Mitä maksaa kuukauden road trip Euroopassa?

Mitä maksaa kuukauden road trip Euroopassa? Mustakantinen Moleskine reissasi mukana Euroopassa vietetyn kuukauden ajan, ja sen sivuille tallentuivat kaikki mahdolliset menot, jotka nyt puran tässä artikkelissa.

Euroopan road tripin budjettilaskelmaa toivottiin, joten tässä tulee! Ja ihan hyvinhän meillä meni. Euroopssa vietetty kuukauden road trip bensoineen, majoituksineen ja muine kulunkeineen ei maksanut yhtään niin paljon kuin kuvittelin.

Turvallisia ja edullisia kilometrejä!

 

Kaprunin padot

 

Yhteenvetoa autoilusta

Bensakulut alkaen ja päättyen Saksaan kustansivat koko reissulta yhteensä 665 €. Auton keskikulutus oli 8,3 l/100 km ja bensan hinta 1,38 €/l. Päästiin siis melko hyviin lukuihin, vaikka ajeltiinkin pitkän matkaa Alppien vuoristoteitä.

Bensan hinta. Kymmenen maan kokemuksella voidaan todeta, että löpö on selkeästi edullisinta Tsekissä, Itävallassa, Sloveniassa ja Luxembourgissa (eli noin 1,30 €/l), joissa totta kai pyrittiin aina tankkaamaan tankki täyteen. Italiassa ja Hollannissa menovesi oli hieman kalliimpaa (1,75 €/l), ja Saksassa lukemat vastasivat kutakuinkin kotimaan hintoja. Autobahneilla meidän matkanopeus oli noin 140 km/h.

Tietullit kustansivat kaikkinensa 40 € ja koko summa tulee Italiasta, jonka autostradoilla ajeltiin yhteensä noin 650 kilometrin verran. Keskihinnan per satakilometriä voidaan siis laskea olevan karkeasti noin 7 €.

Tunnelit sen sijaan löytyivät kaikki Itävallasta, jossa teimme yhden rajanylityksen Sloveniaan. Meidän matkallemme osui siis kolme tunnelia, joista pisin oli 14 km mittainen Arlberg.

Vinjettien liimaamisessa ikkunaan oli jotain nostalgista. Ja niiden repimisessä irti – onneksi liima oli kuitenkin vesiliukoista. Itävallassa ostettiin kaksi 7,50 €:n (10 päivää) vinjettiä ja Sloveniassa yksi 15 €:n hintainen tarralappu.

Parkkimaksuissa sniiduiltiin siten, että ne kuuluivat lähes aina majoituksen hintaan – lukuunottamatta Hollantia, jossa parkkimaksut olivat aika tyyriitä, noin 15 € per päivä.

 

Euroopan-roatrip-924

Hoch Alpenstrasse

 

Ajatuksia majoituksesta

Majoitusta oli kaikkinensa muuten ihan hyvin tarjolla, ja me varasimme seuraavan päivän majoituksen lähes aina vasta edellisenä iltana. Riskinä toki oli aina se, ettei majapaikassa ole toimivaa wifiä. Suosittelen siis hyvän langattoman yhteyden löytyessä viettää hetken paikallaan ja varailla tulevia majoituksia etukäteen.

Kansalliset vapaapäivät kannattaa tarkistaa ennen reissuun lähtemistä, sillä esimerkiksi Zell Am Moselissa oli ainoastaan telttapaikkoja vapaana. Kaksi. Eli saatiin niistä toinen. Sama tilanne oli myös Luxembourgissa, mutta siellä majoituttiin onneksi ystävän luona.

Wild camping eli jokamiehen oikeudet eivät Euroopassa päde, joten teltta tulee pystyttää maksulliselle leirintäalueelle. Niiden hintahaitari vaihteli 6-15 € per yö, autopaikka oli kerran 7 € arvoinen.

 

Mitä maksaa kuukauden road trip Euroopassa

 

Yhteenveto road tripin kuluista

Loppusumma ei sisällä illaksi ostettuja oluita tai muitakaan herkkuja, tuliaisia tai nähtävyyksien pääsymaksuja, sillä niihin pystyy jokainen vaikuttamaan tahollaan. Reissu kesti 33 päivää, joista kolme yötä vietettiin matkustajarahtilaivan kyydissä, neljä yötä ystävien luona ja 10 yötä teltassa. Loppuaika majoituttiin lähinnä hostelleissa ja edullisissa hotelleissa.

Bensat: 665 € (5 800 km)
Tietullit: 40 €
Tunnelit: 27 €
Vinjetit: 30 €

Safkat: 590 € – 10 € / päivä / hlö
Majoitus: 890 € – 17 € / yö / hlö

Koko hoito: 1 121 € per sierainpari

 

Ice Cave | Austria

Oppaat

Mielitkö muualle maailmalle? Lue siinä tapauksessa Kaukokaipuun matkaoppaat!

Oppaisiin

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center