Kevyesti reissuun kamerarepulla

“Travel light, live light, spread the light, be the light.” ― Yogi Bhajan

Terveisiä Tukholmasta, naapurimaan pääkaupungista, Matkamessujen järjestämältä Nordic Bloggers’ Experiencen blogimatkalta. Kerrottakoot jo nyt reissun olleen onnistunut ja kala-annosten täytteinen, eikä mikään kädentaidoin koristelu tila liene koskaan hurmannut yhtä paljon, kuin Tukholman kaupungintalon Golden Room: 18 miljoonaa 23,5 karaatin kultamosaiikkipalaa vetivät minut hiljaiseksi, ja lupaan palata aiheeseen heti, kun saan ajatuksistani ja näkemästäni tolkkua.

Siirrytään siis hetkeksi suosikkiaiheeni pakkaamisen pariin niin varustekatsauksen kuin yhdessä Matkavaruste.netin ja Pacsafen kanssa toteutetun kamerareppuarvonnan voimin. Päivä Tukholmassa -reissulla pärjäsi mainiosti kuvan tamineilla, mutta sään osoittautuessa melko viileäksi jäin kaipaamaan lisälämmikettä varpaisiin.

Timberlandit ovat kyllä mainiot; jalkineet pitävät hyvin sekä vettä että jalat maassa liukkaalla kelillä, mutta ainakaan minä en selviä pakkasessa kesäsukilla. Ohuet valahtavat myös helposti makkaralle, toisin kuin muotonsa pitävät urheilu- tai vaellussukat. Ne ovat myös lämpimät ja mukavemmat. En siis onnistunut aivan täysin varustautumaan talven ensimmäisiin pakkaspäiviin, mutta noin muuten selvisin melko vähällä.

 

pakkaus

 

Vaatteista puin ylleni kuvan 1) farkut, 2) harmaan topin ja 3) kauluspaidan. 4) Pipo pitää pään lämpimänä, 5) ja Lekan musta huivi on luottoystävä samoin, kuten ranteeseen juurtunut 6) Suunto. Vaihdettaviksi pakkasin toiset 8) alusvaatteet ja 9) mustan t-paidan. Kas siinä garderoobini.

Minigripissä kulkivat 10) matkakokoinen piilarineste sekä 11) piilarikotelo. Joku miettii, miksi pussista pilkottaa 12) toinen vastaava kotelo: Sujautin vasemman puolen kuppiin kolmen päivän reissulle riittävän määrän kasvorasvaa, toiseen hammastahnaa. Kätevää, eikä vie tilaa. 13) Hiusten lyhentyessä saman mittaisiksi mitä Italiasta palatessani keväällä 2008 on 14) hiuspuuteri tullut jäädäkseen. 15) Ripsiväri ei ole tarpeellinen kuumissa matkakohteissa, mutta edustusreissuilla aina mukana, samoin 16) kulmakynä ja 17) kosteuttava meikkivoide. 18) Mineraalideodorantti, 19) pillerilevy, 20) hammasharja sekä 21) pieni MAKEEdesignin buranat säilövä pussukka kuuluvat vakiovarustukseen.

Kuten taanoisessa Kurkistus kamerareppuun -postauksessa mainitsin, en koskaan reissaa ilman 22) Canonia, 23) kameran vara-akkua tai 24) linssinpuhdistusliinaa. Pakkasin mukaan myös sekä 26) Suunnon että puhelimen laturit, 27) mustan Moleskinen ja 28) kynän, sillä kirjoitan muistiinpanot mieluummin paperille kuin puhelimeen. Läppäriä en kanna mukana, se painaa liikaa ja kirjoitan postaukset muutenkin mieluiten vasta kotona ajan kanssa; reissufiilestyjä kun voi seurata Instagramista.

Kaikki edellä mainitut mahtuivat loistavasti Pacsafen 16 litraiseen kamerareppuun, 29) 16-35mm laajakulmaobjektiivia unohtamatta. Tällä kertaa mitään ei jäänyt käyttämättä, mutta jäin kaipaamaan sitä lämmintä sukkaparia ja huulirasvaa. Blogireissu suoritettiin siis hyvin kompaktisti, reppu oli kevyt, ja olen taas ensi kerralla hieman parempi pakkaaja.

 

Metro

 

Etsin vielä tovi sitten kunnollista kamerareppua, mutta Matkavaruste.netin kanssa toteutetun yhteistyön tiimoilta pakkaan tulevaisuudessa tavarani ja Canonin Pacsafen Camsafe venture V16 -laukkuun, johon olen ollut ensimmäisen kuukauden käytön jälkeen todella tyytyväinen.

Pirteä reppu on suunniteltu aktiiviselle matkailijalle ja etenkin valokuvaajille: Varusteet pysyvät turvassa varkailta niin kaupungilla kuin metroissa, ja kameran saa nopeasti käyttöön kiepsauttamalla laukun selästä vatsan puolelle. Epäilin ominaisuuden toimivuutta ja onneksi turhaan, sillä helposti navalle pyöräytettävä reppu minimoi ennätysmääräisesti kaikki hukkaan menneet liian nopeat kuvaustilanteet, ja kameran kaivaminen repusta on ylipäätään mukavempaa.

 

Metro

 

Olkahihnan lisäksi oikean kainalon alta löytyy etupuolelle kiinnitettävä pidike, mikä helpottaa yhdelle olalle kohdistuvaa painoa. Kamerarepun moduulit voi asetella mieleisikseen, ja repun yläosasta löytyy kiristysnarulla suojattu tavaratila. Metalliverkoin ja turvavetoketjulukoin varustettu Camsafe on tukeva ja kestävänoloinen matkakumppani. Positiiviset kokemukset  ja onnistunut ensimmäinen reissumme ovat kaikki käytön kautta koettuja.

 

Metro

Metro

Metro

 

Jaettu ilo on paras ilo: Kaukokaipuun omana ehtona oli saada toinen samanlainen kamerareppu lahjoitettavaksi eteenpäin yhdelle onnekkaalle, ja olin todella iloinen Matkavaruste.netin lähtiessä mukaan toivomaani yhteistyöhön. Iso kiitos siis myös sinne vielä blogin kautta!

Voit osallistua kisaan kertomalla miksi reppu sopisi juuri sinulle, tai olisiko kuvan punaoranssi mieluisin värivaihtoehto vaiko joku muu, tai voit vaihtoehtoisesti kertoa jonkun oman vinkkisi kameran kanssa reissaamiseen – sana on vapaa!

Vaikka tällä kertaa valitsen voittajan arpomisen sijaan, ei voittajavastauksen tarvitse olla pitkä. Kuten tiedätte, pidän asioista kompakteina ja yksinkertaisina. Rehellisyys on myös valttia. Kilpailu on voimassa 28.1.2014 saakka. Lykkyä pyttyyn!

Onnetar on valinnut voittajan eli Sonjan. Kiitos kaikille ihanista vastauksista!

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center