Sponsored Video: P&G Olympics


Kuvittele jos maailma näkisi
mitä vanhemmat näkevät.history


Minä sain valita elämässäni kaiken paitsi lentopalloa. Moninkertainen SM-mitalisti-isämme päätti, että perheen neljä tyttöä alkavat lyömään palloa heti, kun aika on kypsä; aloitin D-tyttönä, pikkusiskoni F-tyttönä. Ensimmäisissä harjoituksissa sattui niin että tuli itku ja käsiin sinisiä mustelmia. Mikään ei ollut koskaan tuntunut niin vaikealta, kuin tuon ympäriinsä sinkoilevan pallon hallinta. Kiukutti ja itketti. Vuodet olivat onneksi armollisia.

Pelasin keskitorjujana A-tyttöihin saakka, jatkoin naisten ykkössarjassa, ja voitin minäkin tuon 13 vuotisen lentopallourani aikana kolme Suomen mestaruutta sekä useamman aluemestaruuden. Maajoukkueeseen en kuitenkaan koskaan yltänyt, pikkusiskoni kylläkin.


history

Lentopallossa parasta oli joukkuehenki, toisten kannustaminen, yhdessä pelaaminen ja kaikki ne lukemattomat pelimatkat ympäri Suomea – sekin yksi, kun isäni joutui ajamaan meidät linja-autolla Vaasaan.historyKuten minut tuntevat tietävät, viihdyn ihmisten seurassa, olivat he sitten vanhoja ystävyyksiä tai uusia tuttavuuksia. Kaipaan ympärilleni eloa ja reissukavereita, mutta matkustan mielelläni myös yksikseni, sillä tarvitsen verrattaen paljon omaa aikaa.

Uskon sen välittyvän myös näistä kuvista, jotka on otettu lähes 20 vuotta sitten Italian Terracinasta, Napolista ja Roomasta – siltä ensimmäiseltä ulkomaanmatkaltani, jos Ruotsia ei lasketa.


history


Minulla oli onnellinen ja suhteellisen vapaa nuoruus, vaikka pääsinkin kotiintuloajoista eroon virallisesti vasta 18 vuotta täytettyäni. Silloin se harmitti, nykyään naurattaa – olen taustoistani ylpeä. En montaakaan kertaa päässyt discoilemaan saati luuhaamaan kirkkopuistoon, sillä meillä oli treenit parhaimmillaan kaksi kertaa päivässä sekä peli tai turnaus melkein joka viikonloppu.

Onneksi niin.


history

history


Lentopallo kulki mukana, vaikka kai muutkin minun lisäkseni näkivät, ettei se koskaan ollut ykköslajini. En vain ollut tarpeeksi hyvä, mistä kannoin pitkään syyllisyyttä, sillä halusin niin kovasti onnistua.

Mutta tein minä muutakin kuin pelasin. Muistan hyvin, kuinka isäni antoi minulle ison pinon korppuja, jotta saisin tallennettua kaikki kirjoittamani tarinat. Niissä seikkailivat nuoret hurjapäät, jotka olivat kokeneet yliluonnollisia asioita. ROSWELLILLA ei tietenkään ollut osuutta asiaan saati Innpeachin painostavilla kappaleilla, jotka saavat edelleen ihoni hereille.

Tuona vuonna ilmestyi myös THE OFFSPRINGIN Ixnay on the Hombre, levy joka pisti elämäni uusiksi. Gone away osui jo silloin syvälle ja osuu edelleen, kaikkien näiden vuosien jälkeenkin. Muistan hyvin, kuinka huudatin tuota kappaletta alakerran kirjastohuoneessa, jossa hakkasin pallon sijaan Pentiumin näppäimistöä mielikuvitusmaailma silmissäni vilisten.

Kirjoittaminen teki minut jo silloin onnelliseksi.


history


Meidän perheessämme on aina kannustettu tavoittelemaan unelmiaan. Sen vuoksi yksi meistä lähti opiskelemaan nykytanssia ja koreografiaa Englantiin ja edusti juuri Suomi 100 -juhlavuoden esiintyjänä Singaporessa, toinen perusti perheen, kolmas löi äitimme kanssa läpi kaiken kokoisille naisille suunnatulla vaatefirmallaan, jonka tuotteet ommellaan käsin Suomessa.

Minä kai tiesin aina kuuluvani maailmalle, jonne en kuitenkaan olisi uskaltanut lähteä yksin ilman vanhempieni tukea ja luottamusta, mikä on ollut kaiken tekemiseni pohja ja perusta. Ilman kannustavaa kotikasvatustani olisin tuskin koskaan tullut valituksi Sigman Ambassadoriksikaan.

Kiitos äiti, kiitos isä. ♥


history historyKuvittele, miten erilainen maailma olisi, jos kaikki näkisivät, mitä vanhemmat näkevät.


Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center