Canonin kotilaboratorio

Olen aina haaveillut laadukkaasta printteristä, jolla voisin sekä tulostaa digivalokuvia että skannata filmikuvien negatiiveja.

Toistaiseksi olen kuitenkin tyytynyt käyttämään Malmin kirjaston skanneria, joka on laulanut tunteja muun muassa Itä-Euroopan InterRailista sekä Lapin vaelluksesta. Vielä kuvat päätyvät tännekin, kunhan maltatte tovin.

Saan postia satunnaisesti, mutta viime viikon tiistaina saapui poikkeuksellisesti paketti jos toisenkin. Yhdestä pahvilaatikosta paljastui testikäyttöön saatu Canon SELPHY CP910: pieni ja kevyt valokuvatulostin, jota ei malttanut olla kokeilematta muuten kuin heti. Pienikokoisen tulostimen asentaminen kävi Matiakselta hetkessä: arkit paikalleen, värinauha paikalleen ja wifi-yhteys kuntoon. Tosielämässä: vaimo keskittyi innoissaan tulostettavien kuvien valitsemiseen.

 

printscreenit

 

Kun älypuhelimeen vielä latasi ilmaisen Canonin Easy-PhotoPrintin, oli oman kodin kuvalabra valmis. WiFi-yhteydellä tulostamisen lisäksi printtaaminen onnistuu myös useilla erilaisilla muistikorteilta ja USB-muistitikuilta, mutta langaton yhteys on niin helppokäyttöinen ja nopea, etten edes harkinnut moisia vaihtoehtoja.

 

kamera-1

 

Testilaitteen mukana lähetettiin valokuvapaperia sekä postikorttikokoisille kuville (10x15cm) että neliön muotoisille tarroille (50x50mm), jotka sopivat erinomaisesti juuri Instagram-kuvien tulostamiseen. Vaikka negatiivikisko puuttui, printteri toisti juuri niin laadukkaita kuvia kuin olin toivonut. Henri, ystäväni ja pitkän linjan ammattikuvaaja, totesi kylässä käydessään käyttäneensä printteriä aiemmin muun muassa virallisten passikuvien tulostamiseen. En ihmettele.

Mitä jos seuraavissa juhlissa tulostaisit iloiset kasvot ja muistot laadukkaiksi ja eloisiksi valokuviksi suoraan paikan päällä? Toki polaroideissa on oma fiiliksensä ja vanhan koulun jutut ovat muutoinkin mieleeni, mutta mikäli haluan pitkäkestoisia valokuvia, petaan tulostamisen viimeisimmälle teknologialle: pikkuruiselle ja mahdottoman kevyelle Selphylle.

 

cnoni

 

Vaikka olen luottanut Canoniin koko ikäni – jo siitäkin syystä, että isäni on luottanut Canoniin koko ikänsä – myönnän rehellisesti tulostusjäljen hämmentäneen sekä minut että Matiaksen, ja myös Henri ihasteli kuvien laadukkuutta ja tarkkuutta.

Ajattelin kasata tulostamistani kuvista valokuvakollaasin, sillä mikä olisikaan parempi tapa somistaa kotiaan, kuin muistot ja maisemat menneiltä matkoilta? Tai vaikka Medicatedissa soittavan ystävän keikalta.

 

canon-tulosteet

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center