Yhteistyössä Evoke Natural Goodsin, Suunnon, Salomin ja Petzlin kanssa.

Ollaan autossa matkalla Kolille. Jesse ajaa, Henriikka istuu pelkääjän paikalla. Minä jännitän takapenkillä.

Sanon haasteille harvoin ”ei”, enkä sanonut Jukolallekaan. Tuntuu hullulta, että hankikeleillä alkaneet suunnistustreenit huipentuvat huomenna elämäni ensimmäiseen Jukolan viestiin Kolin kansallismaisemissa.

Ympyrä tavallaan sulkeutuu, sillä juoksin näissä samoissa maisemissa elämäni ensimmäisen polkupuolikkaan Vaarojen maratonissa, silloinkin Suunnon ja Salomonin haastamana.

Tällä kertaa voit seurata meidän matkaamme somesta tunnisteella #evokegoesjukola.

 

EvokegoesLeppävaara-35

EvokegoesLeppävaara-38

EvokegoesLeppävaara-44

 

Iltarastit ovat tuoneet elämääni aivan uudenlaista iloa luonnossa liikkumisen ja siitä oppimisen kannalta. On ollut mahtavaa saada lisää luottamusta kartanlukuun, maastojen muotojen havainnointiin sekä tietenkin suunnistukseen, jota rakas ukkinikin harrasti.

Se on kuitenkin sen verta verrakas tarina, että ansaitsee kokonaan oman artikkelinsa. Ja sen artikkelin kirjoitan vasta omien kokemusteni jälkeen.

”Näytät aivan siltä, kuin olisit ryöminyt esiin jostain mättään alta”, nauroi ystäväni tätä alla olevaa kuvaa katsellessaan.

Minä taas yritin hillitä hihitystäni tämän kuvan julkaistuani, josta Henriikka oli sitä mieltä, että ulkoilutan näkymätöntä koiraa. Oikeasti taidan vain tanssia sateessa, sillä kuten kuvista ja videosta näkyy, kastuimme kaikki läpikotaisin.

 

EvokeGoesSipoo-47

EvokeGoesSipoo-37

Sateesta huolimatta ilma oli lämmin ja happirikas, eikä varusteiden kastuminen haitannut mitään.

Meillä oli aivan älyttömän hauskaa!

 

Evoke goes Jukola tiimissä juoksevat Henriikka, Elina, Hilla, Veera ja Lari sekä Jesse.
 

Kuvat ja videot: Snou.fi
EvokegoesLeppävaara-28(1)

 

VARUSTELISTA JUKOLAN VIESTIIN (PE-SU)

Jatkuva tapaturmavakuutus, Devoldin merinovillainen kerrasto, muutamat parit juoksusukkia, alusvaatteet, pitkät juoksutrikoot*, 2 x tekninen pitkähihainen*, fleece, Arcteryxin taukotakki, kuoritakki ja kuorihousut, juoksutakki*, 2L juomareppu, S-LAB Speed -kisakengät, Speed Cross 3 -retkilenkkarit, uikkarit, Petzl NAO+ -otsalamppu*, Suunto Spartan -juoksukello*, kompassi* ja karttamuovit.

Majoitumme tiimiteltassa kisa-alueella, minkä vuoksi pakkasin mukaan myös kolmen vuodenajan makuupussin, retkipatjan ja foam-alustan, retkityynyn sekä vedenpitävän tarpin maan ja retkipatjan väliin. Fjellun 35L pikkurinkkaan mahtuvat myös tarvittavat laturit, piuhat, vara-akut ja hygieniasetti.

* merkityt tuotteet on sponsoroitu suunnistushaasteen tiimoilta.

 

nellan-varusteet

 

Kohta mennään!

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center