Näistä asioista minä haaveilen

Minun unelmieni tiellä on yritetty seistä ja niitä vastaan on esitetty mitä kummallisempia väitteitä. Onneksi nämä argumentit eivät ole koskaan tulleet perheemme sisältä, sillä minun perheeni on aina kehottanut uskomaan unelmiinsa — ja tavoittelemaan niitä.

Löysimme aivan yllättäen semi-vakituisen asunnon Lakselvista: nykyinen lohenkalastajien vuokramökkimme olisi ollut käytössämme vain toukokuun loppuun asti, joten arvaatte varmaan, miten huojentunut olen siitä, että pääsemme kuluvan kuun lopulla muuttamaan hiekkatien päässä sijaitsevaan pieneen taloon pellon reunalle. Vastapäätä asustaa lampaita ja pihapiirissä hirviä, peuroja ja kettuja — ainakin mikäli vuokraisäntäämme on uskominen.

Mutta se siitä, Norjaan muutosta aion kirjoittaa paljon enemmän hieman tuonnempana.

 

Välimaa

 

Olen aina haaveillut paljon, eikä tapa ole hävinnyt mihinkään iän myötä; menin kouluikäisenä usein sänkyyn normaalia aiemmin vain siksi, että sain uppotua unelmiini ja tulevaisuuden mielimaisemiin ennen unta. Teen niin edelleen.

Haaveilen tällä hetkellä pienestä hirsimökistä, jonka voisimme rakentaa tänne Lakselviin sopivan tontin löydyttyä. Haaveilen myös työhuoneesta ja perhonsidontahuoneesta, josta ei koskaan tarvitse kerätä tavaroita pois.

Haaveilen omasta perunapellosta, kanalasta ja lampaista sekä vierastuvasta, jonne voin kutsua ihmisiä kylään ja rauhoittumaan. Haaveilen pihasaunasta ja paljusta, villinä kasvavista hilloista hirsimökin pihalla. Haaveilen leivinuunista, joka lämmittäisi kodin.

Haaveilen veneestä, jolla pääsee merelle kalaan. Haaveilen ihan tosissani syöväni tulevaisuudessa vain itse nostettuja evällisiä, poromieheltä ostettua lihaa sekä oman maan antimia. Haaveilen myös, että voisin vielä joskus aloittaa metsästyksen ja sitoa perhot saaliiden karvoista ja höyhenistä.

Haaveilen eläväni kauan ja mahdollisimman omavaraisesti.

 

paasiaspilkki-2

 

Haaveilen löytäväni ensi vuonna kanttarelleja ja puolukoita sekä monta upeaa lähiluontokohdetta.

Haaveilen vielä joskus matkustavani Islantiin.

 

Tupasvillat

 

Haaveilen yhteisistä kalastusreissuista ystävien kanssa. Haaveilen ennätyslohesta ja tuoreesta sashimista.

Haaveilen järjestäväni kalastusaiheisen valokuvanäyttelyn sekä voivani auttaa ja innostaa nuoria kirjoitusharrastuksensa parissa.

 

Juhannusjuhlat

 

Haaveilen työskenteleväni ensi vuonna yhtälailla kotimaanmatkailun edistämisen parissa kuin tänäkin vuonna. Samalla haaveilen voivani työskennellä entistä enemmän myös kalastusmatkailun parissa.

Haaveilen kirjoittavani monta kirjaa ja palstaa aikakauslehdelle.

Haaveilen omasta lomasta, josta en kerro tai julkaise mitään; ajasta, jolloin voin vain lukea, kirjoittaa ja syödä hyvin, olla olematta olemassa.

Haaveilen yhteisestä arjesta, yhteisistä kalastusmatkoista, yhteisestä joululomasta ja yhteisestä tulevaisuudesta, kunnes tajuan, että se kaikki onkin totta.

Mistä sinä haaveilet?

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center