Olen sitä mieltä, että luonto on retkeilijän paras mauste.

Vaikka voi ja suola kovina haastajina pitävätkin perää.


Eväsretki


Aurinkoisen alkuillan kunniaksi pakkasin retkireppuun aiemmin päivällä kasaamani keittoainekset sekä Primuksen kevyen kaasukeittimen, lorautin muovipulloon yhden naisen verran valkoviiniä ja lähdin kesäillan viettoon ihan viereen, veden ääreen.

Karhusaaren kiviseltä rannalta löytyi pieni sopiva kohta, jolle levitin viltin ja viltille kesämakuupussin – ihan varmuuden vuoksi vain, jos merituuli vaikka olisi sattunut yllättämään.

Vaan varauduin turhaan: sää oli lempeä ja lämmin, vain vesi oli viileää ja kylmensi rannan kivenkoloon ankkuroidun viinin.


retkikeitin


Vaikka toteutankin kevyen repun ja grammanviilauksen ideologiaa, ovat lähiretket hyvä tapa poiketa tavoistaan: kukkakaalilla, sienillä, kevätsipulilla, porkkanalla sekä tuoreella korianterilla ja chilillä terästetty kalakastikepohjainen riisinuudelikeitto maistui varmasti paremmalta, kun sai rauhassa tekeytyä kauniin lasikannen alla.

Törmäsin nimittäin tuohon Riihimäen purnukkaan taannoiselta kirpputorikierroksella, ja äitini oli sitä mieltä, että se pitää ehdottomasti hankkia. Tuumasin samaa, sillä tuossa kannestaan tiivistettävässä ja metallikahvalla suljettavassa löydössä oli ainesta sisäisen visualistini mielimään viiden tähden retkimuonituksen esillepanoon.


Eväsretki

Eväsretki Eväsretki

Eväsretki

Eväsretki

Karhusaari

Sillä miksei järjestäisi joskus arkeensa pientä luksusta?


Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center