Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa
Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.
Halvempi reissu kuin arvelin! Ja kyllä käsin kirjoittaminen on hieno tapa. Se saa ajatukset lentämään, ja tutkimuksissa on havaittu, että käsin kirjoittaessa aivot ovat aktiivisemmat kuin koneella kirjoittaessa.
Halvempi reissu kuin odotin! Mutta onneksi kaikki on kirjattu ylös, niin näin jälkikäteen voi käydä läpi sitten ihan ajan kanssa.
Meillä on mennyt kahden hengen kuukauden mittaisiin reissuihin Euroopassa yhteensä juuri muutama tonni tai alle. Olemme yöpyneet yleensä kaikki yöt teltassa, ja siinä kyllä säästää monesti pitkän pennin. Samoin tekemällä ruokaa itse. Automatkat ovat ihania!
Olen itsekin kirjoittanut aina noilla automatkoilla matkapäiväkirjaa vihkoon. Vihko jää kivaksi muistoksi. Nyt tällä meneillään olevalla pidemmällä reissulla luovuin tavasta suosiolla, kun vihkoja kertyisi vino pino ja joudun joka tapauksessa käyttämään konetta budjettiasioiden hallintaan.
Telttamajoituksissa kyllä säästää pitkän pennin, samoin kokkailemalla itse. Ja automatkoissa parasta on juuri se, että voi halutessaan pysähtyä ihailemaan niitkin maisemia, jotka muutoin vain vilahtaisivat ohitse!
Kiinnostava postaus niin ikään Euroopan roadtripistä haaveilevalle, kiitos! 🙂
Tuli mieleen sellainen, että saitteko monessa maijoituspaikassa auton pysäköityä jonnekin kadunreunaa turvallisempaan paikkaan ts. kuinka yleisiä autopaikat oli? Mies on varsinkin neuroottinen tämän suhteen, kun on joskus vanhempiensa kanssa reissatessaan nähnyt, että lyhyen pysähdyksen aikana, keskellä kirkasta päivää oli naapuriauton ikkunat käyty rikkomassa. Mulla on jostain syystä sellainen kutina, että tämä ois tapahtunut Tšekissä, mutta en ole varma… Huomaa, että sitä muuttuu koko ajan vanhemmaksi, kun ylipäänsä alkaa miettiä tällaisia. 😉
P.S. Käsin kirjoittaminen on jotenkin vapauttavaa! Minusta ainakin tuntuu, että tietokoneella ei osaa kirjoittaa yhtään niin spontaanisti, kun aina löytyy tekstistä editoitavaa. Kirjoitan kans matkoilta monesti reissupäiväkirjaa vihkoon. Ei ois kyllä huono, jos sellaista pitäisi ihan arkenakin. 🙂
Kiva kuulla että pidit! 🙂
Me valittiin yleensä sellainen majoitus, jossa oli oma parkkihalli tai parkkipaikka. Leirintäalueilla oli sitten auto aikalailla teltan vieressä. Kertaakaan ei törmätty epäilyttävään tilanteeseen auton suhteen, eli uskallettiin kyllä jättää auto tienvarteen myös. Toki otettiin sitten arvoesineet mukaan, varmuuden vuoksi. Eli ainakaan meillä ei ollut huolta tuosta asiasta, mutta toki koskaan ei voi kai olla liian varuillaan?
Ja käsin kirjoittaminen kyllä on vapauttavaa!
Ei oo mahdollista, että juurikun etsin aiheesta kertovaa tietoa löydän juttusi. Kiitos siis vaan paljon vinkeistä. Hyvä että luvut on purettu noinkin tarkkaan. Missä kaikkialla kävitte? 🙂
Hieno juttu, että löysit tästä vinkkejä itsellesi!
Meidän reitti kulki tätä kautta: Saksa, Tsekki, Itävalta, Slovenia, Italia, Sveitsi, Luxembourg, Lichtenstein, Belgia ja Hollanti.
Näitä lukuja on aina mielenkiintoista katsoa! Oma Euroopan (sekä myös se Amerikan versio) kun ovat edelleen haaveissa… Mä olen aina kans kirjoitellut kaiken ylös muistivihkoihin mutta nyt viimeisen kuukauden ajan olen yrittänyt digitalisoida tätäkin hommaa, mutta on se vaan niin tylsää… mutta kun se kynä ja koko vihkokin on koko ajan kadoksissa (tai O:lta piilotettuina).
Kiva kuulla! Nyt vaan perhelomaa sitten miettimään. 🙂 Ja voi, jaan kyllä tuon fiiliksen kynän kadottamisesta, kuten postauksessa mainitsinkin.. Seuraavaksi on tulossa pakkauslistaa reissusta ja voit vaan arvata, minkä olen muistanut lisätä listalle vähän isommalla kertoimella..
Kynä ja muistikirja ovat kyllä käteviä reissuissa – en vain tiedä missä vaiheessa itse lopetin niiden käyttämisen, kun vielä muutama vuosi sitten kirjasin tosi aktiivisesti ylös kaikenlaisia juttuja, hintoja yms. reissujen varrelta pieneen ruskeaan muistikirjaani. Pitää varmaan seuraavalle reissulle ottaa taas se mukaan!
Omalla autolla reissaaminen saattaa olla yllättävän edullinen vaihtoehto – varsinkin jos on sellainen kottero alla, joka kuluttaa mahd. vähän. Me ajeltiin toissakesänä se 3 viikkoa Euroopassa diesel-farkulla jonka kulutus oli tosi vähäistä. Meniköhän niihin 3 viikon bensoihin ehkä joku 400 euroa? Tankillisella kun ajoi lähemmäs 1000 kilsaa kun kevyellä pintakaasulla paineli menemään.
Kannattaa! Mulla on kirjattuna myös asioita, joita mietittiin reissussa ja kysymyksiä, jotka nousi mieleen. Ovat aika hauskoja, pitää jakaa ne tänne blogin puolelle myös.
Ja ihmeessä ensi kerralla muistikirja mukaan! Sitä on jotenkin ihan erilaista selata, kun näitä verkkoon kirjoitettuja tekstejä.
Mulla oli jotenkin käsitys että olitte lyhemmän aikaa! Mutta että kuukauden selviää tuollaisella hinnalla niin ei ole kyllä kovin paha. Mun mies olis varmasti telttailusta jossain järven rannalla vuoriston keskellä innoissaan. Pitääkin alkaa ehkä puhumaan sille mitäs kesällä tehtäis. Norja olis suunnitteilla, mutta se on kyllä niin tuhottoman kallis paikka. 🙂
Heh, no nyt ainakin tiedät tarkan päiväluvun: 33. 🙂 Kyllähän tuossa hinnassa voisi varmaan säästää vielä enemmän, mikäli oltaisiin majoituttu useammin telttaan ja tehty murkinat itse, mutta kaupungissa oli kyllä kiva viettää aikaa leirintäalueiden lisäksi.
Ja Norja on kyllä upea mutta kallis – siitäkin huolimatta jokaisen pennin arvoinen!
Aika mielenkiintoinen postaus! Vastaavia reissuja on varmana itellä eessä lukuisia, joten täytyy pitää tämä postaus mielessä ja palata sitten, kun on aika laskeskella budjettia!
Kiitos Inka! Kiva kuulla. Siitä vaan omaa reissua suunnittelemaan. 🙂
Juku. Tulipa tämä sopivaan saumaan, eli juuri kun meillä päätettiin, että ensi kesä vietetään auton kyydissä Euroopan mantuja kierrellen. Kiitos! <3
Ihanaa! <3
Edullisesti olette kuukauden kiertänyt. Meillä on miehen kanssa seuraavaksi pidemmäksi reissuksi haaveena juurikin road trip Eroopassa tai sitten aivan toiseen suuntaan, eli Japaniin muutamaksi viikoksi. Molemmat sellaisia kohteita, joihin halutaan päästä kunnolla kiertämään. Eihän ne haaveet noihin kahteen vielä lopu, mutta yksi unelma kerrallaan! 🙂 Tehtiin tänä syksynä eka pitkä road trip jenkeissä, ja siitä saatiin rohkeutta ja intoa tuleviinkin matkoihin.
Molemmat kuulostavat hyviltä vaihtoehdoilta. Me ollaan mietitty 2016 vuoden keväälle laskureissua Japaniin, johon voisi sitten yhdistää viikon kaupunkireissun. Se olisi siistiä!
Ja totta: yksi unelma kerrallaan. Hyvää ei odota liian kauan! 🙂
[…] päivän mittainen Euroopan road trip vei meidät läpi kymmenen maan: Saksan, Tsekin, Slovenian, Italian, Itävallan, Sveitsin, […]
V 2012 matkailuautolla 3.9-25.9 ruotsin halki-tanska-saksa-itävalta-tsekki-slovakia-unkari-slovenia-kroatia-italia-ranska ja takas saksan kautta kotiin. Aika paljon oli ajoa. Kulut kaikkineen 4000€ kahdelta hengeltä. Tänä vuonna 1.9-28.9 ruotsi-tanska-saksa-italia-espanja-andorra-ranska ja saksan kautta kotiin. Hintaa tälle reissulle kaikkineen 3600€. Tällä reissulla ehdittiin olla paikallaankin useita päiviä.
Kuulostaa hyvältä! Ja nuo reissut ovat olleet kyllä varmasti ikimuistoisia. 🙂
Hei! Kiitos hyvistä vinkeistä meidän tulevan syksyn euroopan road trip reissua varten. Tässä olemme kovasti pohtineet, että olemmeko haukanneet liian ison palan kakkua… Suunnittelemme kiertävämme ruotsin läpi tanskaan – hollantiin – pariisiin – marseille – monaco – venetsia – itävalta – puola – latvia -liettua – viro ja helsinki. Ranskan rivieeralla ajettelimme viipyä pari pvää. Ja kaikki tää 3vkon aikana. Mitä ajattelisit, mahdotontako ?
Moikka! Paljonhan siinä on ajamista, joten melkein miettisin valmiiksi myös suunnitelma B:n, mikäli joku paikka onkin niin kiva, että sinne haluaa jäädä vähän pidemmäksi aikaa. 🙂 Mutta kyllähän tuon ajaakin voi, etenkin jos moottoritie kovasti polttelee alla.
Teille tulee ihan mahtava reissu!
[…] Lue juttu täältä » […]
Tosi hyödyllinen ja mielenkiintoinen postaus! Itse juuri mietin, miten saan Norjan reissun budjettia pienemmäksi. Tästä on kyllä siihen apua, vaikka vuokra-autolla reissulla ollaankin.
Kiitos Rami! Mukava kuulla. 🙂
Kiitos postauksesta 🙂 Oli mukava lukea sitä ja samalla sai tietoa kustannuksista ja erillaisesta reitistä 🙂 Olemme olleet vuonna 2015 kiertämässä Via Baltic ja tänä vuonna oli suuntana Kroatia, Pula niminen kaupunki 🙂 Tuli ajeltua läpi Viro, Latvia, Liettua, Puola, Saksa (nämä viime vuonnakin), Slovenia, Slovakia, Itävalta, Kroatia ja hieman poikettiin Italiassakin 🙂 Niin jooo…… Me tehtiin nämä reissut moottoripyörällä 🙂
-immi-
Mahtavaa! Moottoripyörällä reissaaminen onkin ihan oma lukunsa, siinä saa varmaan miettiä varusteitakin vähän enemmän, vaikka toki niihin pyörälaukkuihin mahtuukin ihan hyvin tavaraa. 🙂 Teidän reissu kuulostaa upealta, hienoja kohteita!
Nykyään lentäminen ja auton vuokraaminen on niin halpaa, ettei enää kannata ajaa Suomesta asti ja maksaa kalliita lauttamaksuja. Ostin juuri lennot Prahaan 20 euroa henkilö / matka + matkalaukut ja auton vuokra Volkswagen Polo 180 euroa kaksi viikkoa. Ajassa ehtii hienosti ajaa esimerkiksi Sloveniaan tai jopa Kroatian pohjoisosiin asti.
Kuulostaa hyvältä diililtä! Vuoristossa pitää ottaa auton tyyppi huomioon, ettei käy ohraisesti jarrujen kanssa. Mutta totta on, että lauttamatka lienee kallein osuus koko reissusta.
[…] ROAD TRIP […]