Hvar – Adrianmeren jetset-paratiisi

Elämän ensimmäisellä pakettimatkalla piti tottakai kokeilla myös listalta löytyvää päiväreissua, jonka kohteena toimi Kroatian jetset-paratiisi Hvar.

Hvar, Kroatia. Kroatian Hvar, Adrianmeren jetset-paratiisi, oli mielettömän kaunis. Täynnä hyvännäköisiä ja hyvinpukeutuneita varakkaita nuoria, jotka nauttivat elämästään vanhemmilta lainatuissa miljoonaveneissä. Minä sen sijaan nautin Hvarin rantabulevardilla varmasti elämäni parasta mandariinisorbettia, vaikka merimatka turkooseilla aalloilla olisi sekin kelvannut.

Hvarin saarta on tituleerattu sääolosuhteiltaan Euroopan aurinkoisimmaksi. Kerrotaan, että mikäli Hvarin saarella sattuisi satamaan koko päivän, saat majoittua hotellissa puoleen hintaan. Lunta saarella tulee kerran kymmeneen vuoteen, silloin majoitus on kuuleman mukaan ilmaista.

 

Hvar Kroatia
Kroatian Hvar on viihtyisä päiväretkikohde, jonne on helppo saapua esimerkiksi Makarskasta käsin.
Hvar Kroatia
Hvarin pienet kujat ovat hyvin kuvauksellisia.

Hvar Island

Hvar Island

 

Sadan kilon tonnifisu.

 

Hvar Kroatia

Hvar Kroatia
Vihreä väri on toisten mieleen.
Hvar Kroatia
Hvarin rannikoilla huilaa monia veneitä ja kalastaja-aluksia.

 

Koska vietin saarella vain yhden päivän, pitäydyin tällä kertaa lahdelman helmassa lähtemättä sen kummemmin haikkailemaan läheisille kukkuloille. Upeita, autenttisia ja rouheita maisemia löytyy heti kilometrin päähän turistirysästä.

Mikäli muuten haluatte reissata Marco Polon synnyinpaikalle, voitte tehdä sen kahdessa paikassa: joko Hvarin naapurisaarella Korčulassa tai vaihtoehtoisesti Venetsiassa. Molemmat edellä mainituista ovat sitä mieltä, että Polo on kotoisin juuri heidän nurkiltaan. Hvarin satamasta lähtee tunnin välein pieniä paatteja kohti Polon synnyinsaarta eikä reissu tainnut kustantaa kymppiä enempää.

 

Hvar Kroatia
Hvar on tunnetu upeista ja turkooseista merimaisemistaan.

Kroatia

Hvar Kroatia

 

Täytyy myöntää että sanükeissa, liialliselta paahteelta suojaavassa puuvillapaidassa ja lippiksessä olo tuntui melkoisen rahvaalta: saari oli täynnä viimeisen päälle sonnustautuneita naisia ja toki samassa sarjassa painivia miehiä. Täältä löytyy silikonia, pieniä bikinejä ja paljasta pintaa. Ja pullokaupalla aurinkoöljyjä, sillä kukaan ei näyttänyt käyttävän tavan aurinkorasvaa. Myös suihkepullot olivat kovassa käytössä, sillä mikä nyt näyttäisikään paremmalta kuin auringossa kimmeltävät vesihelmet ruskettuneella iholla.

Miltä kuulostaisi kylmä huurteinen rantaravintolassa?

 

Kroatia

Kroatia

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center