“The heaviness of being successful was replaced by the lightness of being a beginner again, less sure about everything. It freed me to enter one of the most creative periods of my life.” ~ Steve Jobs

neuvostoliitto1

Tervetuloa, ja kiitos että tulitte. Tulitte kylään niin kuin kevät joka vuosi, tarkalleen ottaen jo 28 vuoden ajan, tuoden kengänpohjissanne hiekkamuruset ja kurajäljet ja uusien tuulien tuoksut; kevät on usein näytellyt elämässäni muutosten aikaa. Jobsia lainaten, alkuunsa oli toki jännittävää pysytellä viikko toisensa jälkeen Rantapallon suosituimpien blogien joukossa, mutta ei suosio minulle mikään itseisarvo koskaan ole ollut – muuten tuskin olisin lähtenytkään – vaan pikemminkin tunnepohjainen tekeminen ja se, että nauttii täysillä ympärillään olevista asioista ja ihmisistä. En vaan enää halua tulla verratuksi muihin tai mihinkään, ja haluan kirjoittaa omana itsenäni, joten tämä oli muutos jota tarvitsin. Ja se tuskin ihmetyttää, sillä enhän minä muutosten tuulia ole koskaan pelännytkään, onhan asioilla aina tapana lutviutua.

Sillä lutviutuivat ne vuonna 2005 ja ennen älypuhelinten aikaa siellä Krakovassakin, vieläpä yhdeksältä illalla, vaikka rautatieasemalla tajusin: olen hukannut majoituspaikan osoitteen, eikä puolalaisesta nimestä ollut tietoakaan. Mutta tilanne lutviutui. Siihen tarvittiin kaksi belgialaista reppureissaajaa ja yksi pimeä taksi, yksi hatara muistikuva erään sporapysäkin nimestä ja kaksi suomalaista sankaria. Tuurista en enää puhuisi vaan taitolajista, sen verran usein löydän itseni samasta tilanteesta. Olen erinomainen eksymään ja löytämään.

On aivan mielettömän hienoa olla mukana kehittämässä suomalaista matkablogiskeneä oman pienen yhteisömme sekä upeiden projektien, kuten esimerkiksi Nordic Bloggers’ Experiencen, voimin. Rantapallo on ollut hieno paikka kasvaa, mutta huomaan tunnesiteiden vahvistuneen entistä enemmän niihin oikeasti lähellä – iholla – oleviin ihmisiin ja ystäviin, en niinkään massiiviseen portaaliin. Haluan kuitenkin kiittää Rantapalloa hienosta blogikodista, jonka he ja upeat kanssabloggaajat Kaukokaipuulle tarjosivat. Kiitos! 

Suurin osa blogipostauksista on jo siirtynyt, osan olen karsinut ja paljon on vielä päivitettävää. Meininki ei kuitenkaan ole muuttumut, alusta ainoastaan on eri. Ja ihan oma. Veljet sentään en ole hetkeen ollut mistään näin innoissani! 

Blogi löytyy sekä Blogilistalta, Bloglovin’ista, Instagramista, TwitteristaFacebookista. Responsiivisuus saadaan toimimaan pian. Kommenttiloota, kuten ennenkin, kuuluu teille. Uusi seikkailu alkakoon!

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center