Kuka meistä ei olisi pienenä tahtonut olla ammatiltaan seikkailija ja löytöretkeilijä.

Kukapa ei olisi halunnut lähteä tutkimusmatkalle uusiin kohteisiin, tehdä jotain hullua, nukkua vuorten vartioimana kymmenistä teltoista rakennetussa base campissa ja herätä trangialla keitetyn leirikahvin tai aamupuuron suloiseen tuoksuun lämpimästä makuupussista, jossa on saanut muumioitua pitkän päivän päätteeksi ainakin 10 tuntia.

Kuka meistä seikkailumielisistä aikuisista ei haluaisi tehdä kaikkea edellä mainittua näin vähän varttuneempanakin, sillä kuten olen sankariani Walt Disneyta aiemminkin siteerannut:

“Suurin ongelma maailmassa on, että aivan liian moni kasvaa aikuiseksi.”

Ja nyt sitten yksi niistä lapsuuden ja aikuisiänkin unelmista käy toteen, kun voin yhden reissun ja retkikunnan ajan olla ihan oikea löytöretkeilijä ja pelkonsa voittava kiipeilijä. Tiimiläinen, joka pitää yhtälailla huolta porukastaan kuin porukka pitää huolen minusta. Dokumentoija, joka ikuistaa seikkailun hetket ja fiilikset, onnistumiset ja oppimiset kuvin, sanoin ja videoin.

Suomen suurin retkikunta, Expedition Arcada, suuntaa ensi viikolla aivan huikean seikkailunsa rinkkoineen ja telttoineen Ranskan La Graveen – ja minä lähden mukaan. Retkikunnan johtajana toimii Patrick ”Pata” Degerman, Suomen ainoa ammattilöytöretkeilijä ja 17 vuorta nimiinsä valloittanut seikkailija. Sellainen motivaattoriturpa, että Patan kanssa juteltuaan uskoo pystyvänsä mihin tahansa.


Arcada-2Kuten moni muukin bloggaajakollega, myös minä kävin viettämässä puolituntisen Forumin lasiseinällä yhdessä Patan kanssa. Tuollaisessa portaledge-teltassa mies myös majoittuu tulevalla reissulla, joskin suurin osa meistä tiimiläisistä pysyy tukevasti maassa. Minäkin.

Olen aina ihaillut ihmisiä, jotka näkevät muissa niin paljon potentiaalia: Patan luennoitua Ammattikorkeakoulu Arcadan opiskelijoille mies tajusi, että liiketalouden, kulttuurin, median, tekniikan, liikunnan sekä sosiaali- ja terveysalan opiskelijat muodostavat jo itsessään kaikki retkikuntaan tarvittavat jäsenet osaamisineen. Ja siitä se kaikki sitten lähti. Tarvittiin vain uskoa, luottoa, hullunkurista otetta elämään ja sitä lapsen riemua ja intoa, jonka meistä niin moni kadottaa.

Mutta onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä ”taantua” takaisin kuurupiiloikäiseksi!


Arcada-1

Arcada-7

Arcada-22

Arcada-10

Arcada-12

Arcada-13

Arcada-15

Arcada-18

Arcada-16

Arcada-24

Arcada-25

Arcada-26


11186308_10153282598779721_1649225340_n

Tutkimusmatkan verkkosivut / FacebookTwitter / Instagram / YouTube

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center