I have no need for a sea view / For a sea view I have no need
I have my little pleasures / This wall being one of these

“Olen ollut laiska kirjoittamaan.”
22. Febbraio, 2008

Brisighella-2008-4

Päivälleen kuusi vuotta sitten nousin bussiin, joka verkkaiseen tahtiin liikahteli kohti kaunista, keskiaikaista Brisighellaa, pientä vuorten rinteillä sijaitsevaa kaupunkia, jonka yläpuolella leijui vaaleanpunainen utu – kaupunkia, josta harva on koskaan kuullutkaan. Täällä La Rocca Manfrediana -linnoitus vartioi uneliasta kaupunkia, Torre dell’ Orologion kellotorni tähystää yli kaupungin ja silmänkantamattomiin jatkuvia vehreitä kukkuloita. Lehtivihreästä tietämättömät oksat olivat juuri puhjenneet kukkaan.

“Täällä voisi kosia”, totesi vaihto-opiskelijaystäväni Niko. Olin samaa mieltä.

Brisighella | Italy | 2008

“Brisighella oli aivan tavattoman upea! Vaaleanpunainen utu oli vallannut kaupungin ja aurinko paistoi, lämpötila kipusi tänään 18 asteen tietämille. Takki oli aivan liikaa ja pakkasinkin sen melkein heti isältä saatuun vihreään reissureppuun. Tämä pieni kaupunki, jonka pystyy kiertämään ympäri yhtä katettua käytävää pitkin, oli upea – tunnelmaa on vaikeaa kuvailla. Täällä kaikki on pastellia, ja ihmiset silminnähden vain nauttivat olostaan. Niko sanoi, että täällä voisi kosia. En olisi pystynyt kiteyttämään fiiliksiä paremmin.

Viinipullo aukeaa varmasti kohta, myöhemmin lähdemme Clandestinoon kuuntelemaan musiikkia. Harmaa kuuro Talpa-kissa on varmasti yhtä äkäinen, kuin viime viikolla. Huomiseksi on luvattu hellettä!”

23. Febbraio, 2008

Brisighella-2008-5

Brisighella | Italy | 2008

Pittoreskista Brisighellasta löytyy myös maailmanlaajuisestikin uniikki Via degli Asini, Donkey’s Road, katettu ja asuntojen ensimmäisten kerrosten korkeudessa kulkeva käytävä, jota pitkin aasit kantoivat painavia kalkkilastejaan. En kulkenut reittiä kokonaan, jätin sen odottamaan seuraavaa näkemistämme.

Brisighella-2008-2

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center