Pidän pienen ja kevyen repun kanssa matkustamisesta, jolloin mukana on vain välttämätön: yleensä vähän alakanttiin mitoitettuna mutta kuitenkin niin, että tilanteesta ja toisesta selviää.

Yli kymmenen kuljetun vuoden aikana sitä on pikkuhiljaa oppinut pakkaamaan aina vain kevyemmin ja fiksummin, vaikka ylilyöntejä sattuu aina aika ajoin – vielä tänäkin päivänä. Monesta olen valmis tinkimään, vaan en lääkelaukun sisällöstä: tässä näytiksi sellainen peruspakkaus, jota säätämällä olen selvinnyt aikalailla kaikista seikkailusta.

Eli testattu on, kantapäänkin kautta: silloin parhaiten toimii COMBEED-rakkolaastari.

Pakkaus-s

Ensiapu ja hygienia

Aloitetaan ikisuosikistani: 1) Piilolasikotelo ei maksa juuri mitään, mutta toimii 100 % vedenpitävänä säilytysrasiana erilaisille nesteille – piilareille kun se on alunperin tarkoitettukin. Töräytän aina reissulle lähtiessäni toiseen kuppiin hammastahnaa ja toiseen kasvorasvaa, ja näillä määrillä selviän tarpeen vaatiessa useammankin päivän.

Sitten toki ovat ne oikeat 5) piilolinssit ja 6) niiden neste.

2) Huulirasva. No words needed.

3) USB-muistitikun kotelosta saa kätevän rasian esimerkiksi topsipuikoille, laastareille, henkilökohtaisille lääkkeille ja pinseteille, joita kannan mukana siltä varalta, että astun tai istun tai työnnän sormeni johonkin terävään, mikä jää nahan alle. Puhun kokemuksesta.

4) Magnesiumtabletit ja akuutin suonenvedon hoitamiseen tarkoitetun suolapussin sujautan filmirullakoteloon, joka pitää hyvin kosteutta. Mahtuisivat sinne vaikka päänsärkylääkkeetkin.

7) Kela-kortti on mukana kotimaassa, maailmalla kannan Eurooppalaista sairaanhoitokorttia.

Sitten ovat 8) minigripit: Painoltaan hengettömät mutta toiminnallisuuksiltaan monipuoliset pussukat, jotka säilövät oikeastaan mitä vain. Minulla on niitä muutama mukana aina varmuuden vuoksi, niihin kun voi vaikka sadesäällä sujauttaa muistikortin tai setelin.

9) Haavaside ja sideharso ovat niitä tilanteita varten, joita ei toivoisi käyvän kenellekän. 10) Kahden topsipuikon ympärille saa käärittyä sen verran kangasteippiä, että siteet saa pysymään paikoillaan. Tämä on erinomainen idea myös vaelluksille ja Suomen Ladun Sokosti Challenge –kurssilta tuon vinkin opinkin.

Kirjoitin tämän artikkelin alunperin peruslääkepakkauksesta, minkä vuoksi tuosta juttua varten otetusta kuvasta puuttuu paljon asioita. Haavapyyhkeet, ripulilääke sekä apteekista saatavat nesteytysjauheet kulkevat mukana aina tuon iki-ihanan Makedonian reissun jälkeen, jonka viimeisen illan, yön ja aamun vietin vessan lattialla. Käsidesi sekä nenäliinat tai vaihtoehtoisesti suoraan minigrippiin pakattu vessapaperirulla tulevalle Kiinan reissulle sopivat myös hyvin vakiovarusteisiin.

Säästä nämä

Näitä asioita kannattaa siis säästää tuleville reissuille, mikäli haluat keventää reppuasi ja viilata grammoja: filmipurkit ja usb-kotelot, pieniä tai isompiakin minigrip-pusseja, uudelleen täytettäviä matkakokoisia shampoo-pulloja sekä piilarikoteloita. Voit pyytää jälkimmäisiä niitä käyttävältä kaverilta tai käydä ostamassa lähimmältä optikolta.

Kevyitä ja turvallisia reissuja!

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center