Neljännen adventtisunnuntain kunniaksi halusin jakaa omat joululahjavinkkini, jotka tukevat myös ensi vuonna vietettävän Suomi 100 -juhlavuoden teemaa – yhdessäoloa ja -tekemistä.

Mitä jos tänä jouluna turhan tavaran sijaan antaisit lahjaksi retkilahjakortin, joka veisi sinut ja läheisesi jonain Luonnon päivänä nauttimaan upeista kotimaankohteista? Tukisit samalla kestäviä ja ihania retkimuistoja, joiden arvoa mitataan vuosissa. Jos kuitenkin haluat hankkia jotain järkevää tämän tulostettavan Luonnon päivien lahjakortin lisäksi, osta vaikka tulevan retkikohteen maastokartta tai lupaa tehdä eväät tulevalle suomiretkelle!

Löydät kaikki jo ilmoitetut ja tulevat tapahtumat Luonnon päivät 2017 -sivustolta. Ilokseni voin jo nyt paljastaa, että myös Suomiretki järjestää oman yhteisretken juhlavuoden ja koko maailman ensimmäisenä liputuspäivänä, jolloin salkoihin hilataan sinistä ja valkoista vain ja ainoastaan luonnon kunniaksi.

Voit ladata Suomiretki-lahjakortin täältä tai tallentaa sen tästä alta puhelimeesi tai koneellesi. Säästä luontoa ja lähetä kuvaviesti Whatsappissa, Facebookissa tai vaikka sähköpostitse, kun lahjojen avaaminen on käsillä. ♥suomiretki2017

luonnonpaivat

Muita ihania lahjaideoita

1) Toivota hyvää joulua Suomen luonnolle ja sen asukkaille! Suomen luonnonsuojeluliiton aineeton lahja ilahduttaa luonnonystävää ja luonto saa tarvitsemansa avun: sinitiainen lähiluontoa, liito-orava oman kotikolon tai taimenet puhtaampia vesiä.

2) WWF:n aineettomalla lahjalla voit sen sijaan tukea naalia, jääkarhua ja metsäpeuraa. Tai entä jos antaisit lahjaksi WWF:n kummiuden? Minäkin olen toiminut saimaannorpan kummina jo useamman vuoden.

3) Luonnonystävän joululahja voi myös olla lahjoitus Luonto-Liiton ympäristökasvatustoimintaan. Näin tuet tärkeää työtä lasten ja nuorten ympäristökasvatuksen sekä luonnonsuojelun parissa.

4) Hankin viime vuonna perheen miehille Suomen ladun jäsenyyden, joka tuo liikunnan iloa koko vuodeksi. Lahjanantaja tukee arvokasta työtä suomalaisen ulkoilun ja terveysliikunnan edistämiseksi, ja lahjansaaja pääsee nauttimaan mukavien yhteistapahtumien lisäksi viisi kertaa vuodessa ilmestyvästä Latu & Polku -lehdestä, jonka tulevista numeroista voitte lukea myös minun vaellus- ja luontojuttujani.

5) Retkipaikka-kirja esittelee monipuolisesti Retkipaikka.fi-sivuston kolmen ensimmäisen vuoden kohteiden parhaimiston ja lisäksi joukon uusia paikkoja, kun taas vuoden odotetuimmassa Metsien kätkemä -luontoretkeilykirjassa tarinat, mytologia ja uskomattomat maisemat tempaavat lukijan mukaan matkaansa.

6) Pelasta pala Itämerta, Selkämerta, Perämerta, Saaristomerta tai muuta sinulle rakasta vesialuetta. Voit valita alueen myös tästä hienosta karttasovelluksesta.


Retkeily


Seuraa Suomiretkä Instagramissa ja jaa omat kotimaan kuvasi tunnisteella #suomiretki!


Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center