[tg_small_content]Kävin eilen juttelemassa matkabloggaamisesta Mondon ja Imagen järjestämässä matkakirjoittajakoulussa, josta ystäväni ja innostajani Panun matkat kirjoitti aivan loistavasti. Auditorio oli täynnä aivan mahtavaa yleisöä, ja totta kai mua jännitti.

Mua jännitti ihan helvetisti.

Armaniakin jännitti.

Mutta ilman pelkoa ei ole rohkeutta. Ja kun eteen tulee ihan kamala paikka, tai kun pitää uskaltaa jotain sellaista, mitä ei ole tottunut tekemään tai mitä ei ole ennen tehnyt, voi kysyä itseltään:

”Mitä tehtäis jos ei pelättäis?” [/tg_small_content]

[tg_small_content]Mitä tehtäis jos ei pelättäis. Voitettais korkeanpaikankammo. Mitä tehtäis jos ei pelättäis? Voitettais ahtaanpaikankammo. Mitä tehtäis jos ei pelättäis? Oltais tuolla kyseisessä tapahtumassa kertomassa, miten minusta tuli minä ja miten Kaukokaipuusta tuli veroisensa blogi.

Mitä tehtäis jos ei pelättäis? Kiivettäis 150 metriä pystysuoraa seinää Ranskan Alpeilla La Gravessa. Annettais tunteiden ja kyyneleiden virrata kokemuksen jälkeen, kuten kyseisellä videolla. Nukuttais yö teltassa paremmin kuin ikinä.

Sillä mikä olisikaan parempi fiilis, kuin omien pelkojensa voittaminen.[/tg_small_content]
[tg_small_content]Sain tänään kutsun puhumaan erääseen aivan mahdottoman ihanaan tapahtumaan nuorille.
Tiedän jo nyt, mitä haluan heille kertoa:

1. On täysin ok munata.
2. On täysin ok jännittää.
3. On täysin ok uskaltaa – silloinkin, kun kaikki muut epäilevät sun kykyjä.

Sopivat muuten ihan meille aikuisillekin nuo neuvot.

[tg_small_content]

Ainakin ovat toimineet minun kohdallani. [/tg_small_content]

tvoot

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center