Millainen on motarilla kehitelty matkasuunnitelma?

roadtrip

Riika15

Pakataan ronkkiin teltta, trangia, rantaviltti ja kaksi reppua, joista toiseen läppäri, Canonin kamerakalusto ja GoPro Hero3, ja otetaan suunnaksi kuukaudenmittainen Euroopan road trip mallia kesä 2014. Albania ja Balkanin rytmit kyllä odottavat.

Toveriporukalla vuonna 2011 Via Balticaa pitkin taitetusta road tripistä muistan Henkan kuumaksi käyneen purppuraisen Toyotan ja takapuoleen liimautuneet farkkusortsit, pysähtymisen latvialaisessa tienvarsiravintolassa sekä takapenkille sulaneen suklaalevyn. Radiosta soi pelkästään venäläistä poppia. Yhdysvaltojen New Jerseyn rannikkolta mieleeni painuivat matalat betonirakennukset, auringon haalistamat venytetyt ja korkeat groteski-fontit, tuulessa horjuvat antenniröykkiöt sekä tehdasmainen Tom’s River, josta ei meinannut löytyä ruokapaikkaa mutta jonka tarjoama dineri oli loppujen lopuksi yksi reissun parhaimpia. Ja Connecticutin Old Saybrookin, pastellitalojen pikkukaupungin Atlantin äärellä sekä majakkansa, jolle ei päässytkään ja jota kävin salaa kuvaamassa erään komean jenkkitalon pellolla. Eikai sinnekään olisi saanut mennä.

Ajomatka Kroatiasta Bosnia ja Hertsegovinan Mostariin sekä Biokovo-vuoren huipulle huipentuu tarinoissani odottamattomista kohtaamisista kera vastaan löntystelleen härkäparin ja Chevimme piirittäneen villihevoslauman.

Riika12

Inhoan lentämistä, rakastan junia, road trip vaihtoehtona vie voiton kaikista. Etenkin, kun voin juoda pelkääjän penkillä käynyttä rypälemehua tai paikallista olutta, olla osaavinani lukea karttaa ja vain valokuvata maisemia. Suuntavaistoni on tunnetusti surkea, mutta olen sitäkin parempaa matkaseuraa.

Riika17

Kaikki on vasta aluillaan, mitään ole päätetty, ja Matias mietti jotain tällaista samalla, kun vaimo näki itsensä Moselin laaksossa kera helmeilevän valkoviinilasillisen ja Genovan keskellä sijaitsevaa majakkaa ihaillen. Pohjois-Italia on ollut pitkään haaveeni, sillä Toscanan loputtomat niityt sekä keskisen Italian kaupungit ovat jo kovin tuttuja, asuinhan niillä huudeilla keväällä 2008.

Olisiko tiedossa jotain, mitä ei ainakaan pitäisi missata?

kartta

roadtrip

On the way to Mostar | 2012

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center