Kaupallinen yhteistyö: Kylmäpihlajan Majakkahotelli

Unelmien korkeudella, Kylmiksen majakkahotellin huipulla

Jo vuosia olen salaa haaveillut majakkamestarin vakanssista. Vaikka mielikuvani tästä ammatista on täysin romantisoitunut, tiedän, että työnkuva on takuulla ollut yksi haastavimmista.

Aina toisinaan googlaan hyvin vuoksi maailmalla myytäviä majakoita. Kyllä, luit oikein. Leikittelen ajatuksella omasta kirjoittajaresidenssistä, johon voisin vetäytyä viikoiksi tai jopa kuukausiksi.

Onneksi tällaisen unelman voi toteuttaa myös helpommin Selkämeren kansallispuistossa sijaitsevassa Kylmäpihlajan Majakkahotellissa, jonka kattohuoneistossa sain viettää ikimuistoisen yön.

 

kylmäpihlajan majakka

 

Majakkamajoitusta moneen makuun

Kylmäpihlajan majakassa on 15 huonetta. Yhden ja kahden hengen käyttöön löytyy mukavia Economy-tason huoneita, minkä lisäksi kumppanin tai ystävän kanssa voi majoittua myös Twin- tai Superior-tason huoneessa.

Kaikki huoneet on sisustettu hyvällä maulla merihenkiseen teemaan sopiviksi.

Lisäksi majakkasaarelta löytyy vasta valmistuneita kahden hengen maisemamökkejä, joista kerroinkin aiemmassa julkaisussani.

 

kylmäpihlajan majakan sviitti

 

Yö upeassa Aava-sviitissä

Kahden hengen Aava-sviitti on kuitenkin majakan majoitustilojen päätähti. Majakan toisiksi ylimmän kerroksen sviitistä löytyy parisänky ja vuodesohva (lisävuodemahdollisuus lapsille), nojatuoli, pöytä, vaatekaappi sekä liinavaatteet, pyyhkeet, kylpytakit ja kylpytohvelit.

Kuten kaikissa huonevaihtoehdoissa, myös sviitissä runsas aamupala majakan toisen kerroksen ravintolassa sisältyy hintaan.

Varustukseen kuuluu myös taulutelevisio, mutta jos minulta kysytään, neljään ilmansuuntaan aukeavat ikkunat tarjoavat poikkeuksellisen upeaa katseltavaa.

Iltasella maisemia kannattaa kuitenkin kivuta ihailemaan yhden kerroksen ylemmäs majakan maisematerassille. Näky auringonlaskun aikaan on henkeäsalpaava.

 

kylmäpihlajan majakan sviitti

 

Selkämeren pehmeimmät löylyt

Majakkasaarella pitää tottakai päästä kylpemään, ja tältä saarelta löytyykin siihen useampi vaihtoehto.

Saunominen yleisillä saunavuoroilla kustantaa 5€/hlö, miehille ja naisille on omat vuorot. Vaihtoehtoisesti voit myös vuokrata löyttöösi löyly- ja kylpytynnyrin.

Lisäksi alla olevan kuvan rantasaunan voi vuokrata yksityiskäyttöön (rantasaunassa 50€/50 min.). Voin luvata, että löylyt ovat varmasti Selkämeren pehmeimmät!

 

 

Koe Kylmis on ainakin kerran elämässä

Suomesta löytyy upeita majakoita, mutta harmillisen harvassa voi yöpyä. Yö majakkasaarella on nimittäin jotain, joka kannattaa kokea vähintään kerran elämässä.

Kylmäpihlajalle on helppo saapua Rauman saaristokuljetuksen kyydissä. Matka Merijakamon laiturilta kestää tänne unelmien majakkasaarelle vajaan tunnin.

Kylmis on myös kulinaristien mieleen. Kesäaikaan majakan ravintolassa tarjoillaan runsas ja herkullinen saaristolaisbuffet (suosittelen testaamaan tervasilliä!). À la carte -lista on käytössä iltaan asti, ja tarjolla on niin lähivesien kalaa kuin erinomaisia kasvisvaihtoehtoja (kokeile tarttiburgeria!). Ravintolasta löytyy A-oikeudet, ja annokselle kannattaakin kysyä viinisuositusta osaavalta henkilökunnalta.

Kylmäpihlajan majakkasaari on omiaan rennon kesäloman viettoon. Sileät rantakalliot tarjoavat suojaisia paikkoja auringonottoon ja lukemiseen, lintubongarit puolestaan pääsevät ikuistamaan mieleisiään kuvia tiiroista, rantapääskyistä ja monista muista saarella elävistä siivekkäistä.

Minulle kohde oli omiaan leppoisan kirjoitusretriitin viettoon; seuraavan kirjan sanat soljuivat paperille kuin Selkämeren ajattomat aallot, jotka liplattivat rauhaksiin vasten rantakallioita.

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center