0

Marinella Himari

Hei! Olen Marinella ja rakastan seikkailuja


Kymmenkunta dokumentoitua reissuvuotta, kymmenittäin käytyjä maita, satojatuhansia kilometrejä sekä melkoinen kotikirjasto mahtavia ja surkuhupaisiakin seikkailuja.


 
Luontodokumentaristi kalanainen

Marinella Himari


Terve! Olen Pohjois-Savon havumetsistä Italian kautta helsinkiläistynyt kalanainen ja kulkuri, joka matkustaa mieluiten maailman luontokohteiden ja tulisten katukeittiöiden perässä. Myös Eino Leinolla, inkiväärillä, majakoilla, syksyllä sekä kauniilla varustekuvilla on erityinen paikka sydämessäni.

Kirjoittaminen ja kuvaaminen ovat veressä, samoin pilke silmäkulmassa ja utelias luonne. Reppu ei paljoa paina eikä askel, joka yleensä vie kohti maailman vuoria ja jokia sekä kotimaan kansallispuistoja. Rantatörmiä, joilta pääsee nakkelemaan veteen viehettä tai perhoa. Sammalmatolle, jolle painaa teltan suojassa päivän päätteeksi päänsä enemmän kuin mielellään.

Kaukokaipuun lisäksi kirjoitan retki- ja vaellustarinoitani myös Retkipaikka.fi-sivustolle sekä Latu&Polku-lehteen. Suomi100-juhlavuoden ajan toimin unelmahommissani TEMin Lomahaaste-kampanjassa sekä Suomen Luonnonpäivien lähettiläänä. Kaiken kotimaanmatkailun ohella toteutan Reissaa fiksusti -matkailusarjaa ulkoministeriön Matkustusturvallisuus.fi-sivustolle. Valokuviani löydät blogin lisäksi myös Instagram-tililtäni.

Mikäli Kaukokaipuun historia ja kunniamaininnat kiinnostavat, voit lukea aiheesta lisää täältä. Löydät minut myös LinkedInistä, ja mikäli haluat ottaa yhteyttä, saat minut parhaiten kiinni lähettämällä sähköpostia: marinella.himari [at] gmail.com.


marinella himari kaukokaipuu
Jo yli 135 000 jaettua kuvaa

#SUOMIRETKI


Mikset koskaan kirjoita mökkijuttuja sinne lokiisi?” kysyi isäni eräänä tyynenä iltana jälleen kerran kalalla ollessamme.

Se oli oiva kysymys, johon en osannut vastata. Asia jäi vaivaamaan. Luonto, retkeily ja kalastus ovat olleet aina lähellä sydäntäni, mutta jostain syystä en mieltänyt niitä reppureissulla Aasiaan alkaneen matkablogin sisällöiksi. Kuinka väärässä olinkaan!

Isäni innoittamana perustin keväällä 2014 sosiaalisen median #suomiretki-tempauksen, jonka kautta haastoin ystävät ja kollegat jakamaan kuvia ja tarinoitaan kotimaan kohteista. Pian tempaus otti kuitenkin tuulta siipiensä alle ja levisi kaiken kansan keskuuteen: nyt syyskuussa 2017 kuvia on jaettu Instagramiin jo yli 135 000 kappaletta.

Kampanjan tarkoituksena on innostaa ihmisiä ulos luontoon, retkeilemään, yöpymään tähtitaivaan alla ja dokumentoimaan kaikkia vuodenaikoja. Tule sinäkin mukaan tekemään kampanjaa ja jaa omat luonto- ja retkikuvasi tunnistella #suomiretki!