“Follow your dreams, they know the way.”
Kobe YamadaZakoon

puola116-1

[dropcap]M[/dropcap]elkein jo valloitin uuden mantereen ja turkoosin Karibianmeren, mutta odottakoot Cuban ja Marokon pressimatkat seuraavaan kertaan. Enkä oikeastaan edes harmistunut jo sovituista menoista pullistelevalle mustakantiselle kalenterilleni, sillä mahdollisuuksia tulee, ja mahdollisuuksia on tänä keväänä tullut jo aivan ihanan monta. Konkretisoituneista reissuista puhumattakaan.

Berliinin paras kesäjuoma ei liene Riesling, vaan tummanruskeasta pullosta kulautettu jääkylmä Kirsch Porter, mieluiten kaupan rappusilla nautittuna – poksautetaanhan pullot auki myyjän puolesta, kysymättäkin. Puolaan taas olen kaivannut siitä saakka, kun lähdimme ystäväporukalla laskettelemaan Zakopaneen, jonka huipulla Kasprowy Wierchilla upeaa Tatran vuoristomaisemaa pääsee ihastelemaan lähes 2000 metristä.

Molempia maita tervehdin taas toukokuussa.

Berlin | German

Berlin | German

Berlin

Montepulciano

[dropcap]M[/dropcap]utta entä kesäkuisen road tripin Italia, entä pienestä kaupasta muutamalla eurolla hankittu halpa punaviini, entä se makea tuuli josta olen kirjoittanut ennenkin, entä pystybaarissa nautitut espressot, entä ne upeat kirkkaat järvet, entä ciao bella! Vaikka entinen kotikaupunkini Faenza kuuluukin Emilia-Romagnan alueeseen ja Emilia-Romagna Pohjois-Italian maakuntiin, en ole vielä päässyt morottamaan Alppien eteläisiä osia, italialaisia vuoria, joista olen kai haaveillut aina.

Kuten Yamada toteaa, unelmiaan kannattaa seurata, sillä ne tuntevat tien.

Trasimeno

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center