Hajamielinen Pohjois-Kyproksella

“My expectations are sky low, because I’m standing on a mountaintop.”

Pakkasin laukun vasta aamulla, sillä edellisen illan kekkerit olivat jatkuneet vahingossa aamuneljään. Yöbussissa – tai aamubussissa – koetin tehdä mielessäni listaa mitä reissulle tarvitsen, sillä perillä odotti leuto Suomen kesä, mutta eihän siitä mitään tullut. Enemmän kiinnostivat ohi vilisevät maisemat ja kuulokkeista pauhaava musiikki.

Nukuin muutaman tunnin, pakkasin kamat sinnepäin ja perillä totesin, että olisin voinut ottaa mukaani yhden lämpimämmän paidan lisää. Lennolla en päässyt torkkumaan, sillä vieressä istui kaksi rempseää naista, ja tilasimme jokainen kaksi pientä pulloa punaviintä. Lomalla kun tavallaan oltiin. Vaikka työltä tämä kirjoittaminen ja aamusta iltaan kohteissa kiertäminen tuntuukin. Ei sillä, ettenkö silti sitä rakastaisi.

 

Northern Cyprys | 2013

Northern Cyprys | 2013

Northern Cyprys | 2013

 

Ensimmäinen ilta meni nukkuessa aivan naurettavan suuressa ja ihanassa sängyssä, jonne olisi mahtunut minun lisäkseni vähintään neljä. Nukuin kuin tukki, ja paksuista yöunista huolimatta olin siltikin koko reissun hieman hajamielinen, kulkien tyytyväisenä muiden perässä, keskittyen lähinnä punehtuviin appelsiineihin ja Kyrenian vuoristomaisemiin.

Ja kahvikupposeen, joka oli niin paksua ja tummaa, ja makeaa, etten arvannut tilata toista mutta suolaiset pähkinät kyllä maistuivat.

 

Northern Cyprys | 2013

Northern Cyprys | 2013

Northern Cyprys | 2013

Northern Cyprys | 2013

Northern Cyprys | 2013

Northern Cyprys | 2013

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center