Vaellus ja retkeily

Vaellus ja retkeily

Kaikki alkoi Urho Kekkosen kansallispuistosta vuonna 2002, jolloin vaelsin filmikameran kanssa Lapin erämaissa ensi kertaa.

Lapin taika ei päästänyt otteestaan, ja vaikka kiersinkin lähes kymmenen vuoden ajan maailman luontokohteita, tajusin viimein, että kaikki mitä tarvitsen on ihan lähellä – Suomessa, täällä upeassa peräpohjolassa Norjan Lapin ja Ruotsin Lapin kyljessä.

Tuuheista kuusimetsistä, tunturipaljakoista, aapasoista ja lehtipuumetsistä runsas Suomi on upea vaellus ja retkeily kohde kaiken ikäisille ja tasoisille vaeltajille. Luontopolkuja ja päiväretkikohteita löytyy vaikka kuinka paljon, joten pidemmät vaellukset voi suosiolla jättää muiden kuljettaviksi. Pelkkä yhden illan tulistelu lähilaavulla saa mielen virkeäksi ja ajatukset pois hetktisestä arjesta, jossa luonto yleensä jää vasta toiselle tai kolmannelle sijalle omien menojen ja harrastusten, perheen tai muiden velvoitteiden vuoksi.

Tiesitkö muuten, että Suomen autiotupaverkosto on maailman parhaita? Retkeily ja vaellus yhdistettynä kattoon pään päällä on tietenkin aina luksusta, vaikka jokainen vaeltava varmasti tuntee retkeilyetiketin. Myös kammit ja laavut ovat mainioita paikkoja yöpyä, ja mikä sen upeampi kokemus kuin niin kutsuttu cowboy camping pilvistä vapaan taivaan alla.

vaellus ja retkeily
vaellus ja retkeily
vaellus ja retkeily