Retkiruokakirja
Retkiruokakirja tarjoilee yli 60 herkullista ja monipuolista kasvisohjetta ympärivuotiseen käyttöön: niin yllättäviä nuotiohetkiä kuin talvivaelluksia varten – ja kaikkea tältä väliltä, jälkiruokia ja välipaloja unohtamatta.
Uutta vuoteen 2023
Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?
Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.
UUTISKIRJE
KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.
Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.
Täytyy tunnustaa, että itse harvoin tulen ajatelleeksi, että mistä maa on saanut nimensä. Esimerkiksi tässä esillä olleiden maiden osalta kaikki oli itselleni uutta tietoa. Toisaalta voisi usein ajatella sen olevan kuitenkin varsin olennainen tieto miettiessä maan historiaa. Muutoin moni noista paikoista sen sijaan on varsin tuttu, kuten Lago di Sorapis ja Seceda, Neuschwanstein sekä Kaprun. Vaikuttavia paikkoja kaikki! Joskus muuten on tullut kyseltyä matkoilla maan lipun merkitystä, joka myös on usein kiinnostava.
Oli kyllä uusia juttuja mulle lähes kaikki! Ainoastaan tuon Ranskan nimen alkuperän tiesin, olisikohan jäänyt mieleen Viikingit-sarjasta vai jopa ihan historian tunneilta. No anyway, mielenkiintosia kyllä kaikki nimien etymologiat. Olen muuten monesti pohtinut hetkellisesti tuota Suomi-nimen alkuperää, kun melkein jokaisella muulla kielellä se on Finland tai sen variaatio, mutta en ole koskaan lähtenyt googlettamaan asiaa. Nytphän selvisi sekin, ettei kannatakaan etsiä!
Mielenkiintoisia tarinoita nimien takaa, eipä noita tule juuri ajateltua vaikka muuten maiden, kaupunkien ja esimerkiksi linnojen historia kiinnostaakin. Listattuna on myös useita kiinnostavia kohteita sinänsä jo ennestään tutuissa Euroopan maissa – erityisen paljon houkuttelisi esimerkiksi ensi kesää ajatellen Itävallan alppitiet ja Pohjois-Italian vuoristo- ja järvimaisemat, joista molempia on ehtinyt nähdä sen verran, että tietää haluavansa nähdä enemmän 🙂
Enpä ole tullut näitä pohtineeksi! Irlannin Eirestä muista joskus ehkä kuulleeni. Portugalinkin osalta tarina kuullosti jotenkin etäisesti tutulta.
Jotenkin maiden nimet ottaa annettuina, eikä mieti, että nekin on jostain jotenkin aikoinaan muodostettu. En olisi tiennyt mitään nimien syntyperästä ilman tätä!
Tulipas paljon uutta tietoa maiden nimistä ja kova matkakuume noiden ihanien maisemakuvien kautta. Saksan linnat ja Alpit.. voih!
Olipa hauska juttu! Harvemmin sitä kyllä tulee pohtineeksi miksi jokin paikka on juuri sen niminen kuin on, vaikka nimellä saattaa olla todella mielenkiintoinen tausta.
Näistä vain tuo Eire oli ennestään tuttu, muista ei hajuakaan!