Vuosi 2022 on teini-ikäisen KAUKOKAIPUUn 14-vuotisjuhlavuosi

Otsikon luettuani en meinaa uskoa kirjoittamaani. Mutta totta se on, teini-ikään on päästy! Ja miten paljon näihin vuosiin onkaan mahtunut käytyjä maita, huikeita vaelluksia ja ihania luontoretkiä, epätoivoisiakin seikkailuja sekä ikimuistoisia elämyksiä maailman keittiöissä.

Pakkohan se on uskoa: tänään 2. helmikuuta 2022 tulee kuluneeksi 14 vuotta matkablogin syntymästä. Te pisimpään Kaukokaipuuta seuraanneet saatatte muistaa, miten blogin alkuaikoina reppureissattiin Aasiassa ja naatiskeltiin tulisia annoksia yömarkettien pienissä katukeittiöissä.

Aasiasta matka jatkui jos mihin; omia Interrail-muistoja (2003) vahvistaakseni tein vuonna 2011 kuukauden pituisen Euroopan road tripin, josta julkaisin myös kattavan kululaskelman. Budjettilaskelmat ovat kautta blogihistorian lukeutuneet suosituimpien artikkeleiden joukkoon, minkä vuoksi olen kirjoittanut vastaavat julkaisut myös Thaimaasta ja Islannista. Lisäksi laskin, kannattaako Islantiin lentää vai mennä lautalla (ja ottaa mukaan oma auto).

En nyt kuitenkaan turvota tätä julkaisua äärimmilleen, sitä ei jaksaisi lukea edes isäni (joka on blogini kenties suurin fani).

Matkamuistoja vuosilta 2008–2021

Sen sijaan loin uuden sivun, jonka löydät ylävalikosta, kohdasta Matkamuistot. Nostan sinne jatkossa arkistojen kätköistä kaivettuja ja tälle vuodelle päivitettyjä matkakertomuksia, pääasiassa maailmalta.

Näin siksi, että löydät Hakemistosta kaikki Suomen ja Norjan retkeilykohteet aakkosjärjestyksessä.

 

Langtang
Yksi ikimuistoisimmista vaelluksista suuntautui Langtangin maisemiin Pohjois-Nepalissa. Kuvassa on kiivetty lähes 4000 metrin korkeuteen merenpinnasta.

Thaimaa
Tässä taas kuvamaistiaiset Samut Songkhramin kokkikurssilta Thaimaassa.

 

Matkabloggaamisen parasta antia ovat olleet kohtaamiset muiden samanmielisten kanssa

Uusien kokemusten ja kulttuurien lisäksi matkabloggaamisen parasta antia ovat olleet kohtaamiset kaltaisteni kanssa. Puhun tietenkin muista matkabloggaajista! Heistä pisimpään olen tuntenut Veera Biancan, Lanttimatkojen Lotan (joka tubettaa reissuiltaan) ja La Vida Locan Sarin, unohtamatta tietenkään esteettömistä matkoista tunnettua Palmuasema-blogin Sannaa. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan heidän kanaviinsa!

Nordic Bloggers’ Experiencen kautta olen päässyt tutustumaan myös kansainvälisiin matkabloggaajiin, joista on ihan pakko mainita sittemmin Suomen kansalaisuuden saanut Kathrin Deter (joka majoitti minut Liechtensteinissa) ja Dave Brett, joka kirjoittaa Travel Dave -blogia.

 

NBE Finland
Nordic Bloggers’ Experiencen (NBE) blogimatkalla Rovaniemellä. Pääsin tuolloin emännöimään kansainvälisiä matkabloggaajia Suomessa.

 

Vaikka tein edellisen ulkomaanmatkan vuoden 2018 keväällä (Langtangiin), reppua ja rinkkaa on kuitenkin pakattu ja kohteiksi ovat valikoituneet pääsääntöisesti Suomen ja nykyisen kotimaani Norjan luontokohteet.

Islantiinhan minun oli tarkoitus lähteä nyt tammikuussa mutta arvanette, miten kävi: yritykseksi jäi. Kunhan pandemia taittuu, ja kunhan koen matkailun olevan tarpeeksi vastuullista omalla kohdallani, haluaisin lähteä Italiaan.

Myös pidempi Thaimaan-reissu kutkuttelee: olinhan lähdössä sukelluskurssille maaliskuussa 2020, mutta tiedätte, miksi matka peruuntui. Lentoliput ovat edelleen hyllyllä ja toivon voivani käyttää ne kuka ties jo loppuvuodesta.

 

Langtang
Teetuvan antimia Langtangin vaelluspolun varrella. Lounasta odotellessa!

 

Teinivuosipäivän kunniaksi lupaan, että pääsette enenevissä määrin lukemaan myös aiempien reissujen kohokohdista. Ja koska blogiin löytää koko ajan uusia lukijoita, toivotan teidän kaikki lämpimästi tervetulleiksi Kaukokaipuun nojatuolimatkoille!

 
Pohjoisin terveisin,
Monni

 

Ps. Onko sinulle jäänyt mieleen jokin tietty täältä lukemasi reissujuttu? Tai jos olet kollega tai kirjoitat itsekin blogia, jaa jokin yhteinen muisto, mikäli sellainen on meidän välillämme syntynyt. Olisi ihana lukea niitä. ♥

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center