Andata e ritorno

Kun vuoden 2008 keväällä asuin ja opiskelin Italian Faenzassa, keramiikastaan tunnetussa pikkukaupungissa aivan Bolognan kainalossa, huvittelin yleensä perjantai-iltapäivisin kävelemällä juna-asemalle, sulkemalla kauhtuneen junakartaston edessä silmäni ja painamalla savipajalla karheutuneen sormenpään johonkin kohtaa karttaa.

Ja sinne minä sitten lähdin pienen vihreän armeijan reppuni kanssa, jonka isä oli antanut mukaan seikkailuun, seuranani viereisen leipomon täyttämä ja ruskeaan paperipussiin pakkaama evässämpylä.

Tuli Perugia, Sienna, Verona, Venetsia San Marino, Pesaro, Fidenza, Forli, Cesena, San Benedetto del Tronto, Pescara, Montepulciano, Firenze, Modena, Ferrara ja monta muuta. Koluttuja kaupunkeja on yli kolmekymmentä.

 

WP_20141129_12_37_26_Pro__highres

 

Ja kun sormenpää oli päättänyt puolestani mihin lähden, astuin tukahduttavan lämpimästä iltapäivästä viileään sisätilaan ja kävelin tiskille, jonka pyyhkimistä vailla olevan lasin takana istui pyylevä signorina.

Andata e ritorno per mihin aina lähdinkin, sanoin ja laskin setelin ja kolikoita kämmenreunojen kuluttamalle puupinnalle.

 

BlogVille-3

 

Kun joskus tarvitsin mukaan isomman repun, minua luultiin usein puolalaiseksi, sillä punaisella pohjalla komeileva kotka oli yksi suurikokoisimmista rinkkaani ompelemista kangasmerkeistä. Ostin sen vuoden 2005 Itä-Euroopan Interraililta, jolloin matkasimme läpi Puolan, Tsekin, Unkarin ja Slovenian.

Kroatiaan saakka emme koskaan ehtineet, sillä Puola vei ja veti takaisin.

Kerran muuan herrasmies pahoitteli englanninkielentaitonsa puuttellisuutta ja kysyi, miten eräällä punk-bändin lausahduksella varustettu rintamerkkini kääntyisi italiaksi. Hymähdin, ja lyhyen tuumauksen jälkeen totesin: mene äläkä meinaa, vaikka eihän If I throw a stick will you leave sitä tarkoittanutkaan. Bello, mies hymyili nyökäten kohteliaasti lierihattunsa reunaa ja keskittyi taas ohi viliseviin maisemiin.

 

BlogVille-1

BlogVille-6

 

Tämä vuosi on ollut siitä onnekas, että olen saanut vierailla ja junailla toisessa kotimaassani kahdellakin eri reissulla. Ja tammikuu on siitä onnekas, että lähdemme ystävien kanssa laskettelemaan Monte Rosan puuterilumille.

Joten: >Ciao amore mio, a presto!

 

BlogVille-4

 

*Andata e ritorno = meno-paluu

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center