Uutiskirje
Miltä kuulostaisi kahvitauko kerran kuussa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit sekä helmiä arkistojen kätköistä.
Elämässä ollaan tultu siihen pisteeseen, ettei enää malta odottaa niitä kevään ensimmäisiä telttailukelejä.
Vaivaan löytyy onneksi hyvin yksinkertainen ratkaisu: talviretkeilyn aloittaminen. Muistan hyvin kaikki ne kerrat, kun olen aiemmin tuumannut, ettei minusta ole talviseikkailjaksi tai ahkiota vetämään, vaan kuinka väärässä olinkaan. Jälkimmäinen saa toki vielä odottaa, sillä on viisainta aloittaa kevyesti ja turvallisesti. Lähden siis aamulla viideksi päiväksi Äkäslompoloon, jossa jos hyvin käy, vietän Seven Fellsin lisäksi yhden yön myös autiotuvassa. Auto löytyy, joten pääsen helposti liikkumaan paikasta toiseen, ja seuraakin olen saanut parista paikallisesta retkeilijästä, mikä on ihan hurjan mukavaa.
Aiheesta on paljon kirjoitettavaa ja kerrottavaa, mutta aloitetaan sillä perinteisellä varustelistalla, joka yleensä aina kiinnostaa kaikkia kanssaretkeilijöitä. Sain oivia vinkkejä sekä Minnalta että Scandinavian Outdoorin talviretkeily-iltamasta, mikä helpotti ensimmäisen oman talviretkeilypoliittisen varustelistan suunnittelua ja hankintoja ihan tuhannen paljon. Nämä lähtevät siis mukaan.
Alaosat: pikkareita, Green House Wearin mittatilauksena valmistetut merinovillahousut, villasukkikset (jos tulee seisoskeltua kauan kylmässä esim. kuvatessa) sekä Fjällrävenin Keb-housut.
Yläosat: urhelilutoppi x 2, Green House Wearin mittatilauksena valmistettu pitkähihainen merinopaita, Salomonin fleece, villapaita, Arcteryxin untsikka, Hellyn kuoritakki ja Fjellun Keb-takki.
Jalkaan: merinosukat, villasukat ja Sorelit, tupamajoittumista varten lampaanvillaiset tossut ja Bosnian Lukomirin vuoristokylästä matkamuistoksi ja tottakai myös käyttöön ostetut raakavillaiset villasukat.
Muut: villapipo, merinovillaiset alushanskat, talvikintaat, snoukkalasit pyryä varten, merinovillainen buffi + pari tavallista, hygieniatuotteet, kotona tuunattu EA-pakkaus, varavirta-akut, otsalamppu, Komperd Carbon Expedition Tour IV -vaellussauvat lumisommilla, Warpeacen untuvamakuupussi sekä Expedin talvimakuualusta, Tunturisuden foam-alusta sekä Primuksen keittovälineet. Nämä kaikki pakkaan Fjällrävenin 65L Abiskoon.
Pari viikkoa sitten ostamani TSL 227 Escape Camo -lumikengät eivät valitettavasti ehtineet postissa vielä tälle reissulle, mutta ne pääsevät mukaan helmikuiselle talviretkelle Iso-Syötteelle. Elektroniikkaa joudun pakkaamaan mukaan aina niin paljon kuin Tamrac ja nainen jaksaa kantaa, eli kamerarepusta löytyvät tietenkin Canon, pari Sigman objektiivia, jalusta ja drone.
Tästä tämä uusi harrastus lähtee!
Miltä kuulostaisi kahvitauko kerran kuussa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit sekä helmiä arkistojen kätköistä.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Ihanaa retkeä!! Hyvä että jollain muullakin on reppu täynnä kameraelektroniikkaa ? ja semmonen tuli mieleen, että varsinkin jos meen lyhyeksi aikaa tuvalle, niin oon käyttänyt noita Sorelien / lakettelumonojen sisäkenkiä töppösinä – jos on pakkasta (yleensä keskitalvella lapissa on) ni ne menee ulkonakin huopikkaista.
Ah, olipa hyvä että eksyin tänne, sillä ehdin melkein jo unohtaa nuo villatöppöset. Pitääkin käydä tänään takapihan kaupassa eli Tokmannilla tsekkaamassa, löytyisikö täältäkin sellaiset! 🙂 Kiitos vielä kerran viimeisestä, talviretkiyöhaasteesta suoriuduttu lähes kunnialla ja olo on jostain syystä kuin maratonin juosseella – aivan poikki mutta läpionnellinen! <3
Hyvän kuuloinen lista! 🙂 Yksi talvivaellusvaruste”tärppi”, jonka ostoa en ole itse katunut, on untuvahame. Se on ihan mahtava niin taukovaatteena kuin kylmällä säällä hiihtäessäkin. Jopa monet miespuoliset talvivaelluskaverini ovat alkaneet käyttää sitä mainospuheideni jälkeen 😀 Myöskin höyrysukka on tosi kätevä talvella etenkin teltassa majoittuessa, jos ei pysty kuivattamaan monoja. Mukavaa vaellusta!