Hvar – Adrianmeren jetset-paratiisi

Elämän ensimmäisellä pakettimatkalla piti tottakai kokeilla myös listalta löytyvää päiväreissua, jonka kohteena toimi Kroatian jetset-paratiisi Hvar.

Hvar, Kroatia. Kroatian Hvar, Adrianmeren jetset-paratiisi, oli mielettömän kaunis. Täynnä hyvännäköisiä ja hyvinpukeutuneita varakkaita nuoria, jotka nauttivat elämästään vanhemmilta lainatuissa miljoonaveneissä. Minä sen sijaan nautin Hvarin rantabulevardilla varmasti elämäni parasta mandariinisorbettia, vaikka merimatka turkooseilla aalloilla olisi sekin kelvannut.

Hvarin saarta on tituleerattu sääolosuhteiltaan Euroopan aurinkoisimmaksi. Kerrotaan, että mikäli Hvarin saarella sattuisi satamaan koko päivän, saat majoittua hotellissa puoleen hintaan. Lunta saarella tulee kerran kymmeneen vuoteen, silloin majoitus on kuuleman mukaan ilmaista.

 

Hvar Kroatia
Kroatian Hvar on viihtyisä päiväretkikohde, jonne on helppo saapua esimerkiksi Makarskasta käsin.
Hvar Kroatia
Hvarin pienet kujat ovat hyvin kuvauksellisia.

Hvar Island

Hvar Island

 

Sadan kilon tonnifisu.

 

Hvar Kroatia

Hvar Kroatia
Vihreä väri on toisten mieleen.
Hvar Kroatia
Hvarin rannikoilla huilaa monia veneitä ja kalastaja-aluksia.

 

Koska vietin saarella vain yhden päivän, pitäydyin tällä kertaa lahdelman helmassa lähtemättä sen kummemmin haikkailemaan läheisille kukkuloille. Upeita, autenttisia ja rouheita maisemia löytyy heti kilometrin päähän turistirysästä.

Mikäli muuten haluatte reissata Marco Polon synnyinpaikalle, voitte tehdä sen kahdessa paikassa: joko Hvarin naapurisaarella Korčulassa tai vaihtoehtoisesti Venetsiassa. Molemmat edellä mainituista ovat sitä mieltä, että Polo on kotoisin juuri heidän nurkiltaan. Hvarin satamasta lähtee tunnin välein pieniä paatteja kohti Polon synnyinsaarta eikä reissu tainnut kustantaa kymppiä enempää.

 

Hvar Kroatia
Hvar on tunnetu upeista ja turkooseista merimaisemistaan.

Kroatia

Hvar Kroatia

 

Täytyy myöntää että sanükeissa, liialliselta paahteelta suojaavassa puuvillapaidassa ja lippiksessä olo tuntui melkoisen rahvaalta: saari oli täynnä viimeisen päälle sonnustautuneita naisia ja toki samassa sarjassa painivia miehiä. Täältä löytyy silikonia, pieniä bikinejä ja paljasta pintaa. Ja pullokaupalla aurinkoöljyjä, sillä kukaan ei näyttänyt käyttävän tavan aurinkorasvaa. Myös suihkepullot olivat kovassa käytössä, sillä mikä nyt näyttäisikään paremmalta kuin auringossa kimmeltävät vesihelmet ruskettuneella iholla.

Miltä kuulostaisi kylmä huurteinen rantaravintolassa?

 

Kroatia

Kroatia

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center