Hajamielinen Pohjois-Kyproksella

“My expectations are sky low, because I’m standing on a mountaintop.”

Pakkasin laukun vasta aamulla, sillä edellisen illan kekkerit olivat jatkuneet vahingossa aamuneljään. Yöbussissa – tai aamubussissa – koetin tehdä mielessäni listaa mitä reissulle tarvitsen, sillä perillä odotti leuto Suomen kesä, mutta eihän siitä mitään tullut. Enemmän kiinnostivat ohi vilisevät maisemat ja kuulokkeista pauhaava musiikki.

Nukuin muutaman tunnin, pakkasin kamat sinnepäin ja perillä totesin, että olisin voinut ottaa mukaani yhden lämpimämmän paidan lisää. Lennolla en päässyt torkkumaan, sillä vieressä istui kaksi rempseää naista, ja tilasimme jokainen kaksi pientä pulloa punaviintä. Lomalla kun tavallaan oltiin. Vaikka työltä tämä kirjoittaminen ja aamusta iltaan kohteissa kiertäminen tuntuukin. Ei sillä, ettenkö silti sitä rakastaisi.

 

Northern Cyprys | 2013

Northern Cyprys | 2013

Northern Cyprys | 2013

 

Ensimmäinen ilta meni nukkuessa aivan naurettavan suuressa ja ihanassa sängyssä, jonne olisi mahtunut minun lisäkseni vähintään neljä. Nukuin kuin tukki, ja paksuista yöunista huolimatta olin siltikin koko reissun hieman hajamielinen, kulkien tyytyväisenä muiden perässä, keskittyen lähinnä punehtuviin appelsiineihin ja Kyrenian vuoristomaisemiin.

Ja kahvikupposeen, joka oli niin paksua ja tummaa, ja makeaa, etten arvannut tilata toista mutta suolaiset pähkinät kyllä maistuivat.

 

Northern Cyprys | 2013

Northern Cyprys | 2013

Northern Cyprys | 2013

Northern Cyprys | 2013

Northern Cyprys | 2013

Northern Cyprys | 2013

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center