“Vaikka Välimeri pauhasi ja puhisi, ja merivesi pirskottui pieniksi helmiksi poskipäille, pystyi marraskuisesta Välimeren tuulesta nuuhkimaan neulaspuiden tuttuja tuoksuja sään muistuttaessa enemmän Suomen kesää kuin perinteistä mielikuvaa paahtavasta etelän auringosta.”

Kuten aiemmin kirjoitin, kuu löytyy maan päältä Pohjois-Kyproksen Alagadista. Tältä samaiselta kilpikonnien kotirannalta alkaa myös idästä länteen ja koko saaren poikki kulkeva, yli 600 kilometrin pituinen vaellusreitti, jota kukaan ei ainakaan kuulopuheiden mukaan ole kokonaisuudessaan kulkenut.

Vielä. Laskelmien mukaan reissuun kuluisi yhtäjaksoisesti 17 päivää, joko mennään?


Northern Cyprus | Algarve

Northern Cyprus | Algarve


Retki-lehden päätoimittaja Mikko Hieta elementissään kameran takana. En yleensä muista ihmisten nimiä, mutta kasvot ja etenkin ääni jäävät mieleen: säpsähdin melkoisesti, kun mies ensimmäisen kerran avasi suunsa marraskuisella Lomapassin järjestämällä pressireissullamme; tiesin, että olen tavannut tämän henkilön aiemminkin.


Ja kauankos siinä menikään, kun kaksi hämeenlinnalaista sanoi morot, ja sitten löytyi vielä yksi yhteinen kaverikin, oma isosisko nimittäin. Maailma, se on pieni.


Northern Cyprus | Algarve


Pääosin kalkkikivesta muodostunut saaren pohjoisosan halki kulkeva upea ja komea Kyrenian vuoristo syntyi aikanaan Afrikan ja Euraasian laattojen halailusta, ja vuoriston korkein kohta nimettiin juuri siksi, miltä se näyttääkin: viisi huippua, Five Fingers, kohoaa parhaillaan 1 024 metrin korkeuteen. Pohjois-Kypros on eittämättä luontoharrastajien ja luontoretkeilijöiden unelmakohde.

Meillekin rantoja näyttänyttä biologia ja retkeilyopasta Tugberk Emirzadea sanotaan Pohjois-Kyproksen vaellusreittien isäksi, ja mies omistaa koko maan ainoan ulkoilukaupan. Tiedätte siis missä vierailla, mikäli jotain tärkeää unohtuu kotiin.


Northern Cyprus | Algarve

Pohjois Kypros | Kyrenian vuoristo

Northern Cyprus | Kyrenian Mountain

Northern Cyprus | Kyrenian Mountain


No, joko mennään?


Northern Cyprus | Kyrenian Mountain

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center