Koska tänään on ollut hyvä päivä ja eilenkin, haluan jakaa teille jotain kaunista.

Katsokaa nyt tuota lehtivihreään pukeutuneen tytön hymyä ja näitä kaalinkokoisia lootuksia! Vaikka tuo ikiaikojen vesikasvi kukkii täydessä terässään kesäkuukausina, löytyi niitä vielä muutamia meidänkin iloksemme.

Voin vain kuvitella, miltä täällä näyttää, kun koko maisema hohkaa heleässä pinkissä.

Tuntuu hullulta, että meille suomalsille villi lupiinit ovat sama asia, kuin nämä kaalinpäänkokoiset kukkaset Mantovan asukkaille.


Minchio-23


Täällä tuntuu pieneltä. Ihmettelen suu auki ja silmät levällään, sormenpäät ohi lipuvia lehviä hyväillen. Missä minä oikein olen. Pohjois-Italiassa? Ennemmin Liisana ihmemaassa, jossa kaikki on minua suurempaa ja näyttävämpää. Olo on ihan absurdi.

Täällä kasvaa tuhansia ja taas tuhansia kukkia.

Tuhansittain kaalinkokoisia vaaleanpunaisia kukkia.

Olen aina haaveillut omasta kukkakaupasta ja kurpitsaviljelmästä, mutta Mincio-joen luontokokemuksen jälkeen olen aivan valmis yhdistämään kaksi edellä mainittua ja aloittamaan urani lootuspeltojen hoitajana. Aamuisin painaisin päähäni vihreän aurinkohatun, jonka pinta on niin sitkeää, ettei se päästä vettä lävitseen. Ohikulkijoille heiluttaisin terälehtensä tiputtaneella valtikalla.

Tämä olisi minun kuningatarkuntaani.


Minchio


Upean Garda-järven moreenikukkuloilta alkunsa saanut Minchio-joki luo koko jokilaakson leveimmät ja varmasti kauneimmat maisemat, joita asuttavat sorjat jalohaikarat ja joutsenet.

Myös veneen omistajat: he ovat asuneet täällä aina, ja he tietävät tästä alueesta kaiken. He kertovat meille tarinoita, emmekä me malta olla kuuntelematta.


Minchio

Minchio

Minchio

Minchio


Siinä se on, luonnon oma Gore-Tex.


Minchio

Minchio

Minchio


Mantovan, Rivaltan ja Grazien esikaupunkialueiden vesillä liikennöivä jokiristeily tarjosi hengenhyvää niin silmille kuin vatsalle: maistelimme paikallisia erikoisuuksia lähiravintolan keittiöstä ja kohotimme maljat kuplivaa Lambruscoa, tälle alueelle ominaista ja hennon kupliva punaviintä.

Olen silti varma, että vaaleanpunaiset lootukset humalluttivat enemmän kuin helmeilevä rypälemehu.

Salute!


Minchio

Minchio

Minchio

Minchio

Minchio

Minchio

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center