Kun kerta oltiin ensimmäistä kertaa pakettimatkalla, niin pitihän sitä kokeilla jotain listalta löytyvää päiväreissuakin.

Hvar, Adrianmeren jetset-paratiisi, oli aivan mielettömän kaunis. Ja upea. Ja täynnä hyvännäköisiä ja hyvinpukeutuneita varakkaita nuoria, jotka nauttivat silmin nähden elämästään vanhemmilta lainatuissa miljoonaveneissä. Meikä sen sijaan nautti rantabulevardilla varmasti elämänsä parasta mandariinisorbettia, mutta kyllä se aren ottaminen paatissakin olisi kelvannut.

Saarta on tituleerattu sääolosuhteiltaan Euroopan aurinkoisimmaksi. Kerrotaan, että mikäli saarella sattuisi satamaan koko päivän, saat majoittua hotellissa puoleen hintaan. Lunta saarella tulee kerran kymmeneen vuoteen, silloin majoitus on kuuleman mukaan ilmaista.


Hvar Island

Hvar Island

Hvar Island

Hvar Island

Sadan kilon tonnifisuHvar Island

Hvar Island

Hvar Island

Hvar Island


Koska tutkapari vietti saarella vain yhden päivän, pitäydyimme lahdelman helmassa lähtemättä sen kummemmin haikkailemaan läheisille kukkuloille. Upeita, autenttisia ja raffeja maisemia löytyi heti, kun teit siirtymän kilometrin päähän turistirysästä.

Mikäli muuten haluatte reissata Marco Polon synnyinpaikalle, voitte tehdä sen kahdessa paikassa: joko Hvarin naapurisaarella Korčulassa tai vaihtoehtoisesti Venetsiassa. Molemmat edellä mainituista ovat sitä mieltä, että Polo on kotoisin juuri heidän huudeiltaan. Hvarin satamasta lähtee tunnin välein pieniä paatteja kohti Polon synnyinsaarta eikä reissu tainnut kustantaa kymppiä enempää.


Hvar Island

Hvar Island

Hvar Island


Täytyy myöntää, että Sanükeissa, liialliselta paahteelta suojaavassa puuvillapaidassa sekä lippiksessä olo tuntui melkoisen rahvaalta: saari oli täynnä viimeisen päälle sonnustautuneita misuja. Ja toki samassa sarjassa painivia miehiä. Sieltä löytyi silikonia, pieniä bikinejä ja paljasta pintaa. Ja pullokaupalla aurinkoöljyjä – kukaan ei näyttänyt käyttävän tavan aurinkorasvaa. Myös suihkepullot olivat kovassa käytössä, sillä mikä nyt näyttäisikään paremmalta kuin auringossa kimmeltävät vesihelmet ruskettuneella iholla..

Kylmä huurteinen nokan edessä rantaravintolassa?


Hvar Island

Hvar Island

HvarHvar Island8