Minun unelmieni tiellä on yritetty seistä ja niitä vastaan on esitetty mitä kummallisempia väitteitä. Onneksi nämä argumentit eivät ole koskaan tulleet perheemme sisältä, sillä minun perheeni on aina kehottanut uskomaan unelmiinsa — ja tavoittelemaan niitä.

Löysimme aivan yllättäen semi-vakituisen asunnon Lakselvista: nykyinen lohenkalastajien vuokramökkimme olisi ollut käytössämme vain toukokuun loppuun asti, joten arvaatte varmaan, miten huojentunut olen siitä, että pääsemme kuluvan kuun lopulla muuttamaan hiekkatien päässä sijaitsevaan pieneen taloon pellon reunalle. Vastapäätä asustaa lampaita ja pihapiirissä hirviä, peuroja ja kettuja — ainakin mikäli vuokraisäntäämme on uskominen.

Mutta se siitä, Norjaan muutosta aion kirjoittaa paljon enemmän hieman tuonnempana.


Välimaa


Olen aina haaveillut paljon, eikä tapa ole hävinnyt mihinkään iän myötä; menin kouluikäisenä usein sänkyyn normaalia aiemmin vain siksi, että sain uppotua unelmiini ja tulevaisuuden mielimaisemiin ennen unta. Teen niin edelleen.

Haaveilen tällä hetkellä pienestä hirsimökistä, jonka voisimme rakentaa tänne Lakselviin sopivan tontin löydyttyä. Haaveilen myös työhuoneesta ja perhonsidontahuoneesta, josta ei koskaan tarvitse kerätä tavaroita pois.

Haaveilen omasta perunapellosta, kanalasta ja lampaista sekä vierastuvasta, jonne voin kutsua ihmisiä kylään ja rauhoittumaan. Haaveilen pihasaunasta ja paljusta, villinä kasvavista hilloista hirsimökin pihalla. Haaveilen leivinuunista, joka lämmittäisi kodin.

Haaveilen veneestä, jolla pääsee merelle kalaan. Haaveilen ihan tosissani syöväni tulevaisuudessa vain itse nostettuja evällisiä, poromieheltä ostettua lihaa sekä oman maan antimia. Haaveilen myös, että voisin vielä joskus aloittaa metsästyksen ja sitoa perhot saaliiden karvoista ja höyhenistä.

Haaveilen eläväni kauan ja mahdollisimman omavaraisesti.


paasiaspilkki-2

Pallas Pallas


Haaveilen löytäväni ensi vuonna kanttarelleja ja puolukoita sekä monta upeaa lähiluontokohdetta.

Haaveilen vielä joskus matkustavani Islantiin.


Tupasvillat


Haaveilen yhteisistä kalastusreissuista ystävien kanssa. Haaveilen ennätyslohesta ja tuoreesta sashimista.

Haaveilen järjestäväni kalastusaiheisen valokuvanäyttelyn sekä voivani auttaa ja innostaa nuoria kirjoitusharrastuksensa parissa.


Juhannusjuhlat


Haaveilen työskenteleväni ensi vuonna yhtälailla kotimaanmatkailun edistämisen parissa kuin tänäkin vuonna. Samalla haaveilen voivani työskennellä entistä enemmän myös kalastusmatkailun parissa.

Haaveilen kirjoittavani monta kirjaa ja palstaa aikakauslehdelle.

Haaveilen omasta lomasta, josta en kerro tai julkaise mitään; ajasta, jolloin voin vain lukea, kirjoittaa ja syödä hyvin, olla olematta olemassa.

Haaveilen yhteisestä arjesta, yhteisistä kalastusmatkoista, yhteisestä joululomasta ja yhteisestä tulevaisuudesta, kunnes tajuan, että se kaikki onkin totta.

Mistä sinä haaveilet?

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center