Maanantai, 2. kesäkuuta | Euroopan road trip

Aurinko on noussut ja laskenut, Münchenissä on satanut.

Vietimme Saalejoen varrella sijaitsevassa Keski-Saksan Hallessa kaksi unohtumatonta yötä vuoden 2008 Italian vaihto-opiskeluaikaisten ystävieni Nadinen ja Massimon luona. Siellä kumottiin tuoppeja ja minä pullon kirsikkaportteria, nautimme paikallista viiniä sekä sprizereitä. Aperitiivoiksi maistelimme Massimon Italiasta tuomia juustoja ja pippurisalamia, illalliseksi herkuttelimme tuoreen äidin kotitekoisilla schnitzeleillä sekä miehensä alusta alkaen käsin valmistamalla pasta-aterialla.

 

EuroTrip-142

 

Viime kerran tapasimme Helsingissä ja veimme pariskunnan nauttimaan suomalaisesta vapaa-ajasta kesämökillemme Hauholle. Ensi kerraksi sovimme tapaamisen Massimon kotikaupunkiin Laterzaan, jossa aion antautua täysin italialisen mamman ruokittavaksi.

Oli street art festarit, aurinkoa, puistossa tarjoiltuja Radlereita sekä aurinkoa, joka pilkutti poskipäät pisamiin. Yksivuotias Matteo, joka hoki mammaa ja pappaa ja läläläläläää!

 

EuroTrip-23

EuroTrip-29

EuroTrip-73

 

Oli pittoreski ja samalla yksi rauhallisimmista koskaan tervehtimistäni kaupungeista, Tsekkien Mariánské Lázně. Tuo kongressi- ja kylpyläkaupunkina tunnettu ikäihmisten ajanviettopaikka tarjosi meille unohtumattoman kokemuksen Pension Edinburgissa, jota voimme suositella suurella sydämellä kaikille budjettimatkailijoille.

Nyt ollaan Münchenissä, painetaan päät pian tyynyyn ja huomenna – jos realistisia ollaan – masennetaan mielemme Dachaun keskitysleirillä, josta matka jatkuu kohti Itävaltaa ja Salzburgia.

Siispä terveisiä Suomeen: Olemme toistaiseksi selvinneet yhdellä palaneella sulakkeella ja yhdellä umpikujalla. Mutta onneksi on Umleitung; kiertotie, joka saattaa seikkailijat perille maaseudun laitamia pitkin. Joten kiirekös tässä, meillä on kokonainen kuukausi aikaa eksyä ja löytyä.

 

EuroTrip-76

EuroTrip-111

EuroTrip-112

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center