Inspiroitumista ja unelmia: Nordic Bloggers’ Experience

Se oli varmasti tähänastisen elämäni paras loma.

Mutta ennen kuin siirrytään blogikirjoituksissa Pohjois-Italian puuterilumille, katsotaan viikko taaksepäin Nordic Bloggers’ Experiencen lopputunnelmiin.

Kuka teille on se innostava, ihailtu ja ennen kaikkea inspiroiva esikuva? Minulle heitä on monia, ja yhteen heistä sain kunnian tutustua Matkamessuviikon keskiivikkona lennokkaan Key Note -puheenvuoron päätteeksi. Shane Dallas, The Travel Camel, on monen matkabloggaajan esikuva, ja tällaiselle reissunaiselle varmasti jo aivoituksiltaankin aivan mieletön mies.

”I love to travel, it is my favourite way to spend money.” – Shane Dallas

 

Inspiroitumista ja unelmia Nordic Bloggers' Experience -tapahtumasta

 

Odottakaahan, kunhan saan leikattua Shanen puheen siitä, mitä matkailu yhdistettynä sosiaaliseen mediaan voi parhaassa tapauksessa antaa. Tämä maailman kansalainen ja kaikkia mantereita kiertävä ammattipuhuja osaa todellakin ottaa kuulijansa. Mikäli käytät Twitteriä, miehen seikkailuja ja ajatuksia voi seurata @TheTravelCamel-nimimerkin takaa.

Social media is where travel dreams are born. – Shane Dallas

Mutta inspiroivia ja ihania ovat ne suomalaisetkin matkabloggaajakollegat ja -ystävät, joita pääsin tapaamaan pitkin viikkoa mitä erilaisemmissa tapahtumissa. Oli hienoa kuulla muiden reissusuunnitelmista ja vuoden 2015 parhaalla mahdollisella tavalla avaavan viikon nostamista tunnelmista ja ajatuksista. Kiitos kaikille teille lukijoille ja seuraajillekin, jotka tulitte juttelemaan ensimmäistä kertaa – on aina hauska tutustua teihin siellä ruudun toisella puolen.

 

Inspiroitumista ja unelmia | Nordic Bloggers' Experience

 

Keskiviikon Key Note -puheenvuorot teemalla Social media can make difference kolahtivat – etenkin, kun lavalle nousi ystäväni ja yksi PING Helsinki -tapahtumamme perustajista, Aku Varamäki. Ääneen pääsivät myös ensimmäistä kertaa Euroopassa puhunut singaporelainen sosiaalisen median strategi Andrew Chow sekä Google Finlandin edustaja Jussi-Pekka Eerola.

 

Inspiroitumista ja unelmia | Nordic Bloggers' Experience

NBE-22

Inspiroitumista ja unelmia | Nordic Bloggers' Experience

Nordic Bloggers' Experience

 

Osallistuin myös videobloggaajaveljesten, Vagabrothersin, hauskaan work shoppiin, joka oli kiistatta yksi Matkamessujen suosituimmista opetustilanteista meille bloggaajille. Tunnelmia tuostakin work shopista löytyy tästä koostevideosta.

 

Mikä kuitenkin tekee NBE:stä niin upean ja onnistuneen tapahtuman, on itse tapahtumajärjestäjien osallistuminen mukaan toimintaan. En tiedä kuinka kiittäisin teitä kaikkia! Riikka Luomanpää Matkamessuilta tuulettaa Workshops, seminars and meetings at Matka Travel Fair -videon lopussa, ja Inna-Pirjetta Lahti puhuu inspiroivasti ja innostavasti koko NBE-porukalle samalla, kun Visit Helsingin Elisabeth Heinrichs kajauttaa ruotsalaisen juomalaulun Farewell-dinnerin yhteydessä, Innan yhtä upean lauluesityksen jatkeeksi.

 

Nordic Bloggers' Experience

NBE-9

 

Kannattaa muuten kurkata Elisabethin pitämään ja aivan ihanilla fiiliskuvilla varustettuun lifestyle-blogiin.

Touhukas viikko piti sisällään myös meidän bloggareiden hostaamaan lounaan, jonka aikana kuka tahansa matkailualan ammattilainen sai istua pöytäämme jutustelemaan kanssamme. Lentohakusivusto Paris Rion sponsoroimassa Bloggers Loungessa kävi kuhina koko messujen ajan, ja Meeting point -lavan täyttivät monet upeat puhujat. Kävinpä minäkin siellä kertomassa, miten sisällöntuottaja ei huku verkkoon sen turvotessa kaiken aikaa kuin pullataikina. Osa teistä saattaakin jo tietää, että työskentelen päivätöikseni helsinkiläisessä digitoimistossa sisältösuunnittelijan ja -tuottajan vakanssissa. Terveisiä siis töihin tätäkin kautta!

 

NBE-17

NBE-18

 

Radisson Blun hostaamien Mingle Partyjen sekä jäähyväislounaan myötä summasimme porukalla kasaan jo toista kertaa järjestetyn ja Suomen suurimman matkabloggaajatapahtuman, joka saa jatkoa myös vuonna 2016. Ei liene liioiteltua olla innoissaan jo nyt!

Suuri kiitos myös kaikille muille yhteistyökumppaneille, joita olivat Visit Finland, Momondo, Finnair sekä mainio matkaopas-sovellus Create Trips.

Kiitos myös Hesarille, jonka aihetta käsittelevään artikkeliin omakin tviitti pääsi mukaan.

 

hesari

NBE-38

NBE-36

NBE-35

NBE-43

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center