Elämässä ollaan tultu siihen pisteeseen, ettei enää malta odottaa niitä kevään ensimmäisiä telttailukelejä.

Vaivaan löytyy onneksi hyvin yksinkertainen ratkaisu: talviretkeilyn aloittaminen. Muistan hyvin kaikki ne kerrat, kun olen aiemmin tuumannut, ettei minusta ole talviseikkailjaksi tai ahkiota vetämään, vaan kuinka väärässä olinkaan. Jälkimmäinen saa toki vielä odottaa, sillä on viisainta aloittaa kevyesti ja turvallisesti. Lähden siis aamulla viideksi päiväksi Äkäslompoloon, jossa jos hyvin käy, vietän Seven Fellsin lisäksi yhden yön myös autiotuvassa. Auto löytyy, joten pääsen helposti liikkumaan paikasta toiseen, ja seuraakin olen saanut parista paikallisesta retkeilijästä, mikä on ihan hurjan mukavaa.

Aiheesta on paljon kirjoitettavaa ja kerrottavaa, mutta aloitetaan sillä perinteisellä varustelistalla, joka yleensä aina kiinnostaa kaikkia kanssaretkeilijöitä. Sain oivia vinkkejä sekä Minnalta että Scandinavian Outdoorin talviretkeily-iltamasta, mikä helpotti ensimmäisen oman talviretkeilypoliittisen varustelistan suunnittelua ja hankintoja ihan tuhannen paljon. Nämä lähtevät siis mukaan.

Alaosat: pikkareita, Green House Wearin mittatilauksena valmistetut merinovillahousut, villasukkikset (jos tulee seisoskeltua kauan kylmässä esim. kuvatessa) sekä Fjällrävenin Keb-housut.

Yläosat: urhelilutoppi x 2, Green House Wearin mittatilauksena valmistettu pitkähihainen merinopaita, Salomonin fleece, villapaita, Arcteryxin untsikka, Hellyn kuoritakki ja Fjellun Keb-takki.

Jalkaan: merinosukat, villasukat ja Sorelit, tupamajoittumista varten lampaanvillaiset tossut ja Bosnian Lukomirin vuoristokylästä matkamuistoksi ja tottakai myös käyttöön ostetut raakavillaiset villasukat.

Muut: villapipo, merinovillaiset alushanskat, talvikintaat, snoukkalasit pyryä varten, merinovillainen buffi + pari tavallista, hygieniatuotteet, kotona tuunattu EA-pakkaus, varavirta-akut, otsalamppu, Komperd Carbon Expedition Tour IV -vaellussauvat lumisommilla, Warpeacen untuvamakuupussi sekä Expedin talvimakuualusta, Tunturisuden foam-alusta sekä Primuksen keittovälineet. Nämä kaikki pakkaan Fjällrävenin 65L Abiskoon.


Kamera-1


Pari viikkoa sitten ostamani TSL 227 Escape Camo -lumikengät eivät valitettavasti ehtineet postissa vielä tälle reissulle, mutta ne pääsevät mukaan helmikuiselle talviretkelle Iso-Syötteelle. Elektroniikkaa joudun pakkaamaan mukaan aina niin paljon kuin Tamrac ja nainen jaksaa kantaa, eli kamerarepusta löytyvät tietenkin Canon, pari Sigman objektiivia, jalusta ja drone.

Tästä tämä uusi harrastus lähtee!


talviretkeily

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center