Yöunet in Memoriam.

Valokuvauskalenterin 10. luukun takaa sekä toisen adventin kunniaksi halusin nostaa jo aiemmin julkaisemani infopaketin öisen tähtitaivaan kuvaamiseen. Löydät ISO-luvut, aukot ja suljinajat sekä kuvankäsittelyvinkit tästä artikkelista. Samalla haluan vinkata kahdesta muustakin jutusta, jotka ovat auttaneet ja inspiroineet minua matkallani kelvolliseksi tähtikuvaajaksi.

Facebookissa aktiivisesti julkaiseva Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry jakaa valtavan kiinnostavaa tietoa öisen maailman havainnoista, tulevista tähdenlennoista, meteoriiteista sekä muista taivaankannen tapahtumista. Sivu kannattaa ehdottomasti laittaa seurantaan, ja mikäli oikein hurahdat, ei jäsenyyskään ole pahan hintainen. Ursa järjestää myös erilaisia kursseja, tapahtumia sekä myös omat joulumyyjäiset 16. joulukuuta.

Toinen ehdottomasti seuraamisen arvoinen porukka on Instagramista löytyvä @longexpomasters, joka jakaa etenkin suomalaisten tähtikuvaajien valokuvia. Myös @universetoday tarjoaa kiinnostavia kuvakulmia ja inspiraatiota omien tähtikuvien ottamiseen, sillä tällä tilillä julkaistujen kuvien kuvausteksteistä löytyvät myös kunkin kuvan tekniset tiedot (suljinajat, ISO-luvut, jne)

Jos sinä olet käynyt kuvailemassa tähtitaivasta tai olet kirjoittanut aiheesta, niin linkkaa ihmeessä tuotoksesi kommenttiboksiin!

 

matkablogi

BiH-20