Anne with an e

Anne with an E

Anne with an E (Anna, a lopussa)

Anne with an E (Anna, a lopussa) on itkettävän ihana tarina kirjoihin, tarinoihin ja luontoon rakastuneesta orpotytöstä sekä yksi Netflixin parhaista sarjoista, joita olen koskaan katsonut.

Anne with an E (suom. Anna, a lopussa) alkoi maaliskuussa 2017 ja ensimmäinen kausi tuli Netflixiinkin saman vuoden toukokuussa. Tiedän, katsoin tämän myöhässä. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, etenkin Annen kohdalla!

Jos rakastat Kanadan luontoa, historiallista draamaa ja etenkin 1800-luvun loppua, maatilaelämää ja olkihattuja, tämä sarja on sinua varten.

 

Anne with an e
Anne with an E on yhdellä sanalla kuvattuna hurmaava sarja.

 

Tarinan synty ja sen Harry Pottermainen menestys

Anne with an E pohjautuu L. M. Montgomeryn kuuluisan Anna-kirjasarjan ensimmäiseen ja samalla tunnetuimpaan teokseen Annan nuoruusvuodet (engl. Anne of Green Gables). En itse ole lukenut tätä tyttökirjallisuuden klassikkoa, mutta juoni oli minulle tuttu. Silti yllätyin, miten paljon rakastin tätä sarjaa, ja vieläpä tämän ikäisenä, kolmekymmentäviisi vuotiaana.

Harry Potterin kaltaisen suosion julkaisuvuonnaan 1908 saavuttanut tarina ei kuitenkaan ensiyrityksellä vakuuttanut kustantajia. Vasta kuudes painotalo, Page Company of Boston, otti teoksen julkaistavakseen ja mikä menestys siitä syntyikään! Kirja myi ensimmäisten viiden kuukauden aikana 19 000 nidosta. Kirjaa on sittemmin myyty yli 50 miljoonaa kappaletta ja se on edelleen Kanadan kuuluisimpia (ellei kuuluisin) ja rakastetuimpia tarinoita.

 

 

Visuaalinen ja kaunis sarja pitää otteessaan

Visuaalisesti kaunis ja värimäärittelyltään harmoninen sarja on todella miellyttävää katseltavaa. Myös Anne with an E -sarjan päähenkilöä esittävä Amybeth McNulty on hurmaava.

Anne with an E -sarja on kaunis, lämminhenkinen, surullinen, opettavainen, vihastuttava, rakastettava ja ennen kaikkea inspiroiva. Superlatiivit jätän kuitenkin luettelematta, vaikka niitäkin voisi lisätä liudan.

Annen henkilöhahmo on humoristinen, ihastuttava, toisten mielestä raivostuttava, kovapäinen, edelläkävijä, äärimmäisen mielenkiintoinen ja mahdottoman avoin. Hän on juuri sellainen tyttö, jollaiseksi itsensä voisi haaveilla tuohon maailman aikaan.

”It’s been my experience that you can nearly always enjoy something if you make up your mind firmly that you will.” – Ann with an E

 

 

Isn’t it amazing how everyday can be an adventure! – Ann with an E

 

Anne with an E museo

 

Green Gables -museo

Prince Edward Island -kansallispuiston Cavendishissa sijaitseva Green Gables -museo on suosittu nähtävyys, jonne kymmenet tuhannet ihmiset saapuvat vuosittain tutustumaan kirjailijaa inspiroineisiin maisemiin.

Tutustu museon verkkosivuihin »
Tutustu Prince Edward Islandiin »
Tutustu myös muihin Netflix-suosituksiin »

 

lupiini