karhu3

Ennen kuukauden mittaista Euroopan kiertoajelua pyörähdin erään ruokatunnin aikana historiansa ensimmäisen kivijalkamyymälän avaavan Karhun kutsuvierastilaisuudessa. Sekä liikkeen pystytyksen aikaisiin että avajaiskekkereiden tunnelmiin voi tutustua Karhun blogissa julkaistun videon voimin: paljon on ollut tekemistä, mutta kuten me suomalaiset on Karhu brändinä yhtä sisukas. Vasta avajaispäivänä saapunut valaistuskaan ei sekoittanut aikatauluja, ja liike avasi ovensa ensimmäisille vieraille sovittuun kellonlyömään.

Pian 100-vuotisjuhliaan viettävän merkin liiketila on valoisa ja esteettinen; aurinko tulvii sisään suurista ikkunoista ja sneakerit ovat kauniisti esillä, samoin brändin mielenkiintoinen historia. Kaupan mainio lokaatio Helsingin Lasipalatsissa kutsuu tutustumaan yhteen vanhimmista ja varmasti tunnetuimmista suomalaisista brändeistä, ja hauskasta nippelitiedosta vastaa liikkeen osaava ja mukava henkilökunta. Karhun tarinasta kannattaa todellakin kysellä.

Euroopan road trip kierrettiin Trampakset jalassa. Kuten kuvista näkyy, kenkien pohja on paksu ja aivan toista maata kuin monilla muilla merkeillä. Kivet, kävyt tai juurakot eivät tunnu läpi, eivätkä jalat väsy kävellessä. Se on ehkä – komean ulkonäkönsä lisäksi – näiden kenkien paras ja samalla tärkein ominaisuus.

Sillä kyllähän me reissaajat tiedämme, miten jalat väsyvät koko päivän uuden kaupungin katuja kiertäessä. Matias valitsi itselleen lyhytvartisen mallin, minä sen sijaan olen aina pitänyt enemmän nilkkapituisista. Liekö taustalla kolmentoistavuoden ja kolmen nuorten Suomen mestaruuden rikastuttama lentopalloura, jossa kerran nilkkani pahasti taittaneena päädyin käyttämään vain ja ainoastaan korkeavartisia kenkiä.

karhu1

karhu7

karhu5

Myös mainiosti leiriolosuhteista selviytyneet kengät vievät askeleeni tänään kohti Kustavia, Turku Food & Funin kutsumalle pressimatkalle. Illan aikana nautimme etenkin pop up -ravintola Kustavin Kipinän taidonnäytteistä. Siispä Karhut kuulkaa, toivon meille pitkää ikää ja monia yhteisiä seikkailuja niin Suomessa kuin ulkomailla!

Blogiartikkeli toteutettiin yhteistyössä Euroopan suurimman petoeläimen nimeä kantavan merkin, Karhun, kanssa. Mainiot katu- ja juoksukengät löytyvät Lasipalatsin lisäksi myös Instagramista, Facebookista ja Twitteristä. Kaukokaipuu suosittelee.

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center