Everyone smiles in the same language.

Miten helppo ja kaunis ajatus se onkaan.

YK:n yleiskokous hyväksyi 10. päivä joulukuuta vuonna 1948 ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen. Vuonna 1950 yleiskokous julisti joulukuun kymmenennen päivän ihmisoikeuksien päiväksi. Unesco antoi myös vuonna 1997 julistuksen ihmiskunnan yhteisistä vastuista Universal Declaration of Human Responsibilities. Sen mukaan jokaisella on velvollisuus kohdella muita inhimillisesti ja vastustaa fanatismia, vihaa ja syrjintää.”

Ihmisoikeuksien päivän tavoitteena on juhlistaa niitä oikeuksia, joita harjoitamme päivittäin.

Välillä niinkin yksinkertaiset asiat, kuten opiskelumahdollisuus, se päivittäisen leivän syöminen tai juuri sen tietyn ihmisen rakastaminen, kenen kanssa tuntee olonsa kaikkein onnellisimmaksi, ovatkin jotain sellaista, mitä ei haluta suoda vieressä istuvalle yksilölle.


Untitled

Mielenpäälläni on jo pitkään pyörinyt Pekka Hyysalon hieno aate siitä, että: “Kun kaikki tekee vaan hyvää niin hyviä juttuja tapahtuu.”

Olen siitä onnellisessa asemassa, että pystyn matkustelemaan ja näkemään maailmaa. Toivoisin, että se olisi mahdollista kaikille, sillä mikään muu ei tässä elämässä opeta arvostamaan omaa kotiaan paremmin kuin kotiinpaluu.

Muistetaan siis tänään ja huomenna ja mieluiten aina lähimmäisiä sekä niitä, jotka tarvitsevat apua kaikkein eniten. Muistetaan myös se, että suurin osa pakolaisista palaisi kotiin heti, jos se vain olisi mahdollista.

Meillä kaikille kuuluisi olla oikeus kotiin, jossa voi elää normaalia ja onnellista elämää. Niin ei valitettavasti ole.

Kuten edellä mainittu, ihmisoikeuksien päivän tavoitteena on juhlistaa niitä oikeuksia, joita harjoitamme päivittäin. Minulle se tarkoittaa myös näiden ajatusten ilmaisua sananvapauden kautta.

Pitäkää huolta toisistanne!


Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center