Drottningholmin barokkipuutarha

”It will never rain roses: when we want to see more roses
we must plant more trees.” – George Eliot

Pyörähdin perjantaina puhujakeikalla Tukholmassa. Aamun ajatusten jälkeen matkailualan data- ja inspiraatiovetoisesta sisällöntuotannosta minulla oli hetki aikaa vierailla Lovönin saarella sijaitsevalla Drottningholmin linnalla. Koska aikaa ei kuitenkaan ollut riittämiin, valitsin linnan käytävien sijaan 1600-luvun loppupuolella istutetun barokkipuutarhan ruskansävyisen labyrintin.

 

Drottningholm garden

 

En halunnut harmistua siitäkään, etten tällä kertaa ehtisi tutustua myöskään alueen alueen toiseen puutarhaan lampineen, kanavineen ja siltoineen. Onneksi tuo 1777 perustettu englantilainen puutarha sekä Bergius Botanic Garden odottavat minua ja seuraavaa visiittiäni, jota olen suunnitellut ensi keväälle.

 

Untitled

 

Vaikka kohde on aivan upea ja jokaisen puutarhaintoilijan matkakohde, ei paikan historia kuitenkaan ole sieltä kauneimmasta päästä. 1800-luvulla barokkipuutarhan annettiin ränsistyä yhdessä linnan kanssa, mutta onneksi alue restauroitiin takaisin ansaitsemaansa loistoon Kuningas VI Aadolfin aloitteesta 1950- ja 1960-luvuilla.

 

Drottningholm

Untitled

Untitled

Drottningholm garden

Untitled

Drottningholm garden

sieni1 Untitled

Drottningholm garden

Drottningholm garden

 

Kuulin kerrottavan, että kruununprinsessa Victorian nykyiselle miehelle, prinssi Danielille, vuokrattiin barokkipuutarhan alueelta pieni punainen mökki, jossa mies asusti sen aikaa, kunnes pari kihlautui – avoliittokäsitettä kun ei tässä kuninkaallisessa suvussa tunneta.

En tiedä, oliko mökki tämä vaiko joku muu, mutta ajatusta oli hauska makustella tämän puiston perältä löytyvän korkean kukkulan päältä.

 

Drottningholm garden

 

Kyllä näiden puiden ja pensaiden suojissa kelpaa pussaillakin.

 

Drottningholm garden

Untitled

Drottningholm garden

Drottningholm garden

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center