Kun retkeilystä on parin viime vuoden aikana ja #suomiretkeilyn kautta tullut iso osa omaa elämää, olen pikkuhiljaa panostanut myös teknisempään varustepuoleen ja uusinut puhkinuhjattuja kamppeita.

Pakkaan reppuni aina mahdollisimman kevyesti, senhän tiedätte. Ja se tietenkin oli tuon keltaisen värin lisäksi yksi tärkeimmistä syistä, minkä vuoksi sijoitin Salomonin S-LABin X -anorakkiin ja kerrankin oikeasti hyvin istuviin housuihin – en siis niihin kaikkein löysimpiin, vaikka niissä parhaiten viihdynkin. Molemmat vaatekappaleet ovat yllä mukavat ja ennen kaikkea kevyet. Ja niin pitääkin, sillä yli sadan kilometrin vaelluksilla jokainen ylimääräinen gramma vähintäänkin triplaantuu jossain kohtaa kinttupolkua ja kivenlohkareista rinnettä.

Muutama pakollinen hankinta jäi siis vielä odottelemaan Amerin lippulaivamyymälään, mutta käyn ensi viikolla kotiuttamassa ne kesäkuista Sokosti Challengea silmälläpitäen.

Mutta palatakseni jutun otsikkoon: mitä kaikkea Ranskan Alpeille pitää pakata mukaan, kun perjantaina hyppään Finnairin kyytiin kohti Grenoblen La Gravea?

PiNG-8d

10 päivää base campissa

50l rinkka + sadesuojus / kolmen vuodenajan makuupussi / makuualusta / tyynyliina, jonka sisään voi sulloa jotain pehmikkeeksi pään alle / yöpuku, jos kokee tarvitsevansa

Muista tarvikkeista imukykyinen matkapyyhe / juomapullo / otsalamppu / kynttilä / termos + ruokailuvälineet / arskat / hammastahna + harja / ekologista pyykinpesuainetta / luonnossa hajoava shampoo / käsirasva (koska kiipeillään) / dödö / huulirasva / aurinkorasva / omat lääkkeet / puhelimen laturi (meillä on käytössämme aggregaatti) / retkituoli jos tahtoo / roskapusseja / linkkari / piilarit + neste / lompakko / avaimet / passi

Vaatteista 3 x vaellussukka / villasukat / 4 x normaalit sukat / 7 x pikkarit / 2 x urheilutoppi / 2 teknistä paitaa / tekniset pitkät kalsarit / gollegepaita / 4 x t-paita / kuoritakki ja -housut / fleece / toiset ulkoiluhousut / lippis ja pipo / hanskat / lenkkarit / vaelluskengät / sandaalit tai crocsit

Ja omakohtaiset pakolliset Canon / vara-akut / laturi / Suunto + laturi / puhelin + laturi / muistikirja + kynä / north forcen palautusjuomajauheet / magnesiumtabletit / kauluspaita

Siinä vähän listaa, mitä Pata ehdotti mukaan kymmenen päivän reissulle. Toki lista elää ja neljän päivän reissu ei ihan näin täyteläistä pakkaamista tarvitse, mutta raportoin sitten seikkailun jälkeen mitä jäi puuttumaan ja mitä käyttämättä. Kaikkea edellä mainittua en siis itsekään pakkaa mukaan, mutta onhan tuo hyvää osviittaa tuleville reissuille – esimerkiksi sinne Sokostille Urho Kekkosen kansallispuistoon sekä Bulgarina Piraniin, jonne ajattelin lähteä kesällä.

11186308_10153282598779721_1649225340_n

Tutkimusmatkan verkkosivut / FacebookTwitter / Instagram / YouTube

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center