Mitkä ovat yleisimmin kysytyt kysymykset Norjasta?

Mitä Norjaan saa viedä? Entä mitä Norjaan ei saa viedä? Mikä on Norjan pisin joki? Mitä Norjaan muuttaminen vaatii ja mistä löytää töitä Norjassa?

Norjaan muutettuani olen saanut vastailla lukuisiin eri Norja-aiheisiin kysymyksiin. Koska kysymykset ovat hyvin usein samoja, ajattelin kerätä kaikki samaan artikkeliin, mikä toivottavasti helpottaa myös sinua etsiessäsi vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

 

Dronningruta

 

Mitä Norjaan ei saa viedä?

Norjaan ei saa viedä perunaa. Näin siksi, että perunoita voidaan kylvää ja siten levittää kasvitauteja. En tiennyt tätä itsekään, minkä vuoksi jäin korona-tarkastuksessa tulliin ja minulta takavarikoitiin 2 kg perunoita. Sakkoja en onneksi saanut, makeat naurut kylläkin! Lue lisää tullin sivuilta.

Mitä Norjaan saa viedä?

Norjaan saa viedä omat henkilökohtaiset tarvikkeet, mutta etenkin lääkkeistä pitää olla reseptit tallessa. Esimerkiksi: voit tuoda mukanasi Euroopan talousalueeseen kuuluvasta valtiosta enintään vuoden käyttöä vastaavan määrän henkilökohtaiseen käyttöösi tarkoitettuja lääkevalmisteita.

Mitä Norjasta ei saa tuoda?

Nor­jas­ta ei saa tuoda edes yhtä marjaa tai omenaa Suomeen ilman kas­vin­ter­veys­to­dis­tus­ta (jota turisti ei yleensä edes saa). Rajan yli Suomeen ei siis saa tuoda kasveja, hedelmiä tai marjoja.

Saako Norjasta tuoda kalaa Suomeen?

Merestä pyydettyä kalaa, kuten turskaa, saa kuljettaa Norjasta Suomeen verottomasti enintään 10 kiloa (fileinä). Määrä nousee 20 kiloon, mikäli on kalastanut rekisteröidyn kalastusoperaattorin kanssa. Lue lisää täältä.

Minkä arvoisia tuotteita Norjasta saa tuoda Suomeen?

Norjan tuontia säätelee yleinen määräys, joka rajoittaa tuliaisten verotonta tuontia EU:n ulkopuolelta. Jos unionin alueelle saavutaan lentokoneella, saa tuliaisia tuoda verottomana ja tullaamatta 430 euron arvosta per henkilö. Jos raja ylitetään muulla kulkuneuvolla, on arvoraja 300 euroa. Arvorajoitus koskee kaikkia tuliaisia: jos repussa on jo uusi 200 euron digikamera, voi kalaa tuoda lisäksi maahan vain 100 euron arvosta. Lue lisää tullin sivuilta.

Saako lemmikin tuoda Norjaan?

Kun palaat Norjaan ulkomaanmatkalta, lemmikkieläintäsi kohdellaan samalla tavoin kuin kyse olisi eläimen maahantuonnista siitä maasta, jossa olet ollut lomamatkalla. Siksi matka kannattaa suunnitella hyvissä ajoin ja perehtyä huolellisesti matkakohdetta koskeviin säännöksiin. Muun muassa tunnistusmerkintä, raivotautirokotus ja ekinokokkoosilääkitys ovat edellytyksenä sille, että voit tuoda lemmikin takaisin Norjaan lomamatkaltasi.

Norja on sekä tunnettu luontomatkailukohde että yksi maailman tiukimpia maita tiettyjen tavaroiden tuomiseen ja viemisiin.

Lofootit

Mikä on Norjan pisin joki?

Norjan pisin joki on Glomma eli Glåma (nimet vaihtelevat eri osissa jokivartta). Joen pituus on 604 kilometriä.

Mikä on Norjan korkein vuori?

Norjan ja samalla koko Pohjois-Euroopan korkein vuori on Galdhøpiggen. Galdhøpiggenin vuori sijaitsee Jotunheimenin vuoristoalueella Lomin kunnassa Opplandin läänissä, ja vuoren huippu kohoaa 2 469 metriin merenpinnasta.

Mikä on Norjan pisin vuono?

Norjan pisin ja samalla maailman toiseksi pisin vuono on Sognevuono, joka on pituudeltaan noin 200 kilometria.

Mikä on Norjan pisin tunneli?

Norjan pisin tunneli Lærdalin tunneli (Lærdalstunnelen). Se on samalla koko maailman pisin maantietunneli. Norjan pisin tunneli on pituudeltaan 24,5 kilometriä ja se sijaitsee Sognin ja Fjordanen läänissä Aurlandin ja Lærdalin välillä.

Miten Norjan tietullit maksetaan?

Älä huoli, Norja kyllä lähettää sinulle perästä laskun, sillä auton rekisteri otetaan talteen aina tarvittaessa. Tunnelien ja siltojen yhteydessä sijaitsee siis aina valvontakamera.

Miten oppia Norjaa?

Norjan kieltä kannattaa opiskella esimerkiksi ilmaisen Duolingo-sovelluksen avulla. Myös minä olen käyttänyt tätä applikaatio ja siitä on ollut suuri apu. Myös norjan kielisiä ohjelmia kannattaa katsoa kielen opiskelun tueksi.

Milloin Norja itsenäistyi?

Norja julistautui itsenäiseksi 7. kesäkuuta 1905.

 

Gisloy

 

Miten päästä töihin Norjaan?

Norjassa elämistä käsittelevän juttusarjan toisessa osassa vinkataan erilaisista työpaikoista ja mahdollisuuksista, joita tämä maa tarjoaa. Voit lukea artikkelin täältä.

Mitä Norjaan muuttaminen vaatii?

Paperisotaa. Mutta sitä helpottaaksesi voit lukea aiemmin julkaisemani vinkit tästä artikkelista.