Everyone smiles in the same language.

Miten helppo ja kaunis ajatus se onkaan.

YK:n yleiskokous hyväksyi 10. päivä joulukuuta vuonna 1948 ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen. Vuonna 1950 yleiskokous julisti joulukuun kymmenennen päivän ihmisoikeuksien päiväksi. Unesco antoi myös vuonna 1997 julistuksen ihmiskunnan yhteisistä vastuista Universal Declaration of Human Responsibilities. Sen mukaan jokaisella on velvollisuus kohdella muita inhimillisesti ja vastustaa fanatismia, vihaa ja syrjintää.”

Ihmisoikeuksien päivän tavoitteena on juhlistaa niitä oikeuksia, joita harjoitamme päivittäin.

Välillä niinkin yksinkertaiset asiat, kuten opiskelumahdollisuus, se päivittäisen leivän syöminen tai juuri sen tietyn ihmisen rakastaminen, kenen kanssa tuntee olonsa kaikkein onnellisimmaksi, ovatkin jotain sellaista, mitä ei haluta suoda vieressä istuvalle yksilölle.


Untitled

Mielenpäälläni on jo pitkään pyörinyt Pekka Hyysalon hieno aate siitä, että: ”Kun kaikki tekee vaan hyvää niin hyviä juttuja tapahtuu.”

Olen siitä onnellisessa asemassa, että pystyn matkustelemaan ja näkemään maailmaa. Toivoisin, että se olisi mahdollista kaikille, sillä mikään muu ei tässä elämässä opeta arvostamaan omaa kotiaan paremmin kuin kotiinpaluu.

Muistetaan siis tänään ja huomenna ja mieluiten aina lähimmäisiä sekä niitä, jotka tarvitsevat apua kaikkein eniten. Muistetaan myös se, että suurin osa pakolaisista palaisi kotiin heti, jos se vain olisi mahdollista.

Meillä kaikille kuuluisi olla oikeus kotiin, jossa voi elää normaalia ja onnellista elämää. Niin ei valitettavasti ole.

Kuten edellä mainittu, ihmisoikeuksien päivän tavoitteena on juhlistaa niitä oikeuksia, joita harjoitamme päivittäin. Minulle se tarkoittaa myös näiden ajatusten ilmaisua sananvapauden kautta.

Pitäkää huolta toisistanne!


Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center