Venetsian nähtävyydet

Mitkä ovat parhaat Venetsian nähtävyydet? Ota vinkit talteen tästä KAUKOKAIPUUn oppaasta!

Venetsia (italialaisittan Venezia, veneton kielellä Venesia) sijatisee Koillis-Italiassa Adrianmeren rannikolla. Venetsia on rakennettu 118 lähellä toisiaan sijaitsevalle saarelle, jotka lepäävät Venetsian laguunin tuntumassa. Saaret ja sitä myötä Venetsian nähtävyydet on yhdistetty toisiinsa 354 sillalla. Alueella sijaitsee myös pitkän mallinen saariryhmä Lido, joka on tunnettu pastellinsävyisistä rakennuksistaan.

Venetsian nähtävyydet löytyvät alueen pääsaarelta, joka on sekä Veneton alueen ja Venetsian metropolikaupungin pääkaupunki. Venetsian kaupunki muodostaa yhdessä Padovan kanssa yli puolentoista miljoonan asukkaan Padovan-Venetsian metropolialueen.

Venetsian keskus on kuuluisa Piazza San Marco eli Pyhän Markuksen tori, joka on myös yksi tunnetuimmista Venetsian nähtävyyksistä. Sen laidalla sijaitsevat myös Pyhän Markuksen kirkko, Venetsian kellotorni eli kampaniili ja Dogen palatsi.

 

Venetsian nähtävyydet

TOP 10 Venetsian nähtävyydet: Piazza San Marco.

Venetsian nähtävyydet
Venetsian nähtävyydet
TOP 10 Venetsian nähtävyydet: Campanile di San Marco.

 

Piazza San Marco – Euroopan kaunein olohuone

Piazza San Marco (Pyhän Marcon tori) on yksi suosituimmista ja tunnetuimmista Venetsian nähtävyyksistä. Kannattaa pitää mielessään, että Venetsiasta löytyy vain yksi ”Piazza” sekä siihen kuuluva pieni Piazzetta-aukio. Kaikista muista pienemmistä aukioista käytetään nimitystä campo. Piazzettalla sijaitsevat kuuluisat graniittipylväät, joissa esiintyvät Venetsian alkuperäinen suojeluspyhimys Pyhä Theodorus sekä Venetsian suojeluspyhimystä symboloiva siivekäs leijona. Lisänimensä ”Euroopan kaunein olohuone” aukio on saanut itse Napoleonilta.

Piazza San Marcon laidalla sijaitsevat sijaitsevat kuuluisimmat Venetsian nähtävyydet, joita ovat Basilica di San Marco eli Pyhän Markuksen tuomiokirkko, Campanile di San Marco eli Pyhän Markuksen kellotorni, Dogen palatsi sekä Torre dell’Orologion kellotorni. Torre dell’Orologion vierestä taas löytyy 1500-luvulla rakennettu pylväskäytävin koristeltu Procuratie Vecchien palatsi ja sitä vastapäätä taas Procuratie Nuove.

 

Piazza San Marco Venetsia

Venetsia nähtävyydet

Venetsian nähtävyydet
Libreria Acqua Alta lienee Venetsian alueen tunnetuin kirjakauppa.

 

Venetsian kuuluisa kirjakauppa

Itseään maailman kauneimmaksi kirjakaupaksi tituleeraava Libreria Acqua Alta sijaitsee osoitteessa 5173 Calle Lunga 5176/B. Täyteen ahdetut, lattiasta kattoon yltävät hyllyt pursuavat monenlaista kirjallisuutta. Voisi kuvitella, että kirjakaupan pitäminen kaupungissa, joka on rakennettu veden päälle, olisi kuin venäläistä rulettia mutta niin tai näin, kirjakauppa on ollut ja sijainnut samalla paikalla jo ikuisuuden. Se on myös ehdoton käyntikohde omalla Italian matkalla sekä yksi omista suosikeista Venetsian nähtävyyksistä.

 

Venetsian nähtävyydet
Venetsia nähtävyydet top 10: Libreria Acqua Alta.