Miten Leica-kaksoiskameralla (f/1.6) varustettu HUAWEI Mate 10 Pro taipuu detaljikuvaukseen?

Blogin valokuvaushaasteeseen kesällä testattavaksi saatu HUAWEI Mate 10 Pro tuntui äkkiseltään omaan käyttöön liian suurelta ja massiiviselta, olinhan tottunut pikkuiseen iPhone 5SE -malliin. FOKA, objektiivikumppanini Sigman maahantuoja, vastaa Suomessa myös Leican kameroista, minkä vuoksi kyseisen optiikan testaaminen kiinnosti erityisesti, tottakai. Ja pidetäänhän punaista L-logoa jopa maailman parhaana kamerabrändinä, joka voi pyytää tuotteistaan melkein mitä tahansa: Ajatelkaa, että teillä olisi vanhaa filmikameraa replikoiva digijärjestelmäkamera, josta ei löydy näyttöä, sillä rungon ideana on palauttaa valokuviin se sama jännityksen ja odottamisen ilo kuin ennen aikaan, jolloin kuvat piti hakea kehityksestä. Leicassa toki riittää, että pistät kameran piuhalla kiinni koneeseen.

Hinta kameralle oli tonneja, kamera varattiin loppuun hetkessä.

HUAWEI Mate 10 Pro on hintaluokaltaan huokeampi mutta sitäkin monipuolisempi laite, johon on maailman ensimmäisen Kirin-tekoälyprosessorin lisäksi yhdistetty uusi muotoilu, nopeampi käyttökokemus ja vedenkestävyys. Leica-kaksoiskameran lisäksi laitteen valokuvausominaisuuksista löytyy myös reaaliaikainen tunnistus sekä tekoälyn rikastama bokeh-efekti (taustan sumennus), joka toimii hyvin, ampuu joskus yli, mutta tuottaa järjestäen aivan huippua kuvaa, josta todella löytyy järjestelmäkameran fiilistä – kuten esimerkiksi tässä tämän jutun pääkuvassa.

Kun on ihan rehellinen, niin kyllähän näiden kuvien laatu yllätti.

Olin aina pitänyt omenapuhelimia omaan käyttöön parhaimpina.


Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro


Aukosta | Leica-kaksoiskameran f/1.6-aukko on aivan mielettömän valovoimainen, ja kuvaamista piti heti päästä kokeilemaan tolla suurimmalla aukolla, tietenkin. Tarkentaminen tuntui alkuun kuitenkin melko haastavalta ja ihmekös tuo, en nykyisin mene aukoissa yli f/2.8, vaikka olen joskus muinoin f/1.4:n aukolla kuvannutkin. Haastavaa se oli silloinkin, ja haastavaa tämä on edelleen. Omakohtaisesti todettuna luonnon detaljikuvauksessa ehdottomasti vaikeinta on pienten kohteiden tarkentaminen siten, että ne näyttävät kuvassa hyvältä, eivätkä blurraannu suttuisiksi väärästä kohtaa.

Esimerkkejä | Mustista marjoista sain tarkennettua pisaroiden heijastumat melko hyvin (upeaa, että puhelimen kamera pystyy tällaiseen!), mutta alemmassa kuvassa lehdestä seikkailee tarkennuspiste jossain.. en tiedä missä. Koko kuva on hieman erikoinen, se ei näytä oikealta lainkaan. Toisessa pisarakuvassa onnistuin sen sijaan jo paremmin, mutta totaalisen ihastumisen aiheutti tämä varjoliljan siemenkodasta otettu kuva, josta pystyn tunnistamaan kuvaustyylilleni ominaisia piirteitä. Se todella näyttää minun ottamaltani, mikä oli tämän haasteen päätavoite.


Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro


Käsittelystä | Kuvat olen käsitellyt samoin kuin kaikki aiemmin puhelimella ottamani valokuvat, VSCO:n filttereillä. Tuttu ja turvallinen tumma tyyli on mieleeni, ja Mate 10 Pro toisti värit hienosti tuoden hyvin esiin mustan eri sävyjä. Tuntuu, että monien puhelimien (ainakin minun mielestäni) suurin ongelma on juuri se, että tummat sävyt sotkeentuvat yhdeksi massaksi.

Käyttömukavuudesta | Kuten kerroin, olin pitäytynyt omenapuhelimissa lähinnä siksi, että niiden joukosta löytyy vielä toistaiseksi fyysisesti pieniä malleja. En ole koskaan ollut suurten näyttöjen fani, vaikka toki tätä puhelinta ja etenkin sillä otettuja kuvia katsellessa tuntuu, että mitä siltä vanhalta näytöltä mahtoi nähdäkään.

Kaipaan sirompaa mallia aina silloin, kun haluaisin sujauttaa luurin taskuun tai povariin, käsilaukkuja kun en ole koskaan oppinut käyttämään. Taidan kuitenkin olla niitä tämän lajin harvoja edustajia, sillä kaikki haluavat sen suurimman ja terävimmän näytön, mieluiten vielä älykkään, kuten esimerkiksi Mate 10 Pro:ssa.

Suosittelisinko puhelinta? Kyllä, ja olen tehnyt niin jo useamman kerran.

Ja onhan Leica aina Leica.


Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center