karhu3

Ennen kuukauden mittaista Euroopan kiertoajelua pyörähdin erään ruokatunnin aikana historiansa ensimmäisen kivijalkamyymälän avaavan Karhun kutsuvierastilaisuudessa. Sekä liikkeen pystytyksen aikaisiin että avajaiskekkereiden tunnelmiin voi tutustua Karhun blogissa julkaistun videon voimin: paljon on ollut tekemistä, mutta kuten me suomalaiset on Karhu brändinä yhtä sisukas. Vasta avajaispäivänä saapunut valaistuskaan ei sekoittanut aikatauluja, ja liike avasi ovensa ensimmäisille vieraille sovittuun kellonlyömään.

Pian 100-vuotisjuhliaan viettävän merkin liiketila on valoisa ja esteettinen; aurinko tulvii sisään suurista ikkunoista ja sneakerit ovat kauniisti esillä, samoin brändin mielenkiintoinen historia. Kaupan mainio lokaatio Helsingin Lasipalatsissa kutsuu tutustumaan yhteen vanhimmista ja varmasti tunnetuimmista suomalaisista brändeistä, ja hauskasta nippelitiedosta vastaa liikkeen osaava ja mukava henkilökunta. Karhun tarinasta kannattaa todellakin kysellä.

Euroopan road trip kierrettiin Trampakset jalassa. Kuten kuvista näkyy, kenkien pohja on paksu ja aivan toista maata kuin monilla muilla merkeillä. Kivet, kävyt tai juurakot eivät tunnu läpi, eivätkä jalat väsy kävellessä. Se on ehkä – komean ulkonäkönsä lisäksi – näiden kenkien paras ja samalla tärkein ominaisuus.

Sillä kyllähän me reissaajat tiedämme, miten jalat väsyvät koko päivän uuden kaupungin katuja kiertäessä. Matias valitsi itselleen lyhytvartisen mallin, minä sen sijaan olen aina pitänyt enemmän nilkkapituisista. Liekö taustalla kolmentoistavuoden ja kolmen nuorten Suomen mestaruuden rikastuttama lentopalloura, jossa kerran nilkkani pahasti taittaneena päädyin käyttämään vain ja ainoastaan korkeavartisia kenkiä.

karhu1

karhu7

karhu5

Myös mainiosti leiriolosuhteista selviytyneet kengät vievät askeleeni tänään kohti Kustavia, Turku Food & Funin kutsumalle pressimatkalle. Illan aikana nautimme etenkin pop up -ravintola Kustavin Kipinän taidonnäytteistä. Siispä Karhut kuulkaa, toivon meille pitkää ikää ja monia yhteisiä seikkailuja niin Suomessa kuin ulkomailla!

Blogiartikkeli toteutettiin yhteistyössä Euroopan suurimman petoeläimen nimeä kantavan merkin, Karhun, kanssa. Mainiot katu- ja juoksukengät löytyvät Lasipalatsin lisäksi myös Instagramista, Facebookista ja Twitteristä. Kaukokaipuu suosittelee.

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center