Kolme siskoani ja minä kasvoimme kirjojen keskellä.

Lapsuudenkotimme kellarikerroksesta löytyi tuhatnidepäinen kirjastohuone, jonka lattiasta kattoon yltävät Lundia-hyllyt olivat täynnä teoksia. Oli tietokirjallisuutta, fiktiota, Viisikot, Kolme muskettisoturia, Grimmin sadut, Jules Vernet, sotaromaanit ja nahkeasivuiset ensyklopediat maailman eläimistä, meristä ja maista.

Kaikki neljä seinää täynnä maailmoja, joihin kadota.

Lapsuudenkotimme yläkerrassa asuneiden isovanhempiemme kirjahyllyt pullistelivat nekin olohuoneessa ja makuuhuoneen seinustoilla – sekään ei riittänyt: monet mukavimmista lapsuusmuistoistani liittyvät uimakoulun ja sen päätteeksi äidin laittaman jauhelihakastikkeen ja perunoiden lisäksi HÄMEENLINNAN KIRJASTON hartaan hiljaisiin hetkiin, jännittyneisiin askeliin punaisella kokolattiamatolla ja niihin upottaviin sohviin, joiden nurkassa luin avaruudesta ja inkoista, kunnes isä tuli hakemaan tyttäret ja huojuvat kirjapinot mukaansa.

Olin omasta kirjastokortistani aivan äärimmäisen ylpeä.


Kirja


Eilinen oli ilon päivä. Sain viimein käsiini Himalajan Shangri-Lasta kertovan Sinisen kuun, jota olin metsästänyt jo tovin. Seuraavana lukuvuorossa odottaa Peskovin Taigan erakot: etnografinen kertomus Neuvostoliiton olemassaolon lähes täysin ohittaneesta omituisesta perheestä, joka eristäytyi Siperian Altai-alueen kaukaisimpaan nurkkaan – paikkaan, josta kukaan ei osannut heitä etsiä.

Samaan aikaan selaan vanhoja karttakirjoja, ahmin suomalaisia mestarinovelleja ja Mytologica fennicaa.


Karttakirja


Minusta on pelottavaa, ettei ihmisiltä enää löydy joutoaikaa lukea.

Koskaan ei kuitenkaan ole niin kiire, etteikö ehtisi kuluttaa hetken jos toisenkin loputtoman uutisvirran selaamiseen, vaikka tottahan toki minä tiedän, että osalla on auki mainio kirjasovellus tai muu järkeenkäypä sivusto.

Mutta millainen tulee maailmasta, jossa elämme, jos lapset eivät enää tulevaisuudessa lue seikkailuromaaneja?

Ja millainen on maailma, jos aikuisilta ei löydy aikaa kuin kasvot kalmistaville kuvaruuduille?

Lukeeko kukaan enää iltasatuja?Kirja


Minkä kirjan sinä luit viimeeksi?

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center