalisille Helsingin Kirjamessuille! Messulippuja on jaossa 7 kappaletta ja ne arvotaan kaikkien uutiskirjeen tilanneiden kesken. Voittajat saavat tiedon sähköpostitse 20.10.2020.

Privacy Preference Center