Tere tulemast Tallinna 360°

Terveisiä Tallinnan joulumarkkinoilta!

Karattiin tänne kesken kiireisen viikon, sillä molemmat meistä olivat ansainneet hetken hengähdystauon – töitä on nimittäin painettu viimeisten viikkojen ajan hieman normaalia enemmän. Mutta niinhän se tahtoo mennä, että hyvästä draivista syntyvät yleensä myös ne parhaat jutut: huomasin pian kiipeäväni ensimmäisenä suomalaisena matkabloggaajana Mount Everestin huipulle.

Kyseessä on tietenkin ystävien startupin eli Vizorin kanssa toteutettu WordPress-pilotti, jossa pääsen testaamaan ihan uudenlaista materiaalia blogisisällöissä. Suosittelenkin että siirrytte samantien – ellette jo ole – mobiilinäkymään, klikkaatte alla olevaa 360-kuvaa ja kääntelette puhelinta tai tablettia vasemmalle ja oikealle, ylös ja alas, mihin tahansa. Tietokoneen näytöllä hiiri hoitaa melkein saman homman, mutta puhelimella on hauskempaa.

Eli kevyt kenttäohjeistus: Valitse selaimeksi Chrome tai Firefox, paina play ja klikkaa ilmansuuntiin osoittavaa ruksia. Pääset kanssamme sinisenä hetkenä taltioidulle Raekoja Platsin tunnelmalliselle joulutorille!

Tässä siis pieni maistiainen tulevasta. Työn alla on nimittäin käsikirjoitus kansallispuistosta, jonka 360° maisemissa pääsette pian kulkemaan pitkin metsäpolkua, aistimaan luonnonääniä ja kummastelemaan talvilevolle käyvän maankuoren kauniita yksityiskohtia.

Minä otan hetkeksi roolin Jarmo Heikkisenä.

 

Tallinna

Tallinna

Tallinna

Tallinna

Tallinna

Tallinna

 

Lähdimme vuotuiselle joulumatkalle Viking Linen kutsumana. Rytmiryhmässä oli myös mukana ystäväni ja kollegani Panu, joka veti pidemmän korren hõõgveiniä tilatessa. Mies nimittäin testasi ja kehui kirsikkaa, kun allekirjoittanut valitsi sen perinteisen punaviinivaihtoehdon. Vaan hyvää oli sekin ja onneksi kuumaa, sillä ulkona oli todella kylmä.

Tovin joulutorilla kierreltyämme pääsimme lämmittelemään 1400-luvulta saakka yhtäjaksoisesti toimineeseen Raadinapteekkiin, jonka minumuseo vei minut aikakoneella jonnekin ainakin 15 vuoden taakse – hetkiin, jolloin tapasin tutkia kaiken maailman mineraaleja silmä kiinni mikroskoopin okuläärissä oman työpöydän ääressä. En itseasiassa tiedä, mistä tuo mahtava vempain meille hankittiin, mutta muistan viettäneeni sen parissa ainakin tuhat tuntia erilaisia aineita ja asioita kahden lasilevyn väliin vaihdellen.

Jos minun pitäisikin siis vinkata yksi mukava kohde Tallinnasta, sanoisin tämän Raatihuoneentorin reunalla sijaitsevan apteekin, joka on Euroopan vanhin samoissa tiloissa toimiva lääkepuoti. Siinä ei sinällään ole muuta kummallista kuin paikan ikä. Ja lasipurkkiin säilötty siili ja sammakko, katosta roikkuva krokotiili, kuivattu kasvio, pieniä puteleita, lasipulloja, suurennuslaseja, mortteleita, väärään rakkauteen myytävää lääkettä ja – menkää itse katsomaan.

Me tulemme tänne uudestaan keväällä.

 

Tallinna

Tallinna

Tallinna Tallinna

Tallinna

Tallinna Tallinna

Tallinna

Tallinna

Tallinna

Tallinna

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center