Neljännen adventtisunnuntain kunniaksi halusin jakaa omat joululahjavinkkini, jotka tukevat myös ensi vuonna vietettävän Suomi 100 -juhlavuoden teemaa – yhdessäoloa ja -tekemistä.

Mitä jos tänä jouluna turhan tavaran sijaan antaisit lahjaksi retkilahjakortin, joka veisi sinut ja läheisesi jonain Luonnon päivänä nauttimaan upeista kotimaankohteista? Tukisit samalla kestäviä ja ihania retkimuistoja, joiden arvoa mitataan vuosissa. Jos kuitenkin haluat hankkia jotain järkevää tämän tulostettavan Luonnon päivien lahjakortin lisäksi, osta vaikka tulevan retkikohteen maastokartta tai lupaa tehdä eväät tulevalle suomiretkelle!

Löydät kaikki jo ilmoitetut ja tulevat tapahtumat Luonnon päivät 2017 -sivustolta. Ilokseni voin jo nyt paljastaa, että myös Suomiretki järjestää oman yhteisretken juhlavuoden ja koko maailman ensimmäisenä liputuspäivänä, jolloin salkoihin hilataan sinistä ja valkoista vain ja ainoastaan luonnon kunniaksi.

Voit ladata Suomiretki-lahjakortin täältä tai tallentaa sen tästä alta puhelimeesi tai koneellesi. Säästä luontoa ja lähetä kuvaviesti Whatsappissa, Facebookissa tai vaikka sähköpostitse, kun lahjojen avaaminen on käsillä. ♥suomiretki2017

luonnonpaivat

Muita ihania lahjaideoita

1) Toivota hyvää joulua Suomen luonnolle ja sen asukkaille! Suomen luonnonsuojeluliiton aineeton lahja ilahduttaa luonnonystävää ja luonto saa tarvitsemansa avun: sinitiainen lähiluontoa, liito-orava oman kotikolon tai taimenet puhtaampia vesiä.

2) WWF:n aineettomalla lahjalla voit sen sijaan tukea naalia, jääkarhua ja metsäpeuraa. Tai entä jos antaisit lahjaksi WWF:n kummiuden? Minäkin olen toiminut saimaannorpan kummina jo useamman vuoden.

3) Luonnonystävän joululahja voi myös olla lahjoitus Luonto-Liiton ympäristökasvatustoimintaan. Näin tuet tärkeää työtä lasten ja nuorten ympäristökasvatuksen sekä luonnonsuojelun parissa.

4) Hankin viime vuonna perheen miehille Suomen ladun jäsenyyden, joka tuo liikunnan iloa koko vuodeksi. Lahjanantaja tukee arvokasta työtä suomalaisen ulkoilun ja terveysliikunnan edistämiseksi, ja lahjansaaja pääsee nauttimaan mukavien yhteistapahtumien lisäksi viisi kertaa vuodessa ilmestyvästä Latu & Polku -lehdestä, jonka tulevista numeroista voitte lukea myös minun vaellus- ja luontojuttujani.

5) Retkipaikka-kirja esittelee monipuolisesti Retkipaikka.fi-sivuston kolmen ensimmäisen vuoden kohteiden parhaimiston ja lisäksi joukon uusia paikkoja, kun taas vuoden odotetuimmassa Metsien kätkemä -luontoretkeilykirjassa tarinat, mytologia ja uskomattomat maisemat tempaavat lukijan mukaan matkaansa.

6) Pelasta pala Itämerta, Selkämerta, Perämerta, Saaristomerta tai muuta sinulle rakasta vesialuetta. Voit valita alueen myös tästä hienosta karttasovelluksesta.


Retkeily


Seuraa Suomiretkä Instagramissa ja jaa omat kotimaan kuvasi tunnisteella #suomiretki!


Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center