Repoveden kansallispuisto – Kodin kautta Kazaniin

Tuoreet terveiset Repoveden kansallispuistosta!

Sen verran sopivasti sattui tämä Kouvolan matkailun järjestämä päiväretki, että ehdin vielä mainiosti käymään kotona Helsingissä ennen puolenyön lentoa kohti Tatarstanin Kazania, jota minun on tarkoitus dokumentoida seuraavien parin päivän ajan.

Lähden matkaan reissuhistoriani kevyimmällä kantamuksella. Kuulette siitä lisää pian.

 

Untitled

 

Senkin suhteen meni mukiin, että sain pikkusiskolle vaellusvarusteeni lainaan mimmin lähtiessä huomenna torstaina syksyiselle Karhunkierrokselle yhdessä eräoppaaksi itsensä lukeneen avopuolisonsa sekä Keken, tuttavallisemmin Kekkosen, minulle Kakkiksen, ihanan ja hienoksi opetetun koirapojan, kanssa.

Suomen Ladun järjestämä Nuku yö ulkona -kampanja jää siis tällä kertaa välistä, mutta asia korjaantunee kohdallani jo pian, sillä retkikalenterista löytyvät neljän päivän vaellus Pyhä-Luoston kansallispuistossa, riippumattoretkeilijöiden syysmiitti Nuuksiossa (jonne lähden testailemaan miltä se ensimmäinen yö ilmassa tuntuu), outdoormimmien yhteinen viikonloppureissu Seitsemisen kansallispuistoon sekä Nuorten vaikuttajien Metsäfoorumi Kolin komeissa maisemissa.

Mutta koska mikään ei ole niin hienoa kuin itse graavattu kala, suosikeista suosikkini, tässä pari ihanaa hetkeä tämän päivän metsäretkeltä, jonka aikana nautin aivan toisenlaisen aamupalan kuin mihin olen omilla vaelluksillani tottunut. Palataan siis paremmin Pallas-Yllästunturin, Käsivarren erämaa-alueen sekä Repoveden kansallispuiston maisemiin ja tunnelmiin – Kreikan Chiosia unohtamatta – kunhan palaan taas toviksi takaisin tulevana lauantaina.

Aurinkoista loppuviikkoa ja hyviä öitä metsässä!

 

Repoveden kansallispuisto

Untitled

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Ennakkotilaa: Vaella, kalasta, rakasta — Omaa polkua etsimässä

"Minä rakastan merta; sen äärettömyyttä, ja salaisuuksia, jotka luonto on pystynyt säilyttämään itsellään. Kaikuja, jotka kumisten kantautuvat kilometrien syvyyksistä. Sitä, miten rannan hienolla hiekalla ja simpukkamurskalla kävellessään voi palata hetkeksi elämän alkukodin ääreen – sinne, mistä kaikki on syntynyt."


Ennakkotilaa

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko kerran kuussa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center