Olen sitä mieltä, että luonto on retkeilijän paras mauste.

Vaikka voi ja suola kovina haastajina pitävätkin perää.


Eväsretki


Aurinkoisen alkuillan kunniaksi pakkasin retkireppuun aiemmin päivällä kasaamani keittoainekset sekä Primuksen kevyen kaasukeittimen, lorautin muovipulloon yhden naisen verran valkoviiniä ja lähdin kesäillan viettoon ihan viereen, veden ääreen.

Karhusaaren kiviseltä rannalta löytyi pieni sopiva kohta, jolle levitin viltin ja viltille kesämakuupussin – ihan varmuuden vuoksi vain, jos merituuli vaikka olisi sattunut yllättämään.

Vaan varauduin turhaan: sää oli lempeä ja lämmin, vain vesi oli viileää ja kylmensi rannan kivenkoloon ankkuroidun viinin.


retkikeitin


Vaikka toteutankin kevyen repun ja grammanviilauksen ideologiaa, ovat lähiretket hyvä tapa poiketa tavoistaan: kukkakaalilla, sienillä, kevätsipulilla, porkkanalla sekä tuoreella korianterilla ja chilillä terästetty kalakastikepohjainen riisinuudelikeitto maistui varmasti paremmalta, kun sai rauhassa tekeytyä kauniin lasikannen alla.

Törmäsin nimittäin tuohon Riihimäen purnukkaan taannoiselta kirpputorikierroksella, ja äitini oli sitä mieltä, että se pitää ehdottomasti hankkia. Tuumasin samaa, sillä tuossa kannestaan tiivistettävässä ja metallikahvalla suljettavassa löydössä oli ainesta sisäisen visualistini mielimään viiden tähden retkimuonituksen esillepanoon.


Eväsretki

Eväsretki Eväsretki

Eväsretki

Eväsretki

Karhusaari

Sillä miksei järjestäisi joskus arkeensa pientä luksusta?


Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center